שאלה ב 3DMAX

Mr Boggy Man

New member
עבודה של Lathe

תצייר פקק בLathe ואחרי זה תוסיף לפקק מה שאתה רוצה (עגל את הקצוות תשבור את הפקק כאילו פתחו את הבירה וכולי... תעבור גם עם Mesh ואני ממליץ עם Nurbs למרות שזה יעשה לך קצת בעיות)

ejay

New member
נשמע בעייתי לlathe ...

לפקק של בירה (אם אני זוכר נכון) יש כיפה עם חתך עגול אבל בסיס עם חתך משונן. נשמע כמו משהו שיעבוד טוב יותר באמצעות loft עם כמה חתכים שונים.

Mr Boggy Man

New member
בגלל זה הצעתי גם Nurbs

בעזרת הנורבס הוא יוכל בקלות לעשות את החתכים. (ועם הlathe הוא יכול לעשות גם כיפה חתוכה...)

voguemaster

New member
לא יותר מדי מסובך עדיין

אחרי יצירת הפקק אפשר בקלות לערוך את ה-MESH. SELECTION טוב אחד ואפשר לעשות דברים ממש מגניבים עם EDITMESH...
אלי

HornedGod

New member
NURBS ?!

ה- Nurbs במקס זה מתכון בדוק לכאב ראש ..... מה רע ב - Mesh אפילו FFD יעשה את העבודה....

sdido

New member
פשוט ובלי בולשיט

אז ככה בונים גליל דיי שטוח בונים גליל קטן שתפקידו לשמש צורת החיתוך לפקק השימוש בגליל הקטן צור עיגול בSAPE שהיה בגודל של הגליל הגדול סמן את הגליל הקטן(לאחר הטיה קטנה פנימה כך שיעמוד באוףסייד) גש וסמן את SPACINGTOOL ב ´ARRAY´ , סמן את PICK PATH וקבע את הכמות של הגלילים על העיגול כך שיכסו את החלק החיצוני של הגליל (APPLAYׂ אכשיו רק צריך לחבר את כל הגלילים הקטנים בעזרת COMPAUNDES - CONNECT ואז להסיר אותם מהגליל הגדול תוך שימוש בBOOLEAN כלומר להעמיד אותם כך שיחפפו את הקו החיצוני של הגליל הגדול לחתוך אותם (אחרי שהם כבר אוביקט אחד כמובן) ואז יש לך פקק בירה כמובן אפשר להפוך את הגליל ל MASH ולשפץ למשוך וכו" כל זה לוקח כ- 5דקות אני לא צוחק

למעלה