שאלה- דחוף!

glory the god

New member
שאלה- דחוף!

אני וחברה עושות הרצאה על ערפדים לכיתה ליום שישי הזה, ורצינו לדעת אם יש סיבה לדברים האלה- 1)שערפד מת כשתוקעים לו משהו מעץ בלב? 2)שערפד מת מאש ומאור שמש? 3)ששום דוחה ערפדים? בבקשה תענו על מה שאתם יודעים מהר...תודה:)

Bufreak

New member
כפי שידוע לי...

בבאפי אין שום הסבר לכך. זה פשוט חלק מהמיתוס של ערפדים. אם את רוצה,יש לי תיאוריות משלי בפיק שכתבתי (הוא נמצא במאמרים). אבל אין לזה שום ביסוס בבאפי... סליחה שלא יכולתי לעזור עוד.

sour spirit

New member
למה שאני אומר אין כל ביסוס

לפי הסידרה, לפחות, או לפי שומקום אחר... אני פשוט אומר משו שנראה לי כהגיוני...:) אה...אור, שמש וכל אלה הם סימנים לאור/טהרה וכל מה שטוב. ערפדים הם רעים...(חוצמאנג'ל, בנות חביבות שצורחות "אנג'ל טווווווווב"!!!)...אז ככה שהם די, בוא נגיד ככה, מייצגים את הצד הרע, שגם לרוב מסתמל בשחור. אז תעשי את החשבון... שחור-נגד-לבן...זה לא שילוב מנצח..אז אני מניח שזו הסיבה...לדעתי, שוב!:) צלב - מוטיב נוצרי. הנוצרים מאמינים שישו יציל אותם בדמותו התלויה על הצלב... פפפפפפפפפפפפ(
)... אה..אני יודע שלא שאלת, אבל מה יש...אקסטר-ידע אפעם לא הרג!!!...(את ג'יילס לפחות
) אה,עץ בלב - נו איידיא... אולי כי שוב, הצלבים הראשונים נוצרו מעץ...(עליהם גם נתלה ישו...) וזה מסמל את הכח של ישו... אולי?! עוד ניחוש- עץ מסמל את הטבע, טבע מסמל חיים, מה שמסמל את האור, הטוב. אז שוב, מלחמת אור-נגד-רוע...!!!! שום - סתם אמונה טפלה............................ ;) מקווה שעניתי לך!:)

WilloWAddicted

New member
דעתי...

1)אין לי מושג... 2)ערפד מת מאש ומאור גם מהסיבה שאמור פה קודם וגם כמו שערפדים=עטלפים מוצצי דם לא חיים באור והאור מאוד כואב להם בעיניים יכול להיותת.... 3)שום....אולי הריח...לא יודע...

astrix

New member
גם אני חשבתי על הנושא

הרבה לאחרונה ופתחתי לעמצי תאוריה. וזו הדרך הבסיסית ביותר שאני יכול להסביר אותה. ערפד הוא שד שחדר לגוף של מת. גופה אחרי כמה זמן מתפוררת לאפר. בגלל שהשד חדר לגופה אז הוא מונע ממנה להתפורר, ברגע שהשד מת אז הגופה שהוא לקח חוזרת למצב הטבעי שלה- אפר. עכשיו בעולם של באפי לכל שד יש דרך אחרת שבו אפשר להרוג אותו. ובמקרה של הערפד זה כל הדברים הנ"ל (יתד עץ, אור שמש וכו'). והם מבוססית מכל מני מיתוסים ישנים וחדשים וסיפורי דרקאולה למינהם.

BDSMorin

New member
מקור המיתוס

1. במקור ערפדים היו מתים אם תקעו בלבם חתיכת עץ מהצלב עליו מת ישו. עם הזמן, זה התפשט ל"עץ" כללי. 2. אנשים פוחדים בלילה. מה שמחוץ למעגל האור מסביב למדורה - הוא שד. ולכן באור יום השדים לא קיימים (הם מתחבאים במקומות חשוכים, ראי גם טרולים - שהופכים לסלעים באור יום). מן הסתם האש גם מספקת הגנה באור (או במיתוס, בכך שהשדים נשרפים). 3. אמונה ממזרח אירופה, לא מוכר לי מקורה, אבל האמונה היתה ששום מבריח את כל סוגי השדים. 4. בקשר להתפוררות, שוב, במיתוס המקורי עם הריגת השד, הגופה חוזרת למצבה המקורי, שהוא בדרך כלל מאד עתיק אם טרחו לכתוב עליו סיפור ;) אבל בבאפי המיתוס קצת עוקם (יכול להיות שכבר קודם, לא מוכר לי). הערפדים "נשרפו" באור שמש לרמץ ואפר של אחרי שרפה.

natali24

New member
מיתוסים ונקודה למחשבה ונושא חדש !!

לגבי שום - זה טוב נגד עין-הרע. יש גם כאלו ששמים שום בכל מיני מקומות בבית מאותה הסיבה. זה אמור להרחיק את המזל הרע, ואולי גם את הערפד. עוד נקודה למחשבה: למיטב זכרוני, נושא הערפדים התחיל להתעורר כמעין תשובה להתרחקות מדת הנצרות. לפני הרבה שנים, (במאה ה-?? לדעתי לאחר תקופת הרנסנס) אנשים התחילו להתרחק מהדת ומאלוהים. פחות סגדו לאלוהים. התשובה שהמציאו (או אולי לא?!) אנשי הדת בתקופה זו היו בין היתר הערפדים, ושהדרך להרוג אותם היא באמצעות מוטיבים דתיים (קרי - צלב וכו'). דרך אגב: שמעתם על הסרט ואן הלסינג? הסרט צפוי לצאת ב- 2004, בקיץ. הבימוי וההפקה של אותם האנשים שהביאו את סרטי המומיה, כך שיש לצפות להרבה אפקטים. והעלילה?! כן, על בחור שצד ערפדים. בחור... נתלי

glory the god

New member
תודה לכולם על התשובות!

אני וחברה עושות הרצאה על ערפדים בכיתה והתשובות ממש עזרו:)

sour spirit

New member
שוב, השערה...

בוא נגיד ככה, שכשבנאדם מתייצב מול המראה מה שמשתקף מולו זה (ניחוש) ההילה שלו. שוב, אנשים, ניחוש..אז בלי פפפפ כזה, טוף? עכשיו לפי כל מיני ספרים ייצוג הנשמה הוא בנפש, רק יצוג חיצוני, אחד שאפשר לקרוא, כי הרי את הנפש אי אפשר לקרוא, אז זו בערך מעין דרך לעשות זאת... עכשיו, אנחנו זוכרים שלערפדים אין נשמה, רייט? אז נו נשמה, נו הילה, נו הילה, נו השתקפות!! קאפיש?! capish? what are you, like world traveller or something?

B a n j o

New member
ככה

כי לפי מה שאומרים, ההשתקפות היא בעצם של הנשמה, ולערפדים אין נשמה (אנג'ל זה פאק קטן). בגלל זה יש שבטים עדיין בעולם שלנו שלאמוכנים שיצלמו אותם כי לפי האמונה שלהם זה לוקח חלק מהנשמה. בקשר לעץ, הסיבה שהוא הורג את הערפדים זה בגלל שעץ, זה דבר חי וטהור שקשור לאדמה, וכשהוא נוגע בלב (המרכז) של דבר מת ולא טהור, זה נניגוים אז זה הורג את הערפד. בכלל, האגדות על ערפדים לפי מה ששמעתי נבעו מסיפורים על מחלה קדומה שבגללה אנשים לא יכלו להיחשף לאור שמש כי אם כן הם היו מקבלים כוויות מיד ובשביל להישאר בחיים הם היו צריכים עירוי של פלזמה (מהדם)

sour spirit

New member
אנג'ל לא נראה לי שהוא

פאק... הסבר: הרי אנג'ל קיבל את הנשמה, היא לא באמת שלו. היא כמו מתנה, אם מסתכלים על זה מאיפה שאני מסתכל על זה...:)
... אה, זאת אומרת, אוקיי, הנשמה ניתנה לו כדי שהוא יסבול, אבל זה בעצם עושה רק טוב ולא רע... אז בעצם היות הנשמה בתוכו (ודי עם הזיבולים...אבל מה לעשות, אני ממש לא יוכל בלי זה!!!
) לא נותן לו לראות את עצמו... כי בכל זאת, הנשמה לא שלו. לא נראה לי שהם שחזרו לו את הנשמה שלו, שלו בתור בנאדם, למרות הפועל "שחזור"...חחחח לא יודע אבל מה שהוא כן פאק, זה
אנג'ל עונה 3, פרק 18!!!!!! אה, נכון בפרק שאנג'ל הציע את הנשמה שלו, בתמורה לזה שהוא יפסיד במשחק הקלפים שלו שם...בקזינו?! אז אוקיי, איך הוא יכול בדיוק לתת משו שלא שלו, ושנאמר מפורשות שהנשמה תילקח ממנו אך ורק כשהוא יגיע לשמחה או סיפוק/אהבה כלשהי!!!!!! אה... זה לא קצת מוזר?!
.

ראיתי תוכנית על ערפדים אני יכולה

לנסות להסביר לגבי העץ.. אז מי שאמר שזה עם הצלב וישו כוח וכו' צדק. לגבי האור. אממ..בגלל שבמציאות (בינתיים) אין ערפדים בעקרון חשבו שהמקור באיזושהי מחלה במאה ה-19 שגורמת לאנשים להחוויר ולאי יכולת להיות ליד אור בגלל שגם האור החלש ביותר מסנוור אותם. לגבי שום.. אין לי מושג מהמרת על הריח

למעלה