שאלה בD&D 3RD

TheHock

New member
שאלה בD&D 3RD

ביצירת חפצים קסומים (WONDOURS) חייב לדעת את הקסם (במקרה של קוסם) או שאפשר להשתמש במגילות קוסמים אחרים או דרך אחרת של הטלת הלחש?

Tarkun

New member
../images/Emo32.gifנו באמת בלש! חשבת שאניח לך?!..

בלש, בוא נמשיך את הדיון שלנו (מצורף לינק) על התבטאות ימה"ב ב-D&D: > המדינה המודרנית שמחזיקה צבא קבוע מוכנה תמידית למלחמה, ולא פעם עושה שימוש בכוח צבאי כאמצעי כפייה כלפי פנים וחוץ? - א. אם שליטים בימה"ב היו יכולים להחזיק צבא קבוע, הם היו עושים את זה בשמחה, הבעיה היא שלא היה להם מספיק cash לשלם. ב. שכחת את האינקוויזיציה? או את הג´יהאד? > לפי הסטטיסטיקה שהיה בה עימות חמוש כל 16 חודשים בממוצע - מה אתה מחשיב לעימות חמוש? האם זה ששודדים ניסו לכבוש את הכפר ונהרגו כמה אנשים, נחשב? או שצריך שייהרג מס´ מינימלי של אנשים (ואיזה)? > תביא בבקשה דוגמאות ספציפיות [...] הסיכוי של שיירה להשדד היה קיים, אך לא ודאי. - א. אני אפתח את הנושא שהזכרת - מסעות הצלב. ראיתי פעם סרט (שכחתי את שמו), הנה קטע ממנו: "גבירתי, אני שמח להעניק לך את התותח הזה, ואת גדוד החיילים הזה" "בשביל מה התותח?" "בשביל להגן עלייך" "והחיילים?" "כדי להגן על התותח" "אני לא צריכה תותח! אף פעם לא התקיפו אותי!" "זה בגלל שאף-פעם לא היה לך תותח" "ואיך אני אדאג לאוכל לגדוד שלם?!" "את צריכה לדאוג לאוכל רק לחיילים שאין להם רובה, אלו שיש להם ישיגו אותו בעצמם" הקטע הזה מתאר גם את המצב בימה"ב: בשנת 1,096 קיסר ביזנטיון, אלקסיוס ה-I, שלח בקשת עזרה לאפיפיור אורבן ה-II. אורבן ה-II שלח לו צבא שהיה גדול בערך פי מאה ממה שאלקסיוס ציפה, וכשהצבא עצר ליד קונסטנטינופוליס, אלקסיוס בקושי הצליח לגרש אותם, תוך פגיעה חמורה באוצר הממלכה. שלא לדבר על כך, שאחרי כ- שנה, ב-12 באפריל 1,204, צבא הצלבנים ממסע הצלב ה-IV כבש את קונסטנטינופוליס עצמה. ב. איך אתה מצפה שהרג של כמה אנשים, בהתקפה בדרכים יכנס ל´דברי הימים´? את מי זה מעניין? אבל אולי אני בכל-זאת אמצא משהו. > בולשיט. הסיכוי שלך להשדד בכבישי אנגליה בידי "דיק טרפין" (המאה ה18 כמדומני) היה גדול בהרבה מהסיכוי שלך להשדד בידי "רובין הוד", כמה מאות שנים לפני כן. שלא לדבר על "הרוגע והשלווה" ששררו בבוהמיה של המאה ה17 (מלחמת שלושים השנה), צרפת של המאה ה18 (המהפכה) או ניו-יורק של המאה ה20. גם בישראל, משאיות נשדדות לפעמים אחרי שהן מגיעות עמוסות סחורה מנמל אשדוד. - הכל עניין יחסי. אם יש לך 500 מיליון אנשים ו-5 מיליון מהם נשדדו בדרכים (1%), אז הסיכוי גדול בהרבה מאשר אם יש לך 6,000 מיליון אנשים ו-6 מיליון מהם נשדדו בדרכים (0.1%). בקיצור: ככל שיש יותר אנשים, כך העימותים יותר גדולים מספרית, אבל לא הסבירות, וגם לא התדירות. > ואתה חושב שאדון האחוזה עמד בצד [לנוכח ההתקפות על האיכרים באחוזתו]? [...] - הרי התוקפים היו בד"כ קבוצות של אנשים בודדים, שלקחו וברחו. זה גם מה שאני לא אוהב ב-D&D - גילדות הגנבים, הפשע לא היה מאורגן! אתה מכיר את סיפורי הפנטזיה הקומיים? אז לזה שייכות גילדות הגנבים! > [...] אנשים היו נאמנים לאדון, לא לארץ ודגל [...]. - המממ... עניין מסובך... בעיקר בשל העובדה שהאדון התחלף לפעמים בתדירות גבוהה, כמו במקרים של מלחמות האזרחים הרבות. ויחד עם האדון התחלף הדגל. > המממ... כדי לטפל בשריון כבד, הרבה יותר יעיל להשתמש במכוש, פטיש מלחמה (הגרסא הקטנה, לא פטיש חמש קילו) או אלה בעלת ראש מחורץ. חרב היא סמל סטטוס בנוסף לזה שהיא נשק. האנשים שיכלו לממן אותה, השתייכו למעמד מסויים, והם לא היו מרובים כל כך. חוץ מזה, למי שלא השתייך למעמד הנכון, היה אסור בכלל להניח את ידיו המטונפות על הנשק האצילי הזה. - א. שכחת טריבוצ´ט, מנגונל, ואת כל שאר הבליסטראות למינהן (אני לא אתחיל לפרט). ב. זה שהשריון כבד, לא רק מוריד מיכולת התנועה של הלוחם, אלא גם לא מעלה את מוגנותו - העובי והקושי הם שקובעים. ג. חרב חדה מאוד יכלה לחתוך שיריון עבה. ד. פטיש חמש קילו - הגירסה הגדולה? פטיש נורמלי 10 קילו! > חיפשת על מילות המפתח שאמרתי? כדאי לך. - לא, לא הייתי צריך, אני יודע מה זה. הכוונה שלי היא אחרי כל הבלבול הזה. > זה כבר תלוי במנחה. ספר הכללים הבסיסי, ברוב אי-יעילותו, מזניח את התחום הזה לטובת התעסקות ארכנית במספר הלחשים שכוהן יכול להטיל ביום. - צודק ב-100%! זו באמת הזנחה של התיאולוגיה, וחבל מאוד, כי זה היה יכול לתת לכוהנים קווי דמות שקשה מאוד לשחק אותה (והיה ממעיט במס´ הכוהנים, שבוחרים את זה סתם בשביל הבונוסים). > "פירמידה פיאודלית" היא מונח לא נכון. המערכת הייתה יותר בנוייה בצורה של רשת מסובכת, עם כמה מוקדי כובד, ולרוב ללא "ראש" ברור ומובהק. - טוב... נתפשר על שילוב של שתי פירמידות מבולבלות במקצת, עם קשרים בינהן. > [...] במה שקשור להיסטוריה, אנחנו במגרש הביתי שלי. - איך אנחנו יכולים להיות במגרש הבית שלך, אם אתה "אתה הבלש הבית"?

דריעד

New member
תסלח לי כן....

אבל נראה לי שהתבלבלת באדם - אני לא לקחתי חלק באותו דיון...

TheHock

New member
ההודעה הקדמת נכתבה על ידי...

פשוט יש לי עוד משתמשים על המחשב (חברים נודניקים) מצטער על הבלבול...

מירטל

New member
ליאור!

אם אני רואה תגובה, בפורום הזה , לתשובה הזאת, אני לא אחראית למה שיקרה לך, ברור?

Tarkun

New member
לא הבנתי למה את מתכוונת, אבל זה לא

משהו קשור אלי (אני מקווה), נכון?

לא יכלת לפתוח עץ חדש?

> א. אם שליטים בימה"ב היו יכולים להחזיק צבא קבוע, הם היו עושים את > זה בשמחה, הבעיה היא שלא היה להם מספיק cash לשלם מה שלא משנה את העובדה, שהצבא הקבוע היחיד בימי הביניים היה ה"יאומן גארד" של המלך האנגלי, שמנה 250 איש. כיום הם עדיין קיימים, בתור מדריכי תיירים במצודת לונדון. > ב. שכחת את האינקוויזיציה? או את הג´יהאד? ה"פאמיליארס" של האינקביזיציה הספרדית הופיעו בתקופה מאוחרת יותר, ואגב, הפטור ממיסים שהוענק להם די דפק את כלכלת ספרד. האניקביזיציה עצמה הייתה בסך הכל מנגנון לגילוי וחקירה של נוצרים שסטו מעקרונות הנצרות, ולאחר שכמה יהודים התבכיינו אצלם על הרמב"ם, התחילו לטפל גם ביהודים. תנועת הג´יהאד הייתה התארגנות אד-הוק, למטרה מסויימת. המוג´אהידין לא המשיכו להתקיים ככוח צבאי קבוע ומוגדר. > מה אתה מחשיב לעימות חמוש? האם זה ששודדים ניסו לכבוש את הכפר ונהרגו > כמה אנשים, נחשב? עימות חמוש הוא עימות בין שני כוחות צבאיים. אגב, ממתי שודדים מנסים לכבוש כפר? > ראיתי פעם סרט (שכחתי את שמו), סרטים הם לא בדיוק מקור מידע רלוונטי. אני מקווה שלא למדת לבגרויות עם "מוקי שלוקי בארץ התנ"ך" וכאלה. > בשנת 1,096 קיסר ביזנטיון, אלקסיוס ה-I, שלח בקשת עזרה לאפיפיור > אורבן ה-II. אורבן ה-II שלח לו צבא שהיה גדול בערך פי מאה ממה > שאלקסיוס ציפה,וכשהצבא עצר ליד קונסטנטינופוליס, אלקסיוס בקושי הצליח לגרש אותם, תוך פגיעה חמורה באוצר הממלכה. זה היה בערך שנה לפני, אבל לא משנה. הם לא היו צבא סדיר במובן המוכר לנו כיום, אלא ערב-רב של שלוכים ואבירים חסרי אדמה, שקיוו להשיג נחלות במזרח. הייתה לביזנטים קצת בעייה להעביר אותם את המיצרים, אבל ככל הזכור לי בסוף הם הצליחו לכבוש את ירושלים. >שלא לדבר על כך, שאחרי כ- שנה, ב-12 באפריל 1,204, צבא הצלבנים ממסע > הצלב ה-IV כבש את קונסטנטינופוליס עצמה מסע שמומן על ידי דאנדולו, הדוג´ה של ונציה, שתכנן לעשות בוכטה על חשבון יריביו הביזנטים (שבזמנו די התעללו בו פיזית) - הוא תכנן שהצלבנים ילוו ממנו כסף ויצטרכו להחזיר, ושגם ימכרו את השלל דרכו. והוא די הצליח במה שתכנן. אבל עדיין, מה הקשר בין זה לדיון? שהיו מלחמות בימי הביניים? אני יודע שהיו, אבל לא במתכונת המודרנית או באינטנסיביות שלה. > ב. איך אתה מצפה שהרג של כמה אנשים, בהתקפה בדרכים יכנס ל´דברי > הימים´? את מי זה מעניין? בדיוק. כל עוד זה לא תופעה רחבת היקף, זה לא נכנס להיסטוריה. ומכאן נובע, שהטענה שלך על ימי הביניים כמתאפיינים בשודדים רצחניים על כל צעד ושעל, היא מצוצה מהאצבע. > הכל עניין יחסי. אם יש לך 500 מיליון אנשים ו-5 מיליון מהם נשדדו > בדרכים (1%), אז הסיכוי גדול בהרבה מאשר אם יש לך 6,000 מיליון אנשים > ו-6 מיליון מהם נשדדו בדרכים (0.1%). בקיצור: ככל שיש יותר אנשים, כך > העימותים יותר גדולים מספרית, אבל לא הסבירות, וגם לא התדירות את המתמטיקה תשאיר לשיאורי מתמטיקה. חוץ מזה, שזה רק מוכיח את הטענה שלי - בימינו יש הרבה יותר אנשים מבימי הביניים, והיחס למעשי שוד גדל, ולא נשאר אחיד. בימי הביניים אכן היו שודדים, ובתקופות משבר היו הרבה מהם, אבל באופן כללי, לא מדובר בתופעה דומיננטית. > ואתה חושב שאדון האחוזה עמד בצד [לנוכח ההתקפות על האיכרים באחוזתו]? > [...] - הרי התוקפים היו בד"כ קבוצות של אנשים בודדים, שלקחו וברחו. מה שהיה קורה לאדון שהיה נותן לסוחרים להישדד באדמותיו, או שודד אותם בעצמו, הוא שסוחרים לא היו באים אליו יותר. לא מצב שמישהו רוצה. > זה גם מה שאני לא אוהב ב-D&D - גילדות הגנבים, הפשע לא היה מאורגן! בחלק מהמקומות, כל הפעילות הכלכלית הייתה מאורגנת. ניתן לעשות קפיצה קטנה ולארגן גם את הפשע, על בסיס מקומי. זו לא גילדת גנבים כלל-ארצית, אלא סתם משפחת-מאפייה בכל עיר. > המממ... עניין מסובך... בעיקר בשל העובדה שהאדון התחלף לפעמים > בתדירות גבוהה, כמו במקרים של מלחמות האזרחים הרבות. ויחד עם האדון > התחלף הדגל. מכיוון שאין לי כוח להסביר לך, לך תקרא בעצמך את הפרקים הראשונים של "עלייתן ונפילתן של המעצמות הגדולות" מאת פול קנדי. בפרקים הללו די מוסבר המעבר מימי הביניים הפיאודליים, ללאומיות של העת החדשה. > א. שכחת טריבוצ´ט, מנגונל, ואת כל שאר הבליסטראות למינהן (אני לא > אתחיל לפרט). מה הקשר בין הללו ללוחמת אבירים? הם כלי מצור, לא ארטילריית שדה. ירו בהם על מבנים ולא על אנשים. > ב. זה שהשריון כבד, לא רק מוריד מיכולת התנועה של הלוחם, אלא גם לא > מעלה את מוגנותו - העובי והקושי הם שקובעים. מתכת עבה וקשה, נוטה להיות כבדה יותר. חוץ מזה, ש"שריון כבד" הוא ביטוי המתאר שריון חזק ומאסיבי. > ג. חרב חדה מאוד יכלה לחתוך שיריון עבה. בפירוש לא. היא יכלה למחוץ דרכו, אבל את זה אלה מחורצת עושה טוב אפילו יותר. אתה מתכוון להמשיך לכתוב שטויות חסרות בסיס או שנמאס לך? > ד. פטיש חמש קילו - הגירסה הגדולה? פטיש נורמלי 10 קילו ראית פעם פטיש מלחמה אמיתי במו עינייך? עבדת פעם עם פטיש עבודה? כל עוד לא, חסוך לעצמך בושה ואל תתהלל בבורותך. > לא, לא הייתי צריך, אני יודע מה זה. רק נדמה לך. > זו באמת הזנחה של התיאולוגיה, וחבל מאוד, כי זה היה יכול לתת לכוהנים > קווי דמות שקשה מאוד לשחק אותה (והיה ממעיט במס´ הכוהנים, שבוחרים את > זה סתם בשביל הבונוסים) דמות לא אמורה להיות קלה או קשה למשחק, אלא מעניינת. ושה"מ שלא מקבל כסף תמורת העבודה שלו, יכול להעיף שחקנים שבאו לבנות דמויות בשביל בונוסים.

man of war

New member
היו נשקים שהיו נגד אנשים וגם נגד

מבנים . המצאה רומאית : מין קשת ענקית שיורה חצי באורך של מטר בערך למרחק של 250 מטר בערך . זה היה גם נשק מספק נגד מבנים .

בליסטיקה בסיסית

מאוד, אבל ממש מאוד, קשה לכוון דבר כזה נגד אדם בודד, מקסימום נגד קבוצה מקובצת של אנשים - ובשביל זה זול ויעיל יותר להשתמש בהרבה חבר´ה עם קלע (כמו כוחות הסיוע מהאיים הבליאריים) או קשתות. יותר דיוק, יותר קצב אש, ויותר נפח אש, והכל בפחות זמן וכסף. ברור, שסלעים וחיצים ממכונות מצור עשו הרבה דברים כואבים למי שהתקבצו על חומות, אבל לפרוש אותם בלוחמת שדה היה איטי מכדי להיות יעיל. גם היום, לא משתמשים בתותחים מתנייעים בכינון ישיר (אני לא מדבר על הרעשה בכינון עקיף) נגד חי"ר אלא במקרים מוזרים וקיצוניים.

רמץ

New member
שאלה מצויינת...

לדעתי יש צורך לדעת באמת את הלחש כיוון שמגילות וחפצי קסם הם בעצמם מן קיצורי דרך - הלחש המעובד המוכן שכל מה שחסר לו זה ה"טריגר", בעוד שבעת יצירת חפץ קסום יש לנסוך את החפץ בקסם הגולמי, שלב אחר שלב תוך מחשבה על הקסם, על בניית החפץ והמטרה של כל פיסה ופיסה של הקסם ושל החפץ בכל שלב ושלב של יצירתם וקשירתם.

Gilgam69

New member
טוב אז הנה התשובה המדויקת

אם משתמשים מה שכתוב בחוקי מו"ד 3 ניתן בהחלט להשתמש במגילות של קוסמים אחרים או כל מקור קסם אחר בשביל ליצור חפץ קסום. אני מפנה את כולם למדריך לשה"ם עמוד 241, תחת הכותרת של יצירת חפצים קסומים (Creating Magic Items) שורה (כן כן אני משועמם) מספר 10 ולהלן הציטוט: "Most of the time, they take the form of spells that must be known by the item´s creator (although access through another magic item or spellcaster is allowed). יום נעים לכולנו.

למעלה