שאלה דחופה בבקשה!

  • פותח הנושא MLVC
  • פורסם בתאריך

MLVC

New member
שאלה דחופה בבקשה!

אנחנו זוג גברים, התחלנו מסלול חיים משותפים ב- 2008, ואחרי שנישאנו בקנדה ונרשמנו במשרד הפנים ב- 2009 עברנו למסלול זוג נשוי.
היום כשאנחנו בסיום התהליך המדורג והיינו אמורים לקבל אזרחות נמסר לנו שיש נוהל ובו בני זוג מאותו מין, גם אם נשואים לא זכאים לאזרחות אלא רק לתושבות קבע. (אנחנו שייכים ללשכה במרכז הארץ).

האם יש כאן זוגות מאותו מין, שנרשמו כנשואים וקיבלו אזחות בסופו של דבר? אם כן, מאיזה אזור בארץ?

אגב, זוג נשוי, גבר ואישה- כן יסיימו את התהליך בהתאזחות, מה שאומר שיש פה אפלייה ברורה על רקע נטייה מינית. נורא מכעיס אותנו ורצינו לברר אם עוד זוגות נתקלו בזה.

תודה!
 
אין לי תשובה לשאלתך,

רק רציתי לציין שגם זוגות הטרוסקסואלים נשואים נתקלים בקשיים ונאלצים לבחור בתושבות קבע,
כמו אצלינו, שגרמניה לא מאפשרת אזרחות כפולה, אלא אם מגישים בקשה שהיא לרוחם (שלנו לא היתה לרוחם ונתקלנו בסירוב),
ואם מבקשים אזרחות זרה (ישראלית לצורך העניין) מאבדים את הזכות לאזרחות גרמנית מיידית.
אז נאלצנו לקחת תושבות קבע.

חוץ מזה הייתי בטוחה שמשרד הפנים מגדיל ואף לא רושם בכלל נישואין של בני אותו מין, לא מכיר בהם,
אז עבורי זו הפתעה לטובה מה שכתבת, וזה שלא נותנים אזרחות, אם כבר רשמו אתכם כזוג נשוי, זה ממש הזוי. כאילו סיימו עם האפליה, אבל חייבים להשאיר שאריות ממנה.
 
למעלה