לא יכלת לפתוח עץ חדש?
> א. אם שליטים בימה"ב היו יכולים להחזיק צבא קבוע, הם היו עושים את > זה בשמחה, הבעיה היא שלא היה להם מספיק cash לשלם מה שלא משנה את העובדה, שהצבא הקבוע היחיד בימי הביניים היה ה"יאומן גארד" של המלך האנגלי, שמנה 250 איש. כיום הם עדיין קיימים, בתור מדריכי תיירים במצודת לונדון. > ב. שכחת את האינקוויזיציה? או את הג´יהאד? ה"פאמיליארס" של האינקביזיציה הספרדית הופיעו בתקופה מאוחרת יותר, ואגב, הפטור ממיסים שהוענק להם די דפק את כלכלת ספרד. האניקביזיציה עצמה הייתה בסך הכל מנגנון לגילוי וחקירה של נוצרים שסטו מעקרונות הנצרות, ולאחר שכמה יהודים התבכיינו אצלם על הרמב"ם, התחילו לטפל גם ביהודים. תנועת הג´יהאד הייתה התארגנות אד-הוק, למטרה מסויימת. המוג´אהידין לא המשיכו להתקיים ככוח צבאי קבוע ומוגדר. > מה אתה מחשיב לעימות חמוש? האם זה ששודדים ניסו לכבוש את הכפר ונהרגו > כמה אנשים, נחשב? עימות חמוש הוא עימות בין שני כוחות צבאיים. אגב, ממתי שודדים מנסים לכבוש כפר? > ראיתי פעם סרט (שכחתי את שמו), סרטים הם לא בדיוק מקור מידע רלוונטי. אני מקווה שלא למדת לבגרויות עם "מוקי שלוקי בארץ התנ"ך" וכאלה. > בשנת 1,096 קיסר ביזנטיון, אלקסיוס ה-I, שלח בקשת עזרה לאפיפיור > אורבן ה-II. אורבן ה-II שלח לו צבא שהיה גדול בערך פי מאה ממה > שאלקסיוס ציפה,וכשהצבא עצר ליד קונסטנטינופוליס, אלקסיוס בקושי הצליח לגרש אותם, תוך פגיעה חמורה באוצר הממלכה. זה היה בערך שנה לפני, אבל לא משנה. הם לא היו צבא סדיר במובן המוכר לנו כיום, אלא ערב-רב של שלוכים ואבירים חסרי אדמה, שקיוו להשיג נחלות במזרח. הייתה לביזנטים קצת בעייה להעביר אותם את המיצרים, אבל ככל הזכור לי בסוף הם הצליחו לכבוש את ירושלים. >שלא לדבר על כך, שאחרי כ- שנה, ב-12 באפריל 1,204, צבא הצלבנים ממסע > הצלב ה-IV כבש את קונסטנטינופוליס עצמה מסע שמומן על ידי דאנדולו, הדוג´ה של ונציה, שתכנן לעשות בוכטה על חשבון יריביו הביזנטים (שבזמנו די התעללו בו פיזית) - הוא תכנן שהצלבנים ילוו ממנו כסף ויצטרכו להחזיר, ושגם ימכרו את השלל דרכו. והוא די הצליח במה שתכנן. אבל עדיין, מה הקשר בין זה לדיון? שהיו מלחמות בימי הביניים? אני יודע שהיו, אבל לא במתכונת המודרנית או באינטנסיביות שלה. > ב. איך אתה מצפה שהרג של כמה אנשים, בהתקפה בדרכים יכנס ל´דברי > הימים´? את מי זה מעניין? בדיוק. כל עוד זה לא תופעה רחבת היקף, זה לא נכנס להיסטוריה. ומכאן נובע, שהטענה שלך על ימי הביניים כמתאפיינים בשודדים רצחניים על כל צעד ושעל, היא מצוצה מהאצבע. > הכל עניין יחסי. אם יש לך 500 מיליון אנשים ו-5 מיליון מהם נשדדו > בדרכים (1%), אז הסיכוי גדול בהרבה מאשר אם יש לך 6,000 מיליון אנשים > ו-6 מיליון מהם נשדדו בדרכים (0.1%). בקיצור: ככל שיש יותר אנשים, כך > העימותים יותר גדולים מספרית, אבל לא הסבירות, וגם לא התדירות את המתמטיקה תשאיר לשיאורי מתמטיקה. חוץ מזה, שזה רק מוכיח את הטענה שלי - בימינו יש הרבה יותר אנשים מבימי הביניים, והיחס למעשי שוד גדל, ולא נשאר אחיד. בימי הביניים אכן היו שודדים, ובתקופות משבר היו הרבה מהם, אבל באופן כללי, לא מדובר בתופעה דומיננטית. > ואתה חושב שאדון האחוזה עמד בצד [לנוכח ההתקפות על האיכרים באחוזתו]? > [...] - הרי התוקפים היו בד"כ קבוצות של אנשים בודדים, שלקחו וברחו. מה שהיה קורה לאדון שהיה נותן לסוחרים להישדד באדמותיו, או שודד אותם בעצמו, הוא שסוחרים לא היו באים אליו יותר. לא מצב שמישהו רוצה. > זה גם מה שאני לא אוהב ב-D&D - גילדות הגנבים, הפשע לא היה מאורגן! בחלק מהמקומות, כל הפעילות הכלכלית הייתה מאורגנת. ניתן לעשות קפיצה קטנה ולארגן גם את הפשע, על בסיס מקומי. זו לא גילדת גנבים כלל-ארצית, אלא סתם משפחת-מאפייה בכל עיר. > המממ... עניין מסובך... בעיקר בשל העובדה שהאדון התחלף לפעמים > בתדירות גבוהה, כמו במקרים של מלחמות האזרחים הרבות. ויחד עם האדון > התחלף הדגל. מכיוון שאין לי כוח להסביר לך, לך תקרא בעצמך את הפרקים הראשונים של "עלייתן ונפילתן של המעצמות הגדולות" מאת פול קנדי. בפרקים הללו די מוסבר המעבר מימי הביניים הפיאודליים, ללאומיות של העת החדשה. > א. שכחת טריבוצ´ט, מנגונל, ואת כל שאר הבליסטראות למינהן (אני לא > אתחיל לפרט). מה הקשר בין הללו ללוחמת אבירים? הם כלי מצור, לא ארטילריית שדה. ירו בהם על מבנים ולא על אנשים. > ב. זה שהשריון כבד, לא רק מוריד מיכולת התנועה של הלוחם, אלא גם לא > מעלה את מוגנותו - העובי והקושי הם שקובעים. מתכת עבה וקשה, נוטה להיות כבדה יותר. חוץ מזה, ש"שריון כבד" הוא ביטוי המתאר שריון חזק ומאסיבי. > ג. חרב חדה מאוד יכלה לחתוך שיריון עבה. בפירוש לא. היא יכלה למחוץ דרכו, אבל את זה אלה מחורצת עושה טוב אפילו יותר. אתה מתכוון להמשיך לכתוב שטויות חסרות בסיס או שנמאס לך? > ד. פטיש חמש קילו - הגירסה הגדולה? פטיש נורמלי 10 קילו ראית פעם פטיש מלחמה אמיתי במו עינייך? עבדת פעם עם פטיש עבודה? כל עוד לא, חסוך לעצמך בושה ואל תתהלל בבורותך. > לא, לא הייתי צריך, אני יודע מה זה. רק נדמה לך. > זו באמת הזנחה של התיאולוגיה, וחבל מאוד, כי זה היה יכול לתת לכוהנים > קווי דמות שקשה מאוד לשחק אותה (והיה ממעיט במס´ הכוהנים, שבוחרים את > זה סתם בשביל הבונוסים) דמות לא אמורה להיות קלה או קשה למשחק, אלא מעניינת. ושה"מ שלא מקבל כסף תמורת העבודה שלו, יכול להעיף שחקנים שבאו לבנות דמויות בשביל בונוסים.