שאלה ב 3D MAX

Tenchi

New member
שאלה ב 3D MAX

אהלן, יש לי בעיה ב 3D MAX והייתי מעוניין לדעת אם מישהו יכול לעזור לי. אז ככה, רק עכשיו התחלתי להשתמש ב PHYSIQUE בשביל להזיז את המודל שלי. המטרה - יצירת מודל אחיד שניתן להזיז אותו בפרקים, ולא מודל שעשוי מחלקים ואז רואים את החיבורים ביניהם. הבעיה שלי היא שאני לא מצליח להפעיל את PHYSIQE. אני יוצר לדוגמא צינור, ושם מעליו שתי BONES על מנת להזיז אותו כמו זרוע. ברגע שאני לוחץ על PHYSIQUE שום דבר לא קורה. אני יודע שאני צריך ללחוץ איפה שהוא ATTACH TO NOD אבל אין לי מושג היכן. האם מישהו שמבין ב PHYSIQUE יכול לעזור? תודה מראש, אלון

ejay

New member
physique בקצרה

אחרי שיצרת את העצמות ומיקמת אותן בצורה נכונה בתוך האובייקט, בחר את החפץ והפעל עליו physique . עכשיו אתה צריך ללחוץ על attach to node ולבחור את העצם הראשית במערכת העצמות שלך. אני לא זוכר אם החלון initialize קופץ אוטומטית או שצריך ללחוץ על הכפתור, אבל זה הצעד הבא, ואחריו אתה כבר אמור להיות מסוגל להזיז ולסובב את העצמות ולהשפיע בכך על צורת האובייקט. בחפצים פשוטים כמו הגליל שלך זה מספיק, אבל בגופים מורכבים יותר כמו דמויות זה דורש התערבות ידנית בהשמת ורטקסים מסויימים לעצם מסויימת. קרא בקבצי העזרה של התוכנה ובטוטוריאלים, היא מורכבת מכדי להציג את כולה על גבי הפורום , ואני עצמי רחוק שנות אור מלשלוט בה.

Tenchi

New member
תודה, אבל...

...איפה נמצא הכפתור ATTACH TO NOD?... הוא אמור להיות בחלון הגלילה של PHYSIQUE? אני לא רואה אותו... אני לא רואה שום דבר שדומה לו אפילו. כשאני בוחר את PHYSIQUE אין עוד חלון שמופיע לי. אלון

ejay

New member
כן הוא מופיע שם למעלה..

לא כתוב עליו כלום, זה כפתור קטן עם אייקון - תרחף עם הסמן מעליו ותראה מה הפונקציה שהוא אמור לבצע.

Tenchi

New member
לעזאזל!....

...שמע, אני ממש מצטער על זה שאני מטריח אותך, אבל כנראה שמשהו דפוק אצלי ב MAX כי לכל ה MODEFIERS חוץ מ PHYSIQUE יש חלונות גלילה, ורק ל PHYSIQUE אין. כשאני לולץ עליו לא קורה כלום. עשיתי UPGRADE ל CHARACTER STUDIO RELEASE 3 ןעדיין לא קורה כלום כשאני לוחץ על PHYSIQUE. השאלה היא: 1. האם אני עושה משהו לא בסדר? 2. יש לי קובץ .MAX שבו כבר יש PHYSIQUE מובנה בתוך המודל. כשאהי מזיז את המודל הכל בסדר, הPHYSIQUE עובד כראוי (אני רק לא יכול לשלוט בו). יכול להיות שאני מצליח להעלות קובץ MAX מוכן עם PHYSIQUE והכל כמו שצריך אבל לא יכול ליצור בעצמי PHYSIQUE?... ושאלה אחרונה (ממש דבילית) - איך אני עושה ATTACH לשני אובייקטים ומאחד אותם לגוש אחד בלי השימוש ב LINK או GROUP? תודה אלון.

ejay

New member
אני לא יודע לענות על שתי

השאלות הראשונות. אם עקבת אחרי השלבים שהצגתי בהודעה הקודמת, זה אמור לפעול. אתה אומר שאתה מפעיל את המודיפייר על החפץ, ולא מופיע כלום בחלון הגלילה בצד ימין? לגבי השאלה השלישית- אני לא בטוח שאני מבין אותך, אבל- כשאתה עורך אובייקט ב edit mesh/edit poly/editable mesh/editable poly , כשאתה לא במוד עריכה של תת-אובייקט (כלומר לא vertex/face/edge) , קיים שם כפתור בשם attach שמאפשר לך לבחור חפץ נוסף מאותו הסוג ולחבר אותם ביחד. גם אחרי החיבור, כל אחד מהחפצים המקוריים עדיין נגיש דרך subobject -element , אבל הם מתפקדים כגוף אחד לכל דבר.

preacher

New member
אני יודע מה הבעיה

העותק שלך של מקס הוא פרוץ, ולא פרוץ טוב כל כך, ולכן character studio לא יעבוד אצלך.

Tenchi

New member
אבל....

.... CHARACTER STUDIO כן עובד אצלי, רק PHYSIQUE עושה צרות. בכל מקרה, תודה לכולכם על התשובות, מצאתי פיתרון בעצמי ^_^

Tenchi

New member
הפתרון הוא פשוט....

...פשוט התקנתי את 3D MAX גרסה 4 (הייתה לי גרסה 3.1) עם CHARACTER STUDIO 3.1 והכל נפתר! ^_^ ועכשיו לשאלה הדבילית #2 - אין אני יכול לשנות את הצבע האפור של ש VIEWPORTS? הוא כהה מדי בשבילי. תודה! אלון

למעלה