שאלה בתחביר

streetball

New member
שאלה בתחביר

האם הניתוח נכון: ארוכה היא הדרך נשוא אוגד נושא? וכאן: ניתן יהיה לקבוע נשוא אוגד נושא? אילו צירופי שעבוד פותחים פסוקית מידה מלבד: "ככל ש, במידה ש"? אשמח לתגובות, מחר הבגרות, בתודה מראש, דניאל

ChipiM

New member
הניתוח נכון לדעתי. לגבי פסוקית מידה

לא עולה לי שום דבר לראש... :X

אִיתַי

New member
../images/Emo41.gif בגרות בידיעת הלשון והבעה ../images/Emo41.gif

היי דניאל, הניתוחים לשני המשפטים השמניים שהצגת נכונים. בקשר לפסוקית מידה: בדומה לתיאור מידה, נהוג לראות בפסוקית המידה פסוקית אופן. מלות שעבוד אפשריות שיכולות לפתוח פסוקית כזו, הן, לדוגמה: "במידה ש...", "באותה מידה ש...", "יותר ממה ש..." וכו'. ובקשר לבחינת הבגרות בלשון מחר: ראשית כל, המון הצלחה לכל הנבחנים! העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לכם היא לא להילחץ, כי באמת אין ממה. בחינות הבגרות בלשון הן בד"כ קלות, אין ניסיונות להכשיל, וסביר להניח שאת כל המילים והפעלים שם כבר הספקתם לפגוש (ולנתח) במהלך שנת הלימודים. אני מציע להשקיע מאמץ בחלק ההבנה וההבעה, שם "קל" יותר לאבד נקודות. הקפידו על ניסוח בהיר, על תקינות לשונית ועל כתיבה עניינית וממוקדת. לא לשכוח לבדוק את כל התשובות שהקפתם בדף התשובות לקראת תום הבחינה, וכמובן, חשוב לעבור כמה פעמים על השאלות הפתוחות בחלקי ההבנה וההבעה! לשם תרגול נוסף וחזרה אחרונה אני מפנה אתכם לקומונת הלשון, שם סייעתי רבות בקיץ שעבר, נתתי מס' דוגמות לשאלות אפשריות, וחילקתי את השאלות שעלו ע"פ פרקי הבחינה. מחכה לשמוע מחר איך היה...

ChipiM

New member
אמממ...

הלך לי בסדר כמעט בהכל... ובהבנה והבעה - הלך לי די גרוע :X הסיכום בצורת מודעה או מה שזה לא יהיה לא הלך לי טוב כל כך :\ אבל נו טוב שיהיה... העיקר עברתי את זה בשלום

streetball

New member
אני את הבגרות שלי כבר עשיתי

כמה נעים להגיד את המשפט הזה... הבגרות הייתה, לדעתי, קלה. ביום ראשון יפורסמו, כנראה, התשובות בעיתון, וכך אני אוכל לדעת איפה אני עומד. לדעתי אאבד כמה נקודות בהבנה ובהבעה כי שם באמת קל לאבד נקודות. יותר חשוב מהבגרות, אני רוצה להודות לכל חברי הפורום שעזרו לי ולעוד רבים אחרים במהלך השנה, בשאלות מנג'סות, חוזרות ונשנות ולעיתים, אני חייב להודות, מעצבנות. כולכם הושטתם עזרה בכל בעייה קטנה כגדולה ע"י הסברים ברורים ובהירים ועם הרבה רצון לעזור. אז באמת תודה. בברכת שבת שלום, דניאל

uriozmor

New member
הלוואי שתמשיך להתעניין בעברית

ולא כל הסגר חייבים להפריד בפסיקים. לידיעתך.

Yuvalenko

New member
הבחור אוהב פסיקים, תן לו להתלהב.../images/Emo13.gif

סתם.. דניאל, אתה מוזמן לשאול תמיד שאלות שמעניינות אותך פשוט לידע כללי, כי מן הסתם עכשיו לא תצטרך את זה למבחן כלשהו. חזק ואמץ!

uriozmor

New member
למה לא?

מה מפריע לך שם? השימוש עצמו או העובדה שהוא משמש כמשפט? בכל מקרה זה בסדר, בטח על פי הדקדוק השלם של עברית הפורומים בישראל (המהדורה הראשונה בקרוב).

למעלה