שאלה בUNIX...

שאלה בUNIX...

*קצת גיוון בחיים..* לגבי הפקודה "chmod"- אני צריכה הסבר לגבי איך "בונים" הרשאות, כלומר על איך בונים את המספר התלת ספרתי הזה, ומה מסמלים ה +, ה = וה - . תודה רבה. ובמיוחד על המספרים...מה זה?

vinney

Well-known member
תשובה טיפה יותר מפורטת

למרות שתשובה של אורי נכונה לכל השאלות על הUNIX, מהמערכת הזאת בא הביטוי RTFM
אבל נהיה נחמדים :) + זה להוסיף הרשאה - זה להוריד הרשאה המספר התלת הספרתי זה מספר אוקטאלי, כל ספרה אוקטאלית בנויה מ3 ביטים, לכן נבחר הקידוד הזה : ביט שמאלי (R) לקריאה, ביט אמצעי (W) לכתיבה וביט ימני (X) להרצה/דפדוף (בספריה). כל ספרה מצינת הרשאות לקבוצה מסוימת : ספרה שמאלית עבור המשתמש בעל הקובץ, ספרה אמצעית עבור קבוצת המשתמשים אליה משתייך בעל הקובץ, וספרה ימנית עבור כל השאר. לדוגמא הרשאה --RWXR-XR אומרת שמשתמש יכול לכתוב, לקרוא ולהריץ את הקובץ, משתמשים אחרים מהקבוצה שלו יכולים רק לקרוא ולהריץ, וכל שאר המשתמים יכולים רק לקרוא את הקובץ. שינוי מתבצע ע"י מתן המספר האוקטאלי כפרמטר או ע"י שימוש מפורט יותר, לדוגמא : chmod file a+w מוסיף (+) הרשאת כתיבה (W) לכל מי שלא המשתמש בעל הקבוץ וקבוצתו (A).

ומה המספרים עצמם מייצגים?

אם אני כותבת 3 בספרה השמאלית ביותר ואם אני כותבת 2 בספרה השמאלית ביותר מה ההבדל?

vinney

Well-known member
תפרקי לביטים ותראי, איזו שאלה

אמרתי לך, כל ספרה זה 3 ביטים. למשל ההבדל בין 3 (011) ל2 (010) הוא בביט הימני, שזה הרשאת X.

IP yuval

New member
= נותן רק את ההראשות האלה.

ugoa משתמש קבוצה אחרים כולם

guznik

New member
מה שאני זוכר

קודם כל למקרה שאת לא יודעת, את צריכה להיות owner של קובץ כדי לשנות לו הרשאות. + תוסיף הרשאה (אם יש הרשאה אז אין שינוי ואם אין היא מתווספת) - תוריד הרשאה (אם יש הרשאה אז היא מוסרת ואם אין אין שינוי) = הצב הרשאה u היוזר הנוכחי g כל היוזרים בקבוצה של היוזר הנוכחי a כל היוזרים r הרשאת קריאה w הרשאת כתיבה x הרשאת הרצה דוגמאות: u+r הוסף לעצמך הרשאת קריאה g-w הסר לכל היוזרים בקבוצה שלך הרשאת כתיבה a=x תן לכל היוזרים הרשאת הרצה אפשר גם לתת כמה הרשאות ביחד: u+rwx הוסף לעצמך את כל ההרשאות אם ההרשאות לקובץ מסויים הוגדרו בצורה שונה עבור קבוצות מסויימות, למשל אם הורדת לכל היוזרים הרשאת קריאה לקובץ מסויים ונתת לקבוצה שלך הרשאה לקרוא אותו, ההרשאה לקבוצה תתפוס. באותה מידה תיתפוס ההרשאה שאתה נותן לעצמך על ההרשאות לאל היוזרים ולקבוצה. אפשר לכתוב מספרים במקום r,w,x והצרופים שלהם. לדעתי זה סתם לא קריא אבל יש כאלה שאוהבים את זה. אם תקפיצי את ההודעה הזאת בשבת בערב שאני אראה, ואף אחד לא יענה על זה עד אז, אני אכתוב ביום ראשון בדיוק איזו הרשאה מייצג כל מספר.

guznik

New member
לא להאמין...

כשאני הגבתי לא היו תגובות אחרות להודעה... אין לכם עבודה אנשים?

15 (עוד 24 ימים)...

אני עושה תואר ראשון במדעי המחשב (אני בסוף שנה ראשונה עכשיו)... זה תוכנית מיוחדת....

../images/Emo12.gifאז קבלי ../images/Emo52.gif ענקית!!!../images/Emo26.gif

אני מתנצל על התשובה האנטיפטית שלי משהו מקודם... קבלי
עצבני!! כל-הכבוד!!! באיזו מסגרת את עושה את התואר?... של איזה מוסד התואר?... ומה לא מובן עדיין לגבי chmod?... (מבטיח תשובה יותר פרודוקטיבית הפעם...
)

במסגרת המסלול האקדמי של המכללה

למנהל. מסגרת מיוחדת- לילדים עם יכלות.. והכל מובן לי כבר..תודה. אם יהיו עוד שאלות אפנה אליך! תודה בכל מקרה!

למעלה