שאלה גבי הפיגועים

zobra

New member
שאלה גבי הפיגועים

למרות שלא הייתי בתחנה באותו היום שמעתי כי הוציאו מקרית גת כוחות לפיגוע בנגוהה לפני שבועיים (פיגוע ללא נפגעים אבל זה לא העיקר) אבל לא העלו מתנדבי נוער שוב אני מבקש את דעתכם

MoonShield

New member
שליחת מתנדבי נוער לפיגועים

לדעתי אם הם מספיק מנוסים ומוכנים נפשית ללכת לטפל בפצועי פיגוע עם כל המשתמע מכך - אין סיבה לא לשלוח אותם

מער

New member
משהו קטן...

השאלה עם לשלוח מתנדבי נוער לפיגועים בגלל המראות או הניסייון בטיפול זה לא הקטע!!! הקטע הוא לשמור עליהם - רב הפעמים בזירות לאחר פיגוע יש חשש למיטענים נוספים ולפגיעה בצוותים וזה הקטע. אז יש סיבה למה לא לשלוח אותם . הנוהל הולך ככה שעם יש פיגוע והמתנדבים באמבולנס ונשלחים לפיגוע לאחר נסיעה המתנדבים לא יוצאים מהאמבולנס ועם הם היו בתחנה הם לא יעלו על האמבולנס וימשיכו לעשות נסיעות של האמבולנסים שממשיכים בשיגרה.

MoonShield

New member
תראה

כל הצוות מסתכן במובן הזה... זה חלק מלהיות מגיש עזרה ראשונה באמבולנס... ב10 השנים האחרונות הייתה רק פעם אחת שבאמת היה מטען נוסף. אני הייתי אומר שהסיכון להקלע לתאונת דרכים הוא גדול בהרבה...

chanand

New member
וויכוח נדוש!

לא תוכלו לשנות את עמדת מד"א! חכו בסבלנות עד שתהיו בני 18 או תסימו י"ב (המאוחר שבינהם)...

MoonShield

New member
לא מנסים לשנות את עמדת מד"א

סתם הועלתה נקודה לדיון... למה לקטול? למה הפורום הזה מיועד בכלל?

paradan

New member
לא מדוייק

סכנה אחרי פיגוע היא לא רק ממטען נוסף אלא גם ממחבל נוסף או מחלק מהמטען הראשון שלא התפוצץ וכו'. ו8יו מקרים שבהם צוותי מד"א טיפלו ואח"כ גילו שמתחת לרגליהם היתה עוד תחמושת (רימון לדוגמה באחד המקרים שאני זוכר) שהיתה עלולה להתפוצץ שלא לדבר על כמה אירועים שבהם הצוותים היו תחת אש... ראוי להערכה רצונם של מתנדבי הנוער לעזור אבל מד"א יכול להסתדר, כפי שהוא עושה, גם בלעדיהם בפיגועים ואין צורך שהם יסוכנו סיכון מיותר.

למעלה