שאלה דחופהההההה

שאלה דחופהההההה

בשבת אפשר להכנס לים ???? אני נוסעת לאילת השבת ואני חייבת לדעת מה ההלכה לגבי זה!!!!!
 

mgb

New member
../images/Emo101.gif נבהלתי כמעט חייגתי 101../images/Emo8.gif

בס"ד את שואלת ברצינות?? חשבתי שכל עמישראל כבר יודע: לא, אסור להיכנס לים בשבת ויש מקומות אף ביום חול!! בברכה
 
כן!

אסור להתקלח במים חמים כדי לא להפעיל את הדוד וצריך לטפוח עם המגבת על הגוף ולא לנגב כדי לא לתלוש שערות!
 
לפי מה שהבנתי

לאינסטניסטים מותר גם עם מיים חמים (כשאין ברירה אז אין ברירה.. אבל עזבו אתם לא תבינו אותי..) אגב- שכחת שצריך להשתמש בסבון נוזלי כי אסור להמיס את הסבון הרגיל כי זה מוחק או משהו כזה..
 

ניגון

New member
אולי רק עם מים שהוחמו מערב שבת.

בס"ד וכי מותר להגיע לאיסור בישול כאשר מדובר באיסטניס? מדובר כנראה במים שהוחמו מערב שבת.
 

אופירA

New member
מנהל
גם אם המים הוחמו מערב שבת -

כלומר הבויילר שחימם אותם כובה לפני השבת - עדיין המקלחת צריכה להיות באופן שהמים החמים שנשפכים על הגוף לא יוצאים מהדוד שאליו נכנסים מים קרים ומתבשלים במים החמים שעדיין בדוד. כלומר אם מותר לאיסטניסטים, מותר להם מקערה, לא מהמקלחת. דרך נוספת - מותר להם ממים פושרים שנמצאים בדוד מערב שבת, ואינם מבשלים את המים הקרים שייכנסו לדוד בעקבות המקלחת (כלומר, אחרי המקלחות של ערב שבת נשארו בדוד מים פושרים, לא חמים, ואז אין בעיית בישול).
 
רבנו יש הקלה שרק אסור לשחות לא?

זה הרבה בעיות שאם הרב MGB יפרוש אותם בפנייך אבל מעיקר הדין קראתי בהלכה שרק אסור לשחות בים או בבריכה,אבל כתוב שם שלא ראוי בכלל להכנס וזה הרבה בעיות אחרות.
 
למעלה