שאלה ב asp.net בבקשה..

• פותח הנושא sfu
  • פורסם בתאריך

sfu

New member
שאלה ב asp.net בבקשה..

אני בונה אתר ב asp.net ואני רוצה לבדוק כמעט בכל דף את ה session של המשתמשים - עכשיו ב asp רגיל פשוט הייתי כותב קוד בדיקה בקובץ מסוים ואז הייתי מכליל אותו בכל הדפים האחרים שלי ככה שכולם יכלו לקרוא את הקובץ הזה מישהו יודע איך עושים את זה ב asp.net ? אם אני מכליל קובץ aspx הוא זורק לי שגיאה כיוון שכתוב קוד של הורשה פעמיים ובכלל למישהו יש רעיון איך עושים את הדבר הכ"כ בסיסי הזה שהיה ב asp |? תודה

PixelStyle

New member
אתה צריך לעבוד על זה בלולאה

For Each אם הבנתיי על מה אתה מדבר :p

gilad g

New member
פשוט

תיצור קובץ #C שבו יש מחלקה, עם מתודות סטטיות שיכילו את כל הפונקציונליות המשותפת לכל הדפים באתר שלך (בדיקת Sessions, וכו'). את הקובץ הזה אתה מקמפל לספריית ה-bin שלך, ובגלל ששמת אותו שם, אוטומטית דפי ה-aspx שלך מכילים אליו reference. עכשיו אתה יכול לקרוא למתודות האלו מכל דף aspx שבאתר שלך (שים לב שצריך לעשות using ל-namespace של המחלקה, אחרת תקבל שגיאה).

sfu

New member
לא התכוונתי לזה גלעד

אני יודע איך עושים פונקציות גלובליות שכל דף יוכל לקרוא להם. מה שאני נתקע איתו זה שאני רוצה שכל דף aspx אוטומטית לפני שהוא נקרא יבדוק את ה Session (בעזרת הקוד כמובן) ובבדיקה עצמה אם הוא מאומת שימשיך לדף ואם לא אני מעביר אותו לדף אחר - בגדול שכל דף יקרא לקוד (בלי לקרוא לפונקציה!) אז שוב אני מסביר - ב asp זה היה שכותבים קוד באיזה דף (לא פונקציה אלא קוד שישר מופעל שהדף נקרא!) ואז עושים לו include לכל דף asp שאתה רוצה למנוע כניסה אליו בלי בדיקה - השאלה שלי איך עושים להכליל קוד שיורץ לפני שדף aspx נקרא באופן גלובלי ?

gilad g

New member
אוקיי,

הבנתי
מה שאתה מדבר עליו נמצא בתוךמנגנון הרבה יותר מפותח ב-asp.net שנקרא authentication & authorization. אתה יכול לחפש על זה ב-MSDN, וגם לקרוא על זה קצת במאמר הזה.

sfu

New member
for the name of GOD!

גם את זה אני מכיר מנהל פורום יקר !! מה ששאלתי לגבי אימות משתמשים זו היתה רק דוגמא להמחיש את הבעיה שלי שהיא - בפעם השלישית - איך אני קורא לקובץ מתוך דף aspx שיורץ לפני שהדף הנוכחי שלי יורץ - ב Asp אני עושה Include ואז לפני שהוא מגיע לדף ה asp שלי הוא קודם מסתכל בקוד של ה Include ומבצע מה שיש לבצע ואח"כ מבצע את הקוד בדף ה Asp שהכיל את אותו include - איך אני יכול לעשות כזה מנגנון (שהוא מאוד אלמנטרי ונפוץ ב Asp ) ב ASP.Net ??

bI0gTVP0lice30

New member
תיצור CLASS של PAGE בשם MYPAGE

ותירש אותה בכל דף ASPX שלך.. וב ONLOAD של MYPAGE תשים לך את כל הבדיקות שבא לך..

למעלה