שאלה בתצרוכת חשמל

frankthe

New member
שאלה בתצרוכת חשמל

שבת שלום!
בלי שנשים לב אבל גם שמנו לב הגיע החורף. במשפחה יש שתי טענות לגבי הדלקת הרדיאטורים:
1. זמן חימום הרדיאטור ממצב של אפס (כלומר הרדיאטור לא עבד איזה כמה שעות טובות) עד למצב של חימום הוא כה גדול והצריכה היא כה גדולה שכדאי להשאיר את הרדיאטור דולק כל הזמן. כאשר יוצאים מהבית או אין צורך ברדיאטור אז מעבירים למצב של חימום הכי מינימלי - טרמוסטט על עוצמה 1 ורק כפתור אחד דולק מבין שי הכפתורים שמדליקים את הרדיאטור. התוצאה היא רדיאטור שעובד כל הזמן אבל בצריכה סבירה שמקבילה למזגן בקיץ
2. זמן החימום של הרדיאטור הוא מינימלי. למעשה מדובר ב 15-20 דקות. השארת הרדיאטור דלוק למשך היום היא פשוט בזבוז חשמל ובזבוז כסף.

השאלה שלי - מי משתי הטענות נכונות ומה כדאי לעשות?
תודה וחג שמח!

רוני1955

Active member
תשובה

1 זה בזבוז של כסף, ממש ללא צורך. 2 זה הנכון יותר.
הכי זול זה מזגן. הוא צורך כשליש מצריכת החשמל של כל רדיאטור, כשמדובר כמובן על אותה תפוקת חום.

phpclub

New member
עשיתי ניסוי שנה שעברה

הלכתי לישון עם רדיאטור דולק בחדר על עוצמה 4-5 (7 אני חושב זה המקסימום שלו) והחדר סגור. בדקתי את שעון החשמל בערב ובבוקר.

עשיתי אותו הדבר למחרת עם מזגן מיני מרכזי 4 כ"ס לכל הבית, 2 החדרים האחרים היו סגורים והשארתי רק את החדר שלנו + הסלון שאין לו דמפר.
את המזגן כיוונתי להסגר בערך ב 3 בלילה ולהדלק שוב ב 7-8 בבוקר כשאנחנו קמים

בגלל שזה היה לפני שנה - אני לא בטוח כמה זמן כל מכשיר עבד.

בדיקת שעון החשמל הראתה שהמזגן לקח יותר חשמל.

אני מאמין שאם היינו מפעילים 3 רדיאטורים בכל חדר + רדיאטור מפלצתי שיכול לחמם חלל גדול כמו סלון, לעומתם מזגן היה יותר חסכוני - בפועל רדיאטור משמש לחמם חלל ממוקד וקטן - ולמטרה זו הוא יותר חסכוני, אז השאלה היא אם אתה נמצא בחדרים או בסלון.

האמת, למרבה ההפתעה החורף הזה הדלקנו מזגן פעם ראשונה לפני יומיים והרדיאטור עדיין במחסן..

רוני1955

Active member
ניסוי מעניין

אתה משווה פיאט אונו למשאית, ואומר שמשאית צורכת יותר דלק.

phpclub

New member
ציינתי שזה תלוי בצרכים

אנו זוג צעיר ומשתמשים בחדר אחד לישון בלילה - במקרה כזה רציתי לבדוק את הטענה שהמזגן יותר חסכוני בחשמל.
זאת, בהתחשב בכך שהמזגן שלי הוא אינוורטר ואמור להיות עוד יותר חסכוני ממזגן רגיל.

בתצורה הנ"ל הוא יותר בזבזן, כמובן שכשאני נמצא בסלון אני מדליק מזגן ולא רדיאטור.

השוואתי פיאט אונו למשאית כאשר אני צריך לסחוב בנאדם אחד, ובמקרה הזה שניהם יעשו את העבודה.
ברור שכשאני צריך לסחוב 2 טון של משא לפיאט אונו אין תפקיד במשחק בכלל.

דרך אגב, טענה ששמעתי ממומחי מיזוג (אני לא יודע עד כמה זה נכון) היא שמזגן אינו מפיץ חום כך שהבית סופג את החימום - כלומר ברגע שהפסקת את המזגן הבית מתחיל להתקרר בחזרה, ברדיאטור אני חושב שהמצב שונה והחדר נשאר חמים גם זמן רב לאחר הכיבוי, אך יכול להיות שאני טועה.

חן 1111

Active member
אתה לא יכול להשוות חימום של כל הבית

לחימום של חדר אחד.
מזגן צורך פחות חשמל עבור אותו חימום. אבל הוא יכול לחמם רק חדר שלם לפחות. ברור שהוא לא יכול להתחרות עם מכשירי חימום ממוקדים וקטנים.

יוסיזיו

New member
לא יודע איזה מערכת יש לך

אבל עם מערכת דמפרים ממוחשבת מלא כולל שליטה על המדחס יש חסכון מוכח בהפעלת מזגן.
באופן ברור ומוחלט החישוב של מזגן בחימום מול אמצעי חימום אחר הוא כדלקמן.

תנור חשמלי מכל סוג שהוא 1000 וואט חשמל בהשקעה יתקבל חמום של 1000 וואט
מזגן תלוי בדרוג האנרגטי שלו על כל 1000 וואט חשמל בהשקעה יתקבל חימום של כ 3500 וואט ובמזגנים חדשים אפילו יותר.

phpclub

New member
אתה מדבר על TAC 910 או דומה לו?

יש לי אינוורטר של אלקטרה, הדמפרים סטנדרטים בחדרים בלבד ולא שולטים על המדחס.

למעלה