שאלה דחוף בבקשה

לילי111

New member
שאלה דחוף בבקשה

לכלתי אחרי לידה יש כאבים חזקים בעמוד השידרה וגם בכל הגוף, אחרי בדיקות סיטי נשללה בעיה בעמוד השידרה ,האם פיברומיאלגיה יכולה להופיע כטראומה של הגוף אחרי לידה, האם לא מצליחה להחזיק אפילו את התינוק. תודה על תשובה מהירה

כן! פיברו מופיעה אחרי טראומה

ולידה היא בהחלט טראומה. היי לילי, שאלת אם אפשרי - כן! אם את שואל אם "זה זה!", אז רק רופא יכול לומר. מה אני מציעה בינתיים: 1. בדיקה גניקולוגית לוודא שהכאב אינו מגיע משם, 2. לבדוק את מצב הכליות - סביר להניח שהכל בסדר אבל שווה לשלול. 3. לתת לה מגנזיום, ויטמין C וויטמין B קומפלקס. 4. לוודא שהיא נחה על מיטה טובה, אוכלת טוב ומזין ושותה מספיק. 5. לאפשר לה להיות עם הילוד, אבל להיות שם כדי לשחרר אותה כמה שיותר. למען עצמה ולמען התינוק, כדאי להמשיך הנקה, אבל חשוב מאוד לתת לגוף שלה תמיכה טובה למשל: כריות שיגביהו את התינוק יקלו על היד המחזיקה בו. כרית טובה לעניין היא: "כריתי" שתומכת בגוף בכלל ובגב בפרט בצורה טובה מאוד. אם יש שאלות נוספות - אני כאן.

מיטל מק

New member
רעיון הכרית הוא נפלא

ישנן כריות הנקה שנתפרות בגודל המתאים לאמא ואפשר גם לרוקן ולמלות את הריפוד (שעשוי מכדורי קלקר קטנים) לפי הצורך והנוחות . ישנה גם כרית ( אפשר למצוא בחנויות לתינוקות וילדים ) לאמבטיה . זה עשוי גם מכדורי הקלקר וזה צף ומציף את התינוק על גובה המים. זה בטיחותי ויאפשר לכלתך לקלח את התינוק לבד ללא עזרתכם וללא כאבים .

מיטל מק

New member
האם היא ילדה עם איפדורל?

אם כן לפעמים יש השפעה מאוחרת של האפדורל. אומנם רופאים יגידו שאי אפשר להוכיח זאת .. האם היא הייתה חולה בפיברו' לפני? מתי היא ילדה ? ומתי החלו הכאבים? תפרטי קצת יותר על מהלך ההריון והלידה בבקשה. בכל מקרה מקווה שמצבה ישתפר בהצלחה והמון בריאות מיטל

dorgad

New member
אפשרי, אך קשה לדעת בוודאות

אצלי, למשל, הפיברומיאלגיה אובחנה כ-15 שנה אחרי הלידה הראשונה. במבט לאחור, ייתכן שהיא התחילה כבר אז, בעקבות שמירת היריון (תאומים וטוקסמיה) ושכיבה כמעט מוחלטת במשך חמישה חודשים. לאחר הלידה, עם שני תינוקות עברנו לגור בקוטג' חדש. להערכתי, ההצטברות של השיכה בהיריון, הלידה הכפולה (טבעית), והמעבר לבית חדש על כל הכרוך בכך + שני תינוקות - כל זה גרם להתפרצות (אם כח מדורגת לאורך שנים) של תסמינים שבדיעבד התחוורו לי כתסמיני פיברומיאלגיה. דור

למעלה