שאלה בתפירה

סטפניה1

New member
שאלה בתפירה

שלום כולם ראיתי חצאית ממש יפה באינטרנט , מעין חצאית ישרה בסיסית כאשר החלק העליון שלה מתקפל ורואים כאילו את שמאל הבד. על מנת שלא יראו את שמאל הבד גזרתי את כל החצאית כפול כד שבקיפול החלק הפנימי יראה כמו החלק החיצוני (עיבוד). עכשיו אני קצת מבולבלת לגבי תפרי הצד. כיצד אתפור אותם כדי שבקיפול הבד לא יראו את תפרי הצד ההפוכים? מצורף איור שעשיתי כדי להמחיש את הבעיה

puppylove104104

New member
עובדת כמו עם בטנה

תופרת כל חצאית בנפרד, בלי הסגירה, אבל כולל מכפלת, מחברת את שתיהן ימין אל ימין בחלק העליון ולאורך הסגירה, והופכת דרך הפתח למטה. ואז מסיימת את הסגירה.

puppylove104104

New member
עוד הערה

מאוד חשוב שההתאמה תהיה מדוייקת, בעיקר בתפרי הצד - כדי שהם ימשיכו ישר ביחד.

סטפניה1

New member
רגע רגע, עוד משהו קטן

לא עבדתי אף פעם עם בטנה, לכן אני מנסה לרדת לעומק דברייך. מה זאת אומרת בלי הסגירה? ולמה כולל מכפלת? מה זה סגירה? תודה

מה שפאפי אומרת לך

(עם קצת שינויים שלי) לתפור חצאית חיצונית לתפור חצאית פנימית לחבר את שתי החצאיות לאורך הפתח הקדמי, קו המותן והפתח הקדמי בצד השני לעשות מכפלת (לדעת פאפי עושים את המכפלת קודם. לדעתי עושים אותה עכשיו) לולאות, כפתורים תתחדשי

puppylove104104

New member
יש לי נטייה לסבך הסברים ../images/Emo3.gif

אז תודה על ההפשטה. לגבי המכפלת - אני מניחה שזו שאלה של איך רוצים שהסיומת תהיה - אני אוהבת להשאיר את המכפלת לא מחוברת כשאני עושה בטנה לחצאית או שמלה, ואז את המכפלת צריך לעשות לפני החיבור, אם רוצים שהן (הבטנה והחצאית החיצונית) יהיו מחוברות לחלוטין - עושים את המכפלת אחרי החיבור.

לפעמים מהצד יותר קל לראות מה לא ברור.

לעניין המכפלת, גם אני בעד מכפלת לא מחוברת. כשכל החלק העליון תפור אפשר לקפל את המכפלת של כל הבגד, פנימי וחיצוני, ולתפור אותה במעגל כך שהבגד פתוח מלמטה.

למעלה