שאלה ב TCP/IP

1אברהם

New member
שאלה ב TCP/IP

יש לי אפליקציה שמתקשרת לאותה אפליקציה שרץ על מחשב אחר ( או אפילו אותו מחשב ) ומדברים ביניהם דרך Sockets . כלומר אחד הוא server ונמצא במוד Listen והשני מתחבר כ client אל ה IP שלו. זה עובד בין כל 2 מחשבים שמחוברים ברשת או אפילו דרך רשת האינטרנט. כמו כן גם בין 2 מחשבים שמחוברים רק ביניהם דרך כרטיס הרשת בכבל מוצלב. איך אני מחבר בין שני מחשבים שמצוידים במודם חיוג דרך קו טלפון רגיל ?

GLev

New member
אתה חייב לחבר את שניהם לאינטרנט

ישנה אפשרות נוספת, נדמה לי לחייג ישר למחשב ולהתחבר אליו דרך HyperTerminal אך אני לא בטוח... כמו שאני חושב אתה חייב לחבר את שני המחשבים לרשת גם אם זה בעזרת מודם...

rubens1

New member
תלוי במערכת הפעלה,

אני מאמין שהחבר'ה בפורום רשתות ופס רחב יוכלו להדריך אותך איך ליצור חיבור IP על גבי קו טלפון. שווה לשאול שם, וגם לבדוק קצת מה הולך בהגדרות רשת שלך(ישנה אופציה איפה שהוא ב control panel להגדיר חיבור PPP על גבי אחד החיבורים הסיריאלים, שזה יכול להיות מודם, או סתם כבל סיריאלי שמחבר בין המחשבים(null modem)).

1אברהם

New member
תודה, עדין לא הצלחתי

הפניתי את השאלה לפורום רשתות. גם ניסיתי דרך היפר טרמינל ויצרתי קשר בין 2 מחשבים אבל הם לא מכירים את ה IP של האחר ( Ping לא מגיב )

ברנדל

New member
לא הבנתי משהו:

שני המחשבים שמחוברים למודם, מחוברים דרכו לאינטרנט? אם לא, אז אתה לא יכול להשתמש ב tcp/ip, כי אין ברשת הטלפוניה כשלעצמה שום כתובות ip ושום תמיכה. האפשרות היחידה היא חויג דרך המודם באמצעות פקודות AT, מה שנקרא ATCOMMAND. לדוגמא , תפתח את ה היפר טרמינל ותבחר את ה comm שמייצג את קו הטלפון (בד"כ 3 או 4) תבחרת את ה setting המתאים ותכתוב AT 052111111 (הכונה למספר טלפון שברשותך). כפי שאתה רואה , הפניה היא דרך היציאה הסריאלית , ולא זו של socket. הפקודות החשובות הן ReadFile ו WriteFile ולא send ו recv. תחפש ב CP את המילה serial. ותמצא הרבה מידע על תקשורת דרך comm , פשוט תשתמש ב comm שמייצג את יציאת התקשורת שמותאמת לקו הטלפון.

1אברהם

New member
דוקא הצלחתי לבסוף

גם בעזרתו האדיבה של מיזו, ואז אני מצליח לעשות PING בין המחשבים, אבל התקשורת די איטית. אם הבנתי אותך נכון אז מה שאתה מציע זה להתחבר למודם כאילו שזה פורט סריאלי ולא דרך Socket ( שאז זה משתמש בפרוטוקול ip ), טוב אני אבדוק את זה.

למעלה