שאלה דחופה אליכם

THEFAIRY

New member
שאלה דחופה אליכם

השבוע התבשרתי על כך שהתקבלתי ללימודי מדעי בריאות הסביבה במכללת הדסה תואר חדש שעדין מחכה לאישורה של המועצה להשכלה גבוהה הלימודים מתחילים ב 10 לאוקטובר אך האמת אני לא בטוחה בצעד הזה בתיכון לא למדתי ביולוגיה או כל מקצוע מדעי אבל מאד התחברתי לביולוגיה אך לא לכימיה ולפיסיקה היום עיינתי בתוכנית הלימודים שכוללת הרבה כימיה פיסיקה מתמטיקה וחשוב לציין שבתיכון סיימתי 3 יחידות מתמטיקה אני חוששת שאני לא אצליח להמודד עם הנושאים הנלמדים מלבד הביולוגיה והאקולוגיה אני אובדת עצות האם ידועה רמת המתטמטיקה בקורס זה האם היא ברמה של 3 יח' או יותר והאם רמת הכימיה פיסיקה ברמה בסיסית ? האם מי שאין לו בכלל רקע בזה יוכל להתמודד עם רמת החומר הנלמדת שםלמיטב ידיעתכם ומה האפוציות שלי במידה ואלך על זה אח"כ בסיום התואר מבחינת תעסוקה - האם יש ביקוש לעבודה עם תואר כזה אם ידוע לכם? ומבחינת תואר שני אני מעוניינת ללמוד במה שקשור לחקר הים שימור אוכלוסיות בע"ח בים דגים צמחים אלמוגים או משהו שקשור לביולוגיה בלבד אודה על תשובתכם המהירה אני ממש לא יודעת מה לעשות ומכיון שאני צריכה להחזיר את הטפסים למכללה אני די לחוצה עם הזמן או שפשוט עדיף לי לוותר על זה לחכות עוד שנה לתחילת הלימודים לעשות מכינה וללכת על לימודי מדעי התזונה דבר שאני נמשכת אליו במיוחד שיש לי רקע אישי בנושא הבנתי שיש אופציה כזאת בתל חי להרשם למכינה אם הפסיכומטרי לא מספיק

קודם כל ../images/Emo49.gif על הקבלה!

עכשיו, לגבי פחדייך: מצד אחד, אין ספק-זהו תחום ריאלי במהותו. מנגד-בהשוואה לפיסיקה, מדעי המחשב, הנדסות ושאר מקצועות ריאליים "כבדים" - הדרישות המתמטיות/פיסיקליות כאן אינן גבוהות, יחסית. האם תצליחי להתמודד עם זה?אינני יודע ועד שלא תנסי לא תוכלי לדעת. מנגד- אם את אומרת שאת נמשכת למדעי התזונה מאד וגם יש שם מכינה שתעזור לך בקבלה ובכלל בשיפור המיומנויות לעיל(מתמטיקה פיסיקה וכו') - מה טוב. את צריכה לעשות עם עצמך חושבים, לדעתי, ולהחליט מה עדיף לך: תואר ראשון במדעי הסביבה(שאני מניח שבסופו של דבר יוכר ע"י המועצה, לא זו הבעיה) איתו אפשר להיות בעיקר לבורנט(נושאים כמו ניטור מזהמים וכו') הקשור למשרד לאיכות הסביבה וכו', או מנגד מקצוע פרקטי-רפואי-יישומי יותר שהוא מדעי התזונה-מקצוע שמאפשר תעסוקה גם לאחר תואר ראשון "בלבד" והאוריינטציה שלו מעט פחות מחקרית(גם עם הנ"ל אפשר להגיע למו"פ כמובן אך בעיקר לאחר השלמת תארים מתקדמים..). עוד חומר למחשבה- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=578&msgid=32131837 ועוד קצת
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=578&msgid=32131837 כך או כך שיהיה המון בהצלחה-זו לא החלטה קלה(גם אני עד לא מזמן הייתי בהתלבטויות דומות אפשר להגיד..) אך מקווה שסייעתי, ולו בקצת לגבי החלטה זו.

מדעי בריאות הסביבה

קשה לענות לך על ענין יכולתך להתמודד עם הלימודים בתחומים המדעיים מבלי הערכה מדויקת של כישוריך. לדעתי כדאי לך ליזום פגישה עם יועץ החוג או ראש החוג ולהעלות את חששותיך. הם יתנו לך תשובה מוסמכת. הביקוש לבוגרים אינו גבוה בהווה.המשך לתואר שני אפשרי אך את עשויה להדרש ללימודי השלמה.

למעלה