תשובה
מצאתי כמה שמות של כמה אנשים, שכביכול המציאו את משחק הבייסבול. אבנר דאבלדיי (abner doubleday) - בשנת 1839 . אולם, יש הטוענים שמדובר במיתוס/אגדה. דאבלדיי השאיר מאחוריו יומנים שכתב , והוא מעולם לא כתב שהוא זה שהמציא את המשחק . זה מעלה תהיות, מכיוון שאתה מצפה מאדם שהמציא משחק כזה , וכתב מכתבים, לכתוב על ההמצאה שלו . אנו מדברים על מכתבים שנכתבו במהלך ימי חייו , ובכל זאת מעולם הוא לא הזכיר את ההמצאה. ועידת מומחים בדקה את העניין וקבעה שאכן, אבנר דאבלדיי המציא את המשחק. מאוחר יותר בדקו את העניין שוב ומצאו הוכחות לכך שזה לא נכון. כלומר, דאבלדיי לא המציא את המשחק ! האמריקאים תמיד היו וישארו אמריקאים. הם המציאו את "Doubleday Myth" . הסיפור/מיתוס על האדם שהמציא את הבייסבול, אבל זה שבעצם לא המציא את משחק הבייסבול. מההיכרות התרבותית וההיסטורית שלי עם העם האמריקני, הם אוהבים סיפורים, קללות (מהמובן של הטלת קללה כמו מכשפות ולא מהמובן של מילות גנאי) , סטטיטיקות היסטוריות, נתונים. אפשר לאהוב אותם על כך/להעריך אותם או שאפשר לצחוק עליהם, אבל אי אפשר לומר שהם לא הצליחו לאורך ההיסטוריה. אגב, דאבלדיי התגורר בקופרסטאון אשר בניו יורק - המקום שבו גם נמצא מוזיאון ה-HOF והבייסבול בימינו . עפ"י הבדיקה שערכתי במספר מקורות שונים, המשחק המודרני, כפי שאנו מכירים אותו היום, הומצא ע"י אלכסנדר קארטרייט (Alexander Cartwright) ב-1845. בקישור הבא ניתן לקרוא את החוקים של גירסת המשחק ב-1845 :
http://open-site.org/Sports/Baseball/History/Rules/1845_Original_Rules_of_Baseball/ יש כמה חוקים שדומים לבייסבול המודרני : 3 אאוטס לכל צד, תפיסת כדור באוויר נחשבת לאאוט. מקור המשחק : משחק בריטי שנקרא "rounders" . המהגרים הבריטים שהגיעו לאמריקה כנראה הביאו איתם את המשחק ובמשך השנים החוקים השתנו . אותו אלכסנדר קארטרייט ייסד את החוק הראשון ב-23 בספטמבר, 1845 על הקבוצה שהוא בנה - ניו יורק "Knickerbocker" . תאריכים : 1845 : קארטרייט מפרסם חוקים ראשונים למשחק והם מאומצים ע"י המקומיים. 1869 : סינסינטי רד (Red ולא "Reds" הקבוצה הכי ותיקה בבייסבול - ואני מתכוון לקבוצה שגם שמרה על העיר שלה וגם על הכינוי שלה ולא כמו בוסטון שהיתה בעבר "Braves" או קליבלנד שהיתה "Spiders" או ניו יורק, שכאמור, היתה "Knickerbocker" ) הופכת לקבוצה הראשונה שמנוהלת בצורה מקצוענית, ושהשחקנים שלה מקבלים שכר - נחשבת לקבוצה המקצוענית הראשונה בבייסבול . 1871 : נוסדה הליגה המקצוענית הראשונה - the National Association of Professional Base Ball Players . 1876 : נוסדה ליגת המיג'ור הראשונה - the National League . 1878 : פרדריק ווינת'רופ (הקפטן של קבוצת הבייסבול של אוניבריסטת הארוורד) מקבל את הפטנט של המצאת מסכת הקאצ'רים, ב-12 בפברואר. לסיכומו של עניין, אני סבור שאלכסנדר קארטרייט הוא זה שצריך לקבל את הקרדיט על המצאת משחק הבייסבול. הוא זה שבנה את הקבוצה הראשונה, אירגן את המשחק הראשון וגם בנה את התשתית שעליה עתיד היתה להיבנות הליגה המקצוענית הראשונה. ואבנר דאבלדיי ? אני לא יודע מה היה החלק שלו בהמצאת המשחק. אחרי הכל, עפ"י הסיפור הוא "המציא" את המשחק 6 שנים לפני אלכסנדר קארטרייט, ככה שזה לא ממש משנה. אם ההבדל היה בעשרות שנים אז היה אפשר לדון בזה יותר לעומק.