שאלה, דחוף !!! פליז פליז !

שאלה, דחוף !!! פליז פליז !

היי חבר'ה, איך אני יכול לעשות CAPTURE ב VIRTUALDUB שיהיה בפורמט SVCD.... מישהו יודע ?

אי-אפשר לעשות את זה....

VD מתוכנן ללכוד סרטים בפורמט AVI ואתה רוצה קובץ עם סיומת MPG. מה שכן אפשר לעשות זה ללכוד לקובץ AVI, נניח בפורמט DIVX ואז לעשות המרה מ-AVI ל-SVCD בעזרת תוכנה מתאימה (למשל TMPGEnc). חפש ב"מאמרים" של הפורום (קישור למעלה בעמוד זה) עוד מידע על דרכים להמרת AVI ל-SVCD. בברכה גיליוטין

MickName

New member
איכס!

לעשות קפצ'ור לדיביאיקס ואז לVCD זה רעיון רע מאוד...מאוד מאוד רע תעשה קפצ'ור לHUFFYUV(או כל lossless compression codec אחר) ואז תקודד לSVCD

תתפלא, זה לא רעיון מאוד רע...

למתחילים! אם אתה מצפה שמי ששואל בפורום איך לעשות SVCD יהיה גם מומחה לקידוד אז נראה לי שאתה צפוי להתאכזב... ויש לי גם הרגשה שבקידודים הראשונים הם ישמחו שבכלל הצליח להם, על איכות הם יכולים להתפשר... זה נחמד שאתה יודע לקודד, זה לא נחמד שאתה קצת מזלזל בתשובות האחרות ובתכל'ס אתה לא ממש עוזר! (להזכירך, זו המטרה של הפורום...) מה לעשות שלא כולם נולדו עם המקודד ביד, יש כאלו שצריכים ללמוד... הפורום מיועד גם בשבילם ואנחנו מתאימים את התשובות לרמה המתבקשת. אולי זה יפליא אותך אבל גם לי יצא לקודד איזה סרט או שניים. למתוח ביקורת זה קל לאללה, מה דעתך ללמד את כולנו משהו ע"י כתיבת מדריך קידוד מוצלח מאלו שכבר יש? האם אתה חושב שאתה יכול יותר טוב? אני בטוח שרבים יעריכו מאוד מדריך כזה. בברכה גיליוטין

MickName

New member
גם למתחילים זה רע

זה סתם בזבוז זמן..האף יוב גם יותר מהיר וגם לא מאבד איכות אם אתה חושב על זה קצת...לא רק שזה חוסך איכות אלא שזה גם מהיר יותר (Farameserving מוירטואל דאב זה איטי מאוד) אם הייתה חושב קצת הייתה מבין שזה לא קשור ממש למתחילים או לא אלא שהתשובה הייתה טובה מאוד לידיעתך...אני גם עזרתי פה לכמה וכמה אנשים אז אל תשלול אותי ישר ברור שאני יכול לכתוב מדריך קידוד מוצלח..אבל הוא לא יתאים ממש למתחילים ולעשות מדריך שלא יתחשב באיכות ובכיווץ(Compression) כמו כל המדריכים שיקיימים פה אני לא מוכן לעשות בשום פנים ואופן

kkdd

New member
אף אחד לא אמר לך איך לכתוב מדריך

תכתוב אותו כמו שאתה יודע אפילו לרמת מומחים רק שהוא יהיה מוסבר הייטב, ועדיף עם תמונות. אם המאמר יהיה מצויין, ושאבדוק שאכן הכל תקין ועובד, אני יעלה אותו לפורום לשיקולך.

Ncoder

New member
המרה ישירה ל-SVCD ...

כלומר ל-MPEG2 עושים עם תוכנה ייעודית, בדר"כ תוכנה כזאת מגיעה עם הכרטיס לכידה פשוט ולפעמים צריך לשלם תוספת על האפשרות הזאת, המרה ברזולוצייה מלאה ב-MPEG2 בתוכנה מצריכה מחשב מהיר מאוד. יש כרטיסי לכידה מקצועיים שיודעים לצרוב ישירות (בחומרה) לפורמט הזה מבלי להטריד את המחשב, כמובן שהקבצים הרבה יותר טובים. במקרה של כרטיס לכידה פשוט עדיף ללכוד לפורמט קל שלא יבצע חישובים בזמן אמת (כי אין למחשב מספיק כוח וזמן לזה), הפורמט הכי טוב הוא כנראה AVI Uncompressed (פורמט Lossless), הבעייה היא שכל דקה של סרט בפורמט הזה לוקח משהו כמו 1 גיגבייט, אז אפשר להשתמש בפורמטים אחרים שמתנהגים כמו Lossless, פורמטים כמו Huffyuv שאמרו לך כבר ו-Mjpeg הם הדוגמאות הכי טובות שיש .

MickName

New member
דרך אגב....

האף יוב בכלל לא פורמט קל אלא איטי מאוד כי הוא משתמש בשיטה של "האפמאן"(הבנאדם שהמציא את הZiP המוכר לכולנו[אני מקווה^^]) כדי לכווץ את כל הI-Vops (שזה בעצם כל הפריימים בסרט כי האף יוב הוא קודק שמקודד בIntra-Frame Compression) מה שגורם לקודק להיות מאוד איטי ואם הוא לא היה עושה חישובים אז הוא לא היה מוצא את המידע שאפשר לזרוק לפח הוא היה מקודד על 1000FPS M-jpeg גם מעפן אני משתמש ב CorePNG וMSU Lossless Codec FFV1 וגם VBLE (טיפ לגבי CorePNG תפעיל את הdelta frames)

Ncoder

New member
עצם העובדה שיש קידוד ...

של רק I Frames זה מה שמקל על המקודד לבצע לכידה איכותית בזמן אמת, גם ל-Mjpeg יש לכידה ב-I Frame בלבד (וגם ל-DV שהוא גם מומלץ מאוד ופופולארי). אני לא מכיר את ה-CorePNG אבל אני מניח שהוא מבוסס על פורמט PNG כמו שה-MJpeg מבוסס על JPEG . אם אתה מפעיל את ה-delta Frames בקודק שלך אז אתה בטח מקבל קובץ קטן יותר, יכול להיות?

MickName

New member
הוא איטי בDecoding

הקידוד עצמו זה הולך מהר מאוד...בערך על 30FPs כן...הוא מבוסס על פורמט PNG לתמונות ליידיעתך...PNG=לוסלסס JPEG=לוססי כך שכבר אפשר להבין את זה שהוא לא רואה את M-Jpeg מבחינת איכות כן...עם דלטא פריימס יוצא לי בסביבות ה3GB לפרק של אנימה של 23 דקות(בערך) כשאני ממיר מMKV של בערך 230 מגה(המרה של פרק מVOB הייתה תופסת הרבה יותר מקום)

Ncoder

New member
מה זה משנה לך ה-Decoding? ...

הרי אתה גם ככה ממיר אותו לפורמט אחר . זה הכל שאלה של סדר עדיפויות, יש שמעדיפים ב-DV ויש ב-MJpeg ויש אפילו שהולכים על AVI Uncompreesed . פורמט PNG מתאים יותר לאינטרנט לפי דעתי, אני משתמש בו הרבה על מנת לשמור תמונות שיש בהם שטחים מוחלטים של צבע (כמו ב-GIF), עבור מעברי צבע אני אני מעדיף להשתמש ב-JPEG . אגב הסיבה שהקובץ שלך יותר קטן כשאתה מסמן Delta Frames היא שהמקודד מבצע גם חישובים על מנת לקודד גם ב-P ו-B Frames שאלה תופסים פחות משקל מאשר I Frames, אין עם זה בעייה רצינית חוץ מדבר אחד קטן ושולי ביותר שבחלק מהפריימים אין נאמנות הכי הכי מדוייקת למקור, זאת אומרת שאם לדוגמה בפריים המקורי הכדור היה בגובה 20 מטר אז המקודד ב-P\B "מצייר" את הפריים כשהכדור בגובה 20.2 מטר . זה אמנם שולי ביותר ואפילו לא שווה לציין אבל זה עניין קיים ולאחר מכן אתה מקודד אותו שוב ב-I\P\B מה שגורם לתוספת ירידה בנאמנות. אם חשוב לך לשחזר בקידוד כמה שיותר קרוב למקור אז עדיף לך לקודד בלי ה-Delta Frames (ברור שתמורת זה תצתרך להקריב עוד שטח הרד דיסק, אבל זה השיקול שלך).

MickName

New member
decoding

כולל גם את הקטע שבוא אתה ממיר את הקובץ לSVCD משמעות הדבר היא שההמרה תהיה איטית אפילו שהוא לא צריך לעשות seeking במשך שעה כדי למצוא I Frame זה עדיין זיפ...וכמו כל זיפ לוקח לו זמן להפתח חוצמזה שDV אפילו שיש הרבה אנשים שחושבים שהוא לוסלס...הוא לוססי אמנם רוב האנשיפ לא יבחינו בזה אבל הוא לוססי אני ישאר עם הדלטא פריימים שלי..לצערי יש לי הארד דיסק קטן

Ncoder

New member
תשמע כשעושים לכידה ...

אז לא מתחשבים בזמן אלא באיכות, ככה אני חושב לפחות . מי שחושב ש-DV הוא לוסלס אז הוא טועה, אבל אפשר להבין אותם שהם חושבים כך הרי ב-DV הביטרייט הוא 25 Mbit\s בהשוואה לביטרייט המקסימלי ב-DVD שהוא 9 Mbit\s . DV פשוט "מתנהג" כמו לוסלס .

MickName

New member
ברור שלא...

לא יודע מה איתך אבל אני מקודד את כל הסרטים שלי על 1-2FPS רק כדי לקבל איכות טובה (1-2FPS עם Xvid!) הקטע עם הדיקודיג זה היה כדי להעמיד אותך על טעותך...HUFFYUV הוא איטי אומנם לא לקודד את זה אבל כן לעשות לו Decode

MickName

New member
אתה אטענת שהאף יוב פורמט קל

ובקל אני חשבתי שאתה מתכוון לדיקודינג...שזה מה שרוב האנשים מתכוונים כשהם אומרים קל...כי למהירות של הקידוד אפשר פשוט לקרוא:מהיר

Ncoder

New member
אם אתה רוצה שאני אסביר לך ...

למה אני מתכוון אז תבקש הסבר אל תנחש ישר שאני טועה. אני התכוונתי שהפורמט הוא קל ללכידה כלומר פורמט שלא דורש חישובים מסובכים מהמקודד .

MickName

New member
מוזר...אני תמיד משתמש במונח "קל"

לפורמט שהפלייבאק שלו מהיר(גם על מכונה ישנה)

למעלה