שאלה בjava

oren 1977

New member
שאלה בjava

כתבתי תוכנה בeclips שמדמה מחשבון גרפי. האם ניתן ליצור קובץ הפעלה כדי להשתמש במחשבון בכל מחשב?

oren 1977

New member
אני אסביר

ב-c++ אחרי הידור נוצר קובץ exe. בjava לא נוצר לי קובץ כזה. אתה מתכוון שאני יכול להעתיק את קבצי הclass למחשב אחר ולהפעיל את התוכנה?

selalerer

New member
bytecode.

בjava הרעיון הוא ליצור תוכניות פורטיבליות לחלוטין, מה שאומר שהן יכולות לרוץ על כל מחשב ומע' הפעלה שתומכת בjava ולכן לא נוצר קובץ exe או קובץ אחר שניתן להרצה, היות וקובץ exe אינו ניתן להרצה על linux למשל או MAC OS2 אלא במקומו, נוצר קובץ class אשר מכיר byte code, שזהו קוד אשר מיועד להרצה על ידי Java Virtual Machine שזוהי תוכנה, שלה מימושים עבור מספר מערכות הפעלה, אשר מתרגמת את הbyte code לפקודות מכונה אשר מתאימות למכונה הספציפית שעליה הVirtual Machine רץ. אחרי שכל זה נאמר, יש כלים שנוצרו בכדי שתוכניות Java ירוצו יותר מהר אשר הופכים את התוכנית לקובץ exe וחוסכים את התרגום של הvistual machine. הלכו אפילו רחוק יותר מזה ויצרו מחלקות בJava אשר ממומשות עבור מע' הפעלה אחת בלבד ושאם אתה משתמש בתוכנית שלך אז היא לא פורטיבלית, כלומר לא תוכל להריץ אותה בכל מע' הפעלה תומכת java. כך שהרעיון הוא שאתה יכול להריץ את הקובץ class על כל מחשב, אך יש יוצאי דופן, במידה ואתה משתמש במחלקות לא סטנדרטיות אשר מותאמות למע' הפעלה אחת בלבד.

למעלה