שאלה דבילית.....

Tonjin

New member
שאלה דבילית.....

שאלה לכל מי שלמד או לימד קרב מגע בחו"ל - האם הספירה או שמות התרגילים נעשים בעברית או בשפה המקומית.....?

../images/Emo6.gif הצלחת להצחיק אותי, בלי להתכוון!

השאלה הזו בהחלט מעלה אור שונה על השאלה אם צריך או לא לתרגם מונחים באמנויות לחימה, לא?

Tonjin

New member
דווקא באמת משם זה בא....

וזה באמת מעניין - לפחות אותי...

jedi

New member
דווקא שאלה מגניבה

ולכן אני מקפיץ

dutchman

New member
איפה שלמדתי בהולנד ספרו

לא בהולנדית, גם לא בעברית אלא באנגלית (לא יודע למה) והמדריך אגב הוא אמריקאי אלא ישראלי

orii

New member
לתפוס את זנב האנקור - המשך

Tonjin, איזה כייף שפתחת שרשור חדש בנושא כך שאני יכול לענות על דברים שנשאלו לפני 3 עמודים, תסלחו לי שאני נמצא פחות בפורום... דוד, מה שקאו טיינג שיין המורה של חיים עשה זה "פשוט" להניח את הציפור על כף ידו. ציפורים צריכות להרגיש התנגדות ברגליים כדי תוך כדי ניתור קל לפרוס כנף ולעוף. המורה יכול להרגיש את הרגליים של הציפור ולנוע ביחד איתן כך שהיא לא הרגישה התנגדות ולא הצליחה להמריא. Tonjin, חיים תירגם את שם התנועה מסינית כ"לתפוס" את זנב הסנונית ולא לבחון או להסתכל, כמובן עדיין יכול להיות שבסינית המשמעויות האלו קיימות, אולם הבחירה של חיים אומרת שבעניו המילה הכי מדויקת בהקשר של הטאי צ'י היא לתפוס. מיסטיפיקציה של שמות? פיכסה. את רוב התנועות של התבנית חיים תרגם לעברית, לרובן משמעות פשוטה (כמו: אגרוף, בעיטה, הדיפה...) יש כמה שמות שהם יותר תיאוריים (כמו: ליטוף רעמת הסוס, הנחש הלבן יורק אש...) ויש כמה שמות שהוא לא הצליח לתרגם ואנו אומרים אותם בסינית כמו: לְיֵיה (טון רביעי), פונג... אני מצרף מסמך עם כל התנועות בתבנית שלנו, כפי שאנו קוראים להם.

Tonjin

New member
אני גם מכיר את 'לתפוס' ולא 'לבחון'

פשוט הפירוש של הסימניה מדבר על לבחון... אני לא מתיימר להכיר את ה'רשת הסמנטית' הסינית ואולי אפילו עוד פחות מכך לקבוע מה הפירוש המדויק או הנכון ביותר בהקשר לטאי-צ'י.... דרך אגב, ברוב התרגומים שאני מכיר הנחש הלבן Spit out it's tongue ולא אש.... למרות שההבדלים מן הסתם לא ממש מהותיים הם די מעניינים אותי כי מן הסתם זו הדרך הטובה ביותר (או אחת הטובות) ללמוד על ההבדלים בין גישות ונקודות מבט שונות

orii

New member
הנחש הלבן יורק אמת

זה עוד פירוש לשם של הנחש הלבן יורק אש, לפי חיים. אני חושב שאם אתה רוצה להבין הבדלים בין גישות הכי טוב עבודה בזוגות אחר כך לראות תבנית ורק בסוף (בפער גדול) זוטות כאלו... אני חושב שההבדל בתרגומים נובע מהבנת המתרגם את השפה הסינית והבנתו את הטאי צ'י (דברים שכנראה לרוב לא הלכו ביחד). והנה עוד הערה בקשר למספר התנועות בתבנית, דבר שהוא לכאורה מאפיין... באופן מסורתי מחלקים את התבנית שלנו ל-108 תנועות. לצורך הנוחות שלנו, כפי שניתן לראות התבנית מחולקת ל- 128 תנועות. זה לא אומר שבחינה חיצונית התבנית עברה כל כך הרבה שינויים, זה כן אומר שאם מחלקים אותה לתנועות שברמת הרזולוציה שנוח לנו לקרוא להן, אז מגיעים ל- 128. וכדי לתת פרופורציה, סך הכול, לעשות את התבנית לוקח כ- 20 דקות.

Tonjin

New member
כשתצליח להראות לי הבדלים בין תבניות

דרך הפורום..... את החלוקה השונה אני מכיר (עכשיו, אחרי הרבה בלבולים...) התבנית שאני מתרגל כיום אגב, נראית לי זהה כמעט לחלוטין לשלך (מבחינת שמות התנועות והסדר שלהן כמובן...) והמורה שלי מגדיר אותה כבת 99 תנועות (סגנון יאנג)

orii

New member
לא הייתי ברור

התכוונותי שממש לא ניתן להעביר את ההבדלים דרך הפורום. ההבדלים עוברים הכי טוב בעבודה בזוגות (לא וירטואלית) פחות טוב ניתן ללמוד מהלסתכל בתבניות והכי פחות אם בכלל בדיבורים (כולל וירטואליים). כבר שאלית אותך מתי אתה מגיע לארץ?

Tonjin

New member
זה אני שלא הייתי ברור....

ברור שלא ניתן....
אבל דיבורים זה הדבר היחידי שניתן לעשות דרך הרשת.... וחלק מהסיבה של למה השמות כן מעניינים אותי הסברתי עכשיו למטה

זה בדיוק הענין:

השם מבטא פעולה אחת, אבל מתכוון לפעולה אחרת. קאו טיינג שיין לא אחז בציפור, לא בזנב ולא בשום איבר אחר, כדי להדגים את הרעיון שמסתתר מאחורי השם של התנועה - אבל השם הוא "לתפוס". למה?

orii

New member
בעזרת השם

אפשר לדעת מעט...ואולי עוד קצת - אבל בסופו של עניין זה רק שם. למה קוראים לתנועה לתפוס? אני משער כי כך אמורים לתפוס בטאי צ'י - להיות חלק מהיריב לנוע ביחד איתו כך שלא יוכל לפגוע בך אז הוא "תפווס" (ואז כשהוא מנוטרל וחלש - הבחירה בידך). בעיניי השאלה היא מה המשמעות שאתה נותן לתנועות. איך קוראים להם יכול לעזור או לבלבל....

chataka

New member
סתם משחק של ציפורים

אמרתם לתפוס\לבחון? אולי הכוונה היא תפיסה כמו comprehension שזה גם to grasp- a concept, a birds tail :) ניסיתי.

orii

New member
דווקא כיף

דו משמעות יפה באנגלית, ביפנית (אולי בסינית) ובעברית ומבחינה מסוימת גם מתאים.

Tonjin

New member
זוהי בדיוק ה'רשת הסמנטית' שלא

התיימרתי להבין קודם.... מאחר ואין לי (לנו...?) את הרקע הזה (בקשר לסינית וטאי-צ'י) כל ה'משחק בציפורים' הוא איזשהו סוג של ניסיון שלי (שלנו...?) ליצר אחת כזאת שתעבוד בשבילנו....

orii

New member
רשת סמנטית

זה יכול להיות נחמד אבל אני לא חושב שהיא תעבוד בעוד משהו חוץ מבלתפוס ציפורים (ואולי גם בלאכול אותן ביחד). כנפשגן בלתי נלאה אני יכול להגיד לך שהעיקר נמצא ברווח בין המילים למעשים.

Tonjin

New member
אני רוצה לחשוב שבדיוק בגלל זה

היא נקראת רשת סמנטית.... (אם כי ברור לי שכנראה שלא)

למעלה