שאלה ב-Acsses

• פותח הנושא ms16
  • פורסם בתאריך

ms16

New member
שאלה ב-Acsses

שלום לכולם, אני מנסה לבנות בסיס נתונים שמכיל מידע על לקוחות הקונים ציוד מחשבים. לצורך העניין בניתי טבלת כרטיס לקוח,טבלה שמכילה את החומרה שרכש בפועל, וטבלאות חומרה נפרדות לכל פריט(כגון:מודם,מעבד,מסך וכו´). יש לי מספר שאלות בעניין- 1. האם חלוקת הטבלאות נכונה ?האם לא כדאי לבנות טבלה אחת לכל סוגי החומרה? זה קצת בעייתי כי לכל פריט יש מס´ שדות(כגון:למודם-יצרן,מהירות,מחיר... ואם נכפיל את זה ב-16 פריטים הטבלה תהיה מאוד מסורבלת)מה דעתכם? 2.אני לא סגור על הקשרים בין טבלת לקוח לטבלת רכישה בפועל,האם זה מסוג רבים לרבים?

nsr

New member
i think

1. לדעתי תשאיר את המבנה כמו שהוא 2. הקשר בשתיים הוא מסוג אחד לרבים (תלוי איך עשית את הטבלה) אני מניח שכל שורה מסמלת מכירה. לקוח אחד יכול לקנות הרבה דברים----> הרבה שורות בטבלת מכירות לכל לקוח מכירה היא רק של לקוח אחד מכאן נובע אחד לרבים

logano

New member
המלצה ../images/Emo106.gif

מנסיון שלי ממליץ: טבלה אחת ראשית תכלול את פרטי הלקוח - שדה קשר מפתח יחיד מס´ לקוח טבלה שניה - רכישות ללקוח - טבלה זו תכלול 4 שדות, שדה אחד מס´ לקוח שיקושר למס´ לקוח בטבלה ראשית - קשר יחיד לרבים (יחיד כמובן בטבלה ראשית ורבים בטבלה זו) השדה השני יהיה עבור מס´ קטלוגי סוג חומרה, שדה זה יהיה מקושר לטבלה שלישית (קשר יחיד לרבים יחיד יהיה בטבלה שלישית ורבים בטבלה זו) השדה השלישי יהיה מחיר ללקוח לפריט והשדה הרביעי יהיה כמות שנרכשה מהפריט טבלה שלישית - חומרה - טבלה זו תכלול את כל סוגי החומרה. אין טעם לנהל כל סוג חומרה בטבלה נפרדת זה יוצר סירבול מיותר. שדה מפתח יחיד יהיה מס´ קטלוגי חומרה . והרשומה תכלול את כל פרטי החומרה למשל שדה יצרן, מחיר וכד´. בהצלחה

אני מקבל את מה שאתה אומר + תוספת

יש מצבים בהם יש מחיר לערכה, למשל אם אתה קונה מחשב, שמכיל מודם ומסך ועוד המחיריהיה שונה מקנית כל פריט בנפרד, ולכן אני הייתי מוסיף טבלת קבוצות קניה בקשר של יחיד לרבים עם טבלת פריטים. בטבלת קניות (כמובן בקוד, בטופס) אני מאפשר לבחור או מטבלת קבוצות או מטבלת פריטים. המחיר נקבע לפי המקור שבחרתי (קבוצות או פריטים בודדים) לעומת זאת, המלאי נקבע ע"י הקשרים.

למעלה