שאלה ב-JAVA

• פותח הנושא BogN
  • פורסם בתאריך

BogN

New member
שאלה ב-JAVA

אני רק מתחיל בשפה הזאת ורציתי לדעת כמה דברים... השאלה מופנית למתכנתים המנוסים יותר בשפה זו כשאתם כותבים תוכנית - אתם לוקחים קובץ טקסט פשוט ומתחילים לכתוב?? או שיש משהו יותר נורמלי, ומה... אני לומד מהספר חושבים JAVA - יש לכם עוד המלצות לספרים שכדאי להתחיל איתם?

MotiAd

New member
זאת טעות...

יש אנשים ויש אנשים. חלקם או רובם לפחות כותבים בסביבות עבודה (למען חברי הפורום אזכיר כאן את Eclipse שניתנת להורדה בחינם אין כסף אישית אני מעדיף את Netbeans). באופן אישי נאי גם יכול להגיד שכדי לכתוב דברים פשוטים לבדיקה אני מעדיף לפתוח כתבן ולכתוב שם משהו קטןטן. אבל לפרוייקטים גדולים או תוכנות מן הסתם יהיה עדיף לכתוב בסביבת עבודה שיודעת לנהל את הקבצים וכו'. הספר טוב בשביל הבסיס. ג'אווה מכילה בתוכה המון נושאים שלא נכללים בספר הזה והם מתקדמים ואליהם כדי יהיה לך להגיע בהמשך. מקוה שעזרתי.

neko

New member
כיום כבר כן, ע"י PLUGINS מיוחדים.

אבל אני לא בטוח שזה כ"כ יציב כבר, כי זה די חדש (כמה חודשים).

neko

New member
אם הספר הוא תרגום של

"THINKING IN JAVA" של BRUCE ECKEL, אז הוא מעולה ומספיק לכל צרכי הJAVA הבסיסיים שנתקלתי עד היום (שנתיים בלימודים).

כביקורת בונה בלבד

אני מוצא את הספר "חושבים ג'אוה" מזעזע. לדוגמה: הפעם הראשונה שאתה בונה שם תוכנית היא בעמוד 99 ! איזו מן שיטה הדרכתית מעוותת זאת? אי אפשר לדעת הכל ואז להתחיל לכתוב, הלמידה צריכה להיות משולבת עם תרגול. וזאת לא הדוגמה היחידה שעולה לי בראש להדרכה דפוקה.

למעלה