שאלה ב-JAVA

בוזו

New member
שאלה ב-JAVA

היי יש לי על המחשב כמה קבצים עם סיומת JAVA, וכמה עם סיומת CLASS איך אני מריץ את התוכנית על שרת? אין לי מושג בג´אווה...

עשית סלט נחמד...../images/Emo13.gif

קודם כל קצת ידע בסיסי - לכל קובץ הרץ עם שפת JAVA נוצר קובץ נוסף בשם CLASS הקשור ישירות ל CLASSPATH. אתה שואל מה זו הקללה הזו?
אז ככה קודם כל זו תכונה מובנית בתוך הקומפיילר. על מנת שהקומפיילר יזהה את הקובץ עם המחלקה הראשית קרי עם פונקצית main() הוא יוצר לך קובץ נוסף. בקומפיילרים יותר מתקדמים נוצרים קבצים נוספים כמו קבצי HTML ל Applet וקבצי פרוייקטים. ועכשיו לשאלתך - אני מעדיף שתנסח מה אתה צריך על מנת שמשתתפי הפורום כולל אותי יבינו כיצד לעזור לך. בס"ה ישנם כאן אנשים חביבים המוכנים לתת מזמנם לעזור אבל בטח לא תוכל לקבל תשובה אם אתה שואל שאלות ב"קודים"...
האם אתה צריך Cliebt/Server כך זה נשמע....

בוזו

New member
הבעיה היא

שאני לא יודע JAVA... אני גם לא מתכוון עכשיו ללמוד, אבל מישהו שאני מכיר יודע, והוא בנה צ´אט. ראיתי את הצ´אט עובד, אבל אני לא זוכר איך הוא הריץ אותו (לא על שרת, על המחשב). מה שאני רוצה לעשות זה להעלות אותו לשרת ולהריץ...

להריץ קוד ב- java

הי, קובץ עם סיומת java הוא קובץ ה- source של השפה. קובץ עם סיומת class הוא קובץ מקומפל (עם כי הקימפול ב- java אינו לשפת מכונה אלא ל- bytecode, אבל זה לא ממש מעניין אותך כרגע). עכשיו, על מנת להריץ את התוכנית אתה צריך למצוא שני דברים: 1. איפה מותקנת ה- java virtual machine על המחשב שלך. זאת התוכנה שמריצה את תוכנות ה- java. אם אתה משתמש windows, מדובר כנראה בקובץ בשם java.exe . 2. באיזה מקבצי ה- java שנמצאים אצלך נמצא ה- main של התוכנית. בעיקרון על מנת להריץ מה שצריך לרשום ב- command line זה:
java.exe main_class -cp class_path​
כש- main_class הוא השם של הקובץ שבתוכו ה- main (בלי הסיומת java - זה אמור להיות גם השם של ה- class) ו- class_path הוא שם הספריה (או הספריות, מופרדות ב-;) שבהם נמצאים הקבצים עם הסיומת class. בהצלחה אם זה לא עובד לך, הדבר הראש

אז ככה...

קודם כל קיבלת תשובה נוספת מכותבת קוד שהיא חיזקה את דבריי. מעבר לזה, אתה ממש רוצה לטפס לקומה שלישית בלי יסודות....אינני מהנדס בניין אבל יש לי ידע מוקדם בקונסטרוקציה זה לבטח יקרוס לך...צא ולמד, קודם כל בצע יישור שטח ורק לאחר מכן תוכל לבצע תעלולים תכנותיים למינהם. ברמת הבעיה שלך, החבר שלך מריץ את בצ´אט (אני מסיק מסקנה על סמך דבריך) באופן מקומי על המחשב כך שממש לא צריכה להיות לך בעיה עם זה. באם מדובר על הרצה משרת מרוחק אזי כי הוא חייב לבנות מודל שרת/לקוח אם כי כפי שציינת אין זה המקרה. קודם כל עשה סדר בבלגן, מהי מערכת ההפעלה שבאמתחתך? איזה סוג קומפיילר יש לך?

למעלה