שאלה ב MFC

ronitV

New member
שאלה ב MFC

יש לי Dialog שבו יש מספר Buttons שנוצרים דינמית באחת הפונקציות. יש לי מצב שבו אני רוצה להעלים כפתורים מסויימים (לא diabled). האם זה אפשרי וכיצד? תודה לעונים. רונית.

1אברהם

New member
אולי ככה

אם p הוא מצביע לכפתור ( מסוג CButton למשל ) אז
p->ShowWindow(SW_HIDE) וכדי להראות אותו שוב p->ShowWindow(SW_SHOW)​

gmorphus

New member
חשוב להבין

שכן פקד, הוא למעשה חלון ואתה יכול להתייחס אליו ככל חלון אחר: להגדיל, להקטין, להעלים, להראות, לשנות סגנון, לשנות את הטקסט להזיז וכו'... ולכן הפונקציה ShowWindow ששייכת למעשה לCWnd ניתן להפעילה על כפתור כי אחרי הכל הוא בסך הכל חלון (מאותה סיבה כמובן הוא יורש מCWnd)

ronitV

New member
בעייה חדשה

יש לי מערך של 4 לחצנים ממחלקה שבניתי. המחלקה יורשת את CButton, עכשיו כשאני מעלימה את 4 הכפתורים בשיטה הזו הם נעלמים אבל עם היבהובים מעצבנים. שאר הלחצנים נעלמים בסדר. נראה לי שצריך לדרוס איזושהי פונקצייה של CButton או משהו אבל אין לי מושג איזו או אולי אני בכלל לא בכוון. HELP!!!

DPunisher

New member
אפשר לראות קוד ?

אם תוכלי לתת קישור לפרוייקט שלך אוכל לעזור.

VBMaster2

New member
אם אפשר להוסיף שאלה באותו עיניין

גם לי יש מערך של Buttons, ואני רוצה שכאשר לוחצים על אחד מהם, תופעל פונקציה עבור כל אחד מהלחצנים. הפונקציה אמורה לקבל כפרמטר את קוד הזיהוי של הלחצן. אבל איזה מאקרו אני צריך לרשום ב BEGIN_MESSAGE_MAP? איך עושים את זה? [ או האם הכלל אפשר?]

DPunisher

New member
ON_COMMAND_RANGE

ON_COMMAND_RANGE( id_first, id_last, OnFucn ) func in *.h: afx_msg void OnFunc(UINT nID); func in *.cpp: void MyObj::OnStatistics(UINT nID) { }​

VBMaster2

New member
תודה! ועוד שאלה...

האם קיימת מחלקה (אני מניח שקיימת, אך איני יודע מה השם שלה) שמציגה תמונה על טופס? ואיך משנים/מאחזרים את התמונה מהמחלקה? תודה בפעם השנייה! :)

למעלה