שאלה בASP.NET

amirjak

New member
שאלה בASP.NET

אני משתמש בסביבת העבודה של מיקרוסופט. בניתי מס' כפתורים שהלחיצה עליהם מפעילה את אותה הפונקציה הפונקציה אמורה להשתמש בטקסט שכתוב על הכפתור. private void numClick(object obj, System.EventArgs e) { Session.Add("num",Session["num"]+obj.Text); lblAns.Text=obj.Text; } מיוצרת לי כאן שגיעה שאומרת של-obj אין את המאפיין Text כיצד אני אמור לגשת למאפיין שנמצא בכפתור?? מיותר לציין שאני מתכנת בc#. תודה רבה

amirjak

New member
ניסיתי משהו

ויש לי עוד שגיאה עשיתי את הקריאה לארוע בצורה ידנית כך שהעורך של מיקרוסופט לא השתמש בשביל הארוע בפונקציה המציקה InitializeComponent. והגדרתי את הפונקציה כך (private void numClick(Button obj, System.EventArgs e אולם עכשיו יש לי שגיאה אחרת, ראו בתמונה

amirjak

New member
הפעם השתמשתי בVB.NET

וזה עבד. משונה לי שבויז'ואל ניתן לגשת לobj.text ובסי שארפ אי אפשר.. מישהו מוכן בבקשה להסביר כיצד ניתן לגשת למאפיינים של הפקד ששלח את הארוע דרך פונקציה שמטפלת בארוע?

amirjak

New member
בבקשה מישהו????

אם ההסבר לא מובן רק תגידו אני אפשט יותר. אבל בבקשה תעזרו לי עם זה..

Zeliran

New member
......

זה בגלל שאובייקט שאתה מנסה לקבל ממנו את הטקסט הוא אינו הטקסט בוקס שלך.. אם אתה לא רוצה להגיע לטקסט שעל הכפתור ע"י כתיבה את השם של הפקד המסויים, הייתי מציע לך להשתמש אולי ב command name, command argument ובמקום לתפוס את האירוע של click, תשתמש ב command אבל בעצם למה לא לכתוב בפשטות:
myLittleCuteButton.Text​

amirjak

New member
תודה רבה

לא הכרתי את הארוע הזה אני רק מתחיל... הסיבה שאני לא כותב בפשטות היא שהקוד יהיה הרבה יותר קצר אם אני אני אשתמש באותה שיטה עבור כל כפתור. בניתי פקד פשוט שמשמש כמחשבון. שיטה אחת מטפלת בכל המספרים במקמום שלכל מס' תהיה שיטה משלו, הקוד יהיה הרבה יותר מסורבל ככה... מעניין למה בויז'ואל בייסיק האובייק Object שולח את הפקד טקסט בוקס שיצר את האירוע ואילו בסי שארפ האובייקט object לא שולח את הפקד.. הפעולה של המשתנים הללו אמורה לפעול באותה צורה בהתאם לCTS

למעלה