שאלה דו שימושית

idane

New member
שאלה דו שימושית

שלום, בקצרה: החלטתי להתחיל לרכב בשטח. אבל עם איזה אופנוע? כאן אני זקוק לעזרתכם. שיקולי תקציב מרשים לי רק כלי רכב אחד, כך שאצטרך להתנייד איתו גם בכביש. אמנם בעיקר בעיר ובסביבתה, אבל עבודתי שולחת אותי לעיתים גם לבאר-שבע, חיפה וי-ם. כלומר, אם אני מפרש נכון את הנתונים, אני זקוק לדו"ש גדול בעל יכולת כביש מספקת, אבל שיתן לי גם אפשרות להתפתח בשטח. משאבים: רשיון בלתי מוגבל, וכ 40K מוקצבים לאופנוע עצמו. עוד שני אילוצים: הוא צ"ל חדש מחברה (בשביל החשבונית), ובנוסף שלא יתעמר יותר מדי בעכוזה הגרום של חברתי לחיים. על השולחן מונחים DR650, XT600 ו KLR650. (ההונדה חורג מהתקציב). שכחתי משהו? מה מומלץ? מה לפסול? בדגש על יכולת השטח שלהם. בכביש אני כבר אעשה רכיבת מבחן. תודה! ע.

היועצת רוצה להניח על השולחן בכל זאת

את ההונדה וזאת כמובן בהנחה שע. יודע שלא רק אופנוע חדש מחברה יכול להופיע עם חשבונית - כלומר ישנם לא מעט אופנועים בשוק המשומשים שבעליהם יכולים לספק חשבונית , בכל מקרה ההונדה יהיה לא רע לעכוזה הגרום של חברתך לחיים ובכלל... היועצת שמה עוד הנחה על השולחן - היועצת מניחה ששמעת על K.T.M
, ומה בדבר 620EGS?

XDR

New member
להתפתח בשטח...

נתחיל עם זה שה XT600 וה KLR פחות נוחים לשטח מאשר ה DR. ב XT מדובר על חלוקת משקל שנוטה קדימה יותר שגורמת לאופנוע להרגיש כבד הרבה יותר ממה שהוא באמת ואילו ה KLR, ומה שלהלן נאמר רק מקריאת מבחנים ולא מניסיון בשטח, מרגיש כבד ובעל מתלים לא מוצלחים לרכיבת שטח. בשלוש וחצי השנים האחרונות אני רוכב על 650 DR ועושה איתו לא מעט שטח, בעיקר טיולים חצי רגועים אבל גם מעט רכיבות קצת יותר טכניות. בטיולים אין כמוהו, פשוט כיף. ברכיבה טכנית הוא מתחיל קצת להתבלבל וניכר שלא לכך תוכנן. לכן חשוב להבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר "להתפתח בשטח" אם הכוונה בלהתפתח בשטח היא לעשות צעדים ראשונים לקראת פיתוח היכולת לטייל במשעולי ארצנו ולהריח פריחה מקרוב הרי שה DR נראה לי כמו הכלי הטוב יותר מבין השלושה שציינת. מנוע לא רע, מתלים סבירים ומושבו נוח כך שישבנה הגרום של חברתך לא יצטער צער גדול מדי. אם הכוונה היא להפוך לאט לאט לטורף מדבריות ונוגח סלעים הרי שאף אחד מהשלושה לא ממש יביא אותך לשם ואני מצטרף לדעת היועצת - לך על XR משומש עם חשבונית או אולי אפילו KTM400EGS-E שאמור להיות לא רע למטרות אלו (לא יודע לא ניסיתי - יועצת?) אתה מוזמן לאתר שלנו לראות מה DR יכול לעשות בשטח

הסכמה

היועצת תפתח בזה שהיא מסכימה עם עם ה-XDR המכובד - גם היועצת היתה בוחרת ב-DR 650, מבין האופנועים שצוינו,אבל עדיין היועצת מצביעה לכיוון מאיר...נו...ההוא יבואן הונדה.... לעניין האופנועים קטני הנפח כדוגמאת ה-K.T.M 400 EGS ו/או למשל ה-DR 400- משום מה נראה ליועצת כי צריך להיות "מג´ונן" על אופנועים בכדי לרכב עליהם תדיר לחיפה-באר שבע - וירושליים כמו שע.ציין... אמנם ה-XDR המכובד הזמין את ע. לאותו אתר שלהם - היועצת גם נדחפה לשם ...
, כשהיא יצאה משם זה מה שקרה לאגודלה :

עם כל החיבה שלי לתוצרת הכתומה

נראה לי שלייעץ כאן ללכת על הכתומים זו עצת אחיתופל אלא אם הוא רוצה להפרד מהגרומה שלו. ומהר.

ביפ ביפ ../images/Emo3.gif...ססתתםםם

גז ונעלם , מה דעתך : "או גרומה או כתומה"? היועצת גם איתך מסכימה ,אפילו שהיא לא תופסת מעצמה אחיתופל והיא הפעם בעד מאיר. חג שמח גם לך

אני האמת לא יודע במי הייתי בוחר

לדעתי... בכתומה ועוד אחת שמעשנת. אבל זה אני

המטיייל

New member
ליועצת החביבה ולגז הנעלם...

דיון מעניין ואני מסכים עם הנאמר, כבעליו של DR650 בא בימים. מה שקפץ לי לעין היא השימוש המוטעה באחיתופל... אמנם לא קשור לאופנועים אבל אחיתופל היה בסדר וייעץ נכון! ההוא השני, שאיני זוכר את שמו (אם תתעקשו אחפש ואפרסם כאן) נתן את העצה המטעה! סתם לידע כללי ולא מזיק... שבוע טוב וחג שמח..

idane

New member
"ויהוה ציווה להפר את עצת אחיתופל

הטובה, לבעבור הביא יהוה אל אבשלום את הרעה." חושיי הארכי היה המטעה שסיקל עצת אחיתופל, וקנה לדויד זמן להתארגן ולהדיח את בנו המורד אבשלום. כמובן לאחר שאבשלום זיין (מותר לומר זיין באינטרנט?
) את כל נשותיו של אביו. ורק בכדי שזה לא יהיה לגמרי
, הנה פסוק הקשור בשטח: "ודויד עולה במעלה זיתים, עולה ובוכה, וראש לו חפוי בקסדה". (שמואל ב´ טו ל)

תראה מה זה

ועל מי מלכלכים הא? על אחיתופל ואת המנייק השני לא זוכרים בכלל אני לא יודע לא הייתי שם לא זוכר זה לא אני בכלל

idane

New member
ועם כל כך הרבה אצבעות

שעולות
מצביעות
ודוחפות
, איך אפשר שלא לשמוע בעצת היועצת המיעצת. אסע לי למאיר לבדוק הכצעקתה. תודה לכולם! (ו
לגבי האתר)

זאביקDR

New member
כמו היועצת גם אני נידחפתי לאתר ...

ורציתי לשאול איך בדיוק מיצטרפים לטיולים הנחמדים שלכם ??? והאם יש לי מה לחפש שם עם האח הצעיר יותר בחבורה (DR350) ? זאביק

choochee

New member
אני מסכים עם בעלי ה-DR

למרות שיש לי XR והוא מפלצת, ה-DR יותר נוח בעיר כי יש לו חישוק אחורי קצת יותר נמוך והוא סה"כ חזק כמו ה-XR רק מתלים קצת פחות שווים ופחות קרבי. לאחי יש DR ולשותפי יש DR ועד היום לא היה מצב של חוסר יכולת של האופנוע לבצע כל חרא שנתנו לו גם אם המהנדסים היפנים לא ממש חשבו שזה מה שיקרה לו בארץ הגודש.

זאביקDR

New member
אני מקווה שזה מופנה גם אלי ...

אני רוכב (לא עכשיו אבל בדרך כלל) על DR350 מיגון : שיריון מלא (כולל מרפקים) + מגני ברכיים ומתכנן לקנות מגפיים ברגע שהגבס ירד מהרגל רמת רכיבה : בינוני פלוס זאביק

Alfa156 GTA

New member
אני רוכב על DR350

רמת מתחיל. מיגון ? לצערי הכל של כביש (בינתיים)

למעלה