שאלה ב exchange 2000

achokler

New member
שאלה ב exchange 2000

יש לי עובד שעוזב אני רוצה שכל הממילים שהיו מיודעים אליו יעברו ל2 תיבות באותו שרת . איך עושים זאת?

מול

New member
השיטה הפשוטה

השתמש ב"אשף הכללים" שבאאוטלוק. כל מייל שמגיע יועבר למשתמשים הבאים . ( לא להשתמש ב"יופנה" במקום יועבר ) ישנם שיטות נוספות ,אבל אני ממליץ על זאת כי אז המשתמשים יוכלו בקלות להבחין בין מייל שממוען אליהם ומייל שממוען למשתמש שעזב

Rיקושט

New member
רגע רגע

שאני יבין, האם אתה אומר שהoutlook של אותו העובד ימשיך לרוץ על המחשב של אותו העובד כאשר הוא ממשיך למשוך את הדואר וע"י חוקיים מקומיים במחשב של העובד הוא יפנה את הדואר לתיבות אחרות?!! האם לא יותר הגיוני לעשות העברה בשרת הדואר לתיבות האחרות!?!?!

Rיקושט

New member
------------>

איך עובדת מערכת הדואר אצלכם? משהו חיצוני? Exchange במשרד? או משהו אחר?

מול

New member
אמרתי Outlook ?

אמרתי כללים . כלומר כללי שרת . הדרך ה"נכונה" כמובן היא להשתמש באופציית forword mail to שקיימת בהגדרות המייל של כל יוזר או להוסיף כתובת SMTP לקבוצה/משתמש/תיקייה ציבורית אבל מניסיוני עם ה end user הממוצע ,כדאי להתחיל בצורה שהצעתי כי: 1) פשוטה לביצוע 2) תהיה אבחנה ברורה בין מייל של המשתמש למייל המועבר . אולי כדאי להדגיש שהפתרון הוא זמני ואינו רצוי לאורך זמן.

מיצו

New member
קבוצת הפצה

מסכים עם עניין ה- RULE ב- OUTLOOK, אפשרי גם ממאפייני המשתמש ב- AD. אבל דרך נוחה יותר תהיה ליצור קבוצת הפצה (DISTRIBUTION GROUP), לתת לה כתובת מייל, להכניס לתוכה את החברים, ולבצע העברה לקבוצה.

מול

New member
אני דווקא מקווה שאתה מנהל הרשת

כתבת :" אני רוצה שכל הממילים שהיו מיודעים אליו יעברו ל2 תיבות באותו שרת" אני אנסה "למפות" את התשובה שלי לשאלה שלך אני (רוצה ש..)-> מנהל הרשת (מיועדים ) אליו -> העובד שעזב ל2 תיבות (באותו שרת) -> End users

achokler

New member
בלבלת אותי לגמרי

נתת תשובה כיצד עושים זאת בתוך האוטלוק למרות שהנחת שאני מנהל הרשת (מה שנכון). למה? למה לא ליצור כלל על השרת, ולא בעמדה מקומית שאני חייב להשאיר דלוקה?

מול

New member
ניסיון לעשות סדר

לאאוטלוק יש אפשרות לעבוד במספר תצורות ,אני מניח ( תקן אותי אם אני טועה ) שאתה משתמש באאוטלוק כקליינט לשרת exchange ( למען קיצור EX . כאשר אאוטלוק בתצורה זו הוא משמש בעיקר כממשק ל EX ( לדוגמא ,עץ התיקיות נמצא על השרת עצמו ) בעזרת האאוטלוק ניתן להגדיר כללים אשר חלקם כללי שרת ( כלומר כללים שנמצאים על ה Ex, ניתן לשנותם בעזרת האאוטלוק ) אשר יתבצעו גם שהתוכנת לקוח ( כלומר אאוטלוק ) סגור וחלקם כללי לקוח אשר יתבצעו רק שאאוטלוק פתוח . בד"כ ,כללי לקוח יהיו כללים שהשרת לא יכול לבצע ללא האאוטלוק ,כגון העברה לתיקייה ב PST ,שימוש בתבנית מיוחדת וספציפית לתחנה וגם ,מסיבה לא ברורה ,"מחק לצמיתות" . למקרה הספציפי : אני מציע לפתוח את האאוטלוק בפורפיל של ה עובד שעזב ( דבר שאתה יכול לעשות כמנהל רשת )ולצור כלל שאומר " כל הודעה שמגיעה לתיבה זו העבר ל משתמש X ומשתמש Y " תוספות אפשריות : * "והחזר לשולח תשובה 'משתמש זה אינו קיים יותר' " * "ומחק את המייל " ובחזרה לתשובה הקודמת : מניסיוני הדל עם משתמשי קצה ( אלו שלהם יועברו המיילים ) הם יעריכו יותר את השיטה הזו כי הם יוכלו לאבחין בקלות בין המייל שנשלח במקור אליהם ומייל שנשלח לעובד שעזב . כמובן שפתרון זה הוא זמני עד שכמות המיילים הרלוונטים שמגיעה לעובד שעזב תרד ואז לבטל את התיבה

achokler

New member
סליחה על הראש הקשה

אבל האם אפשר לקבל תשובה שלב אחרי שלב איך עושים זאת אם בכלל ניתן?

למעלה