שאלה ב-c

MaorCS

New member
שאלה ב-c

התחלתי ללמוד לא מזמן c בסינגאלובסקי והסבירו לנו לעשות רנדום בדרך מאוד פשוטה randomize(); x=random(100); (לדוגמא) הבעיה היא שאני מקבל שגיאה שקראתי לפונקציה שלא קיימת randomize(); אז איך עושים את זה? תודה מראש :)

MaorCS

New member
ועוד משהו קטן..

אני כרגע משתמש ב borland c++ v5.02 בסביבה של וינדוס איפה אני יכול להשיג את הבורלנד סי הרגיל והטוב של הדוס? תודה.

פרסאוס

New member
5 הוא קומפיילר די ישן

למרות שהוא עדיף בהרבה על הדברים האחרים שיצאו מבורלנד ב C++ אח"כ. וחוץ מזה, אתה יכול לכתוב קוד לדוס גם עם הקומפיילר הזה, הוא מאפשר לך לבחור מטרת קוד. מה שהוא לא מאפשר זה לכתוב קוד אסמבלי משתלב. אם תנסה לעשות את זה, תגלה שאתה צריך לרכוש את האסמבלי של בורלנד, TASM. מוצר לא רע בכלל, דרך אגב, אבל רכישה נוספת. שאני קניתי אותו, לפני 6 שנים, הוא עלה 179$...

vinney

Well-known member
אלה פונקציות של PASCAL

בC זה srand במקום randomize ו rand במקום random. ושואלים את השאלה הזאת פה כל שבועיים, תעשה חיפוש. לגבי קומפיילר - אין רע ב 5.02, למה אתה צריך קומפיילר מיושן?

MaorCS

New member
אין לי הרבה בעיות עם הקומפילר הזה

הוא פשוט לא נוח.. כתבתי שמה שמפריע לי איתו זה שהוא בסביבה של הוינדוס ואני מחפש את זה שעובד עם הדוס, פשוט נראה לי הרבה יותר נוח.. בכל מקרה כמה הוא ישן זה לא ממש משנה לי, בכל מקרה עם זה אני עובד בבית ספר.. דרך אגב, ניסיתי את ה srand ואת ה-rand ושוב קיבלתי הודעה שזימנתי פונקציה לא חוקית.. אולי אני צריך לפתוח סיפריה מסוימת בשביל הפונקציות האלה?

MaorCS

New member
טוב חיפשתי בעזרה

ולפי העזרה, הפקודה היא: #include <stdlib.h> int random(int num); הבעיה היא שאם לדוגמא אני כותב: random(99) אז תמיד הוא מביא לי את המספר 9! או אם אני כותב random(50) הוא יביא לי את הספרה 0 כלומר הוא תמיד בוחר את האחדות למישהו יש מושג מה הבעיה?

פרסאוס

New member
זה כבר מוגזם

באותו עמוד בדיוק מסבירים לך איך לעשות את זה! תקרא את כל העזרה על הפקודה!

MaorCS

New member
חיפשתי בעזרה

אבל זה כל מה שמצאתי תודה בכל מקרה ומצטער אם הצקתי..

vinney

Well-known member
קצת לחפש גם בפורום לא היה מזיק

לפני שאתה קורא לrandom אתה צריך לקרוא לrandomize. או לחלופין, בC תקני, לפני קריאה לrand יש לקרוא לsrand

למעלה