שאלה דחופה בבלט

cloud8

New member
שאלה דחופה בבלט

שלום, יש כאן מישהו שמבין קצת בבלט? אני מתרגמת ספר ילדים שיש בו המון מונחים מתחום הבלט, ולא מצאתי פורום כזה בתפוז... וזה נראה לי המקום הכי קרוב. אם יש מישהו שמבין בזה קצת, אשמח. המונח הבעיתיי כרגע הוא chasseing. אני צריכה לדעת מה זה ואיך אומרים את זה בעברית. תודה!

tamarbsor

New member
לרוב המונחים בבלט אין מילים בעברית

ואולי הכוונה במילה הזו היא לעשות את הצעד שנקרא שאסה (chasse). שאסה הוא מעיין צעד רדיפה (אנשים אל תתנפלו, אני לא יודעת איך להגדיר בצורה יותר טובה למישהו שלא יודע בלט).

cloud8

New member
וואלה,

כאילו, שהרגל "רודפת" אחרי הרגל השנייה? דווקא נראה לי שאני מכירה את זה משיעורי התעמלות.... יש עוד מונח: demi-pointe? לתרגם את זה ל-"דמי-פוינט"? זה יעבור? את היית מבינה מה זה אומר? תודה!!

אני לא חושבת שאפשר לתרגם את זה

זה פשוט כשעומדים על הכריות של כף הרגל ולא על האצבעות עצמן...אני לא טובה כל כך בהסברים...

tamarbsor

New member
אם תרשמי דמי-פוינט זה יהיה מצויין

כל עוד קהל היעד שלך הוא אנשים עם מושג במחול. דמי פוינטזה לעמוד על כריות האצבעות- בניגוד לפוניט שזה לעמוד על קצות האצבעות (או להגיע לקצות האצבעות)

cloud8

New member
מצוין!

אני אלך על דמי-פוינט. ותודה על ההסבר. בטח יהיו לי עוד כמה שאלות בהמשך.
סופ"ש מקסים.

cloud8

New member
ואני אשים הגדרה

בתחתית העמוד, כדי שהקוראות יבינו..

moruush

New member
תראי..|ימינה|

שאני קוראת ספר שהוא מתורגם מאנגלית לעברית וקוראים לו "נעלי בלט" והוא של נואל סטרטפילד משהו כזה (ד"א ספר מאוד מומלץ) והוא מדבר מין הסתם על מחול כאילו על סיפור חייהן של 3 בנות מאמוצות . אבל עזבי והן בשיעורי בלט והן לומדים אצל מורות צרפתיות, רוסיות ויש שם שמות של תרגילים כאילו שהן עושות ואז בתחתית הדף רשום את הפירוט ומה זה התצרגיל הזה כדח שהקוראים יבנו. אבל בעמוד עצמו רשום פשוט את שם התרגיל. תנסי אולי ככה. :]

למעלה