שאלה בתחביר(שחבור)

streetball

New member
שאלה בתחביר(שחבור)

האם תמורה מפרטת תמיד תופרד בנקודותיים או בקו מפריד? אם אני רוצה להפוך המשפט:הילדים הלכו לבית הספר. למשפט כולל עם תמורה מפרטת, איפה נמצא כאן הביטוי המכליל? האם יש לומר: הילדים הלכו לבית הספר: רונן ואודי. או: הילדים, רונן ואודי, הלכו לבית הספר. אשמח לקבל הסבר קטן לגבי פיסוק התמורה וכל הקשור בהוספת תמורה בשחבור, ולהגדרה של ביטוי מכליל.... בתודה מראש לכולכם, דניאל

or99

New member
אני לא זוכר כ"כ את ההגדרות...

של משפט כולל, ואולי מישהו אחר יוכל לעזור לך, אבל: 1. "הילדים הלכו לבית הספר: רונן ואודי" ממש ממש לא נראה לי, ואני מתאר לעצמי שגם לדעתך זה נשמע רע ביותר. 2. לגבי פיסוק התמורה סתם, עיין כאן - בסעיף 5. לגבי תמורה מפרטת, ראה בהמשך, בסעיף 17, שלפי האקדמיה משתמשים בשני קווים מפרידים. נראה לי שגם נקודתיים נכון, אבל אין לכך התייחסות שם. אולי למישהו יש המסמך המלא.

ravidm101

New member
תמורה מפרטת

ניתן למצוא הסבר מפורט בספר "בגרות בקלות". הפיסוק במשפט בעל תמורה מפרטת: כאשר הביטוי המכליל בא לפני החלק הכולל, יבואו נקודתיים בינו לבין החלק הכולל. דוג': אני אוהב לזלול ממתקים: שוקולד, גלידה וסוכריות. כאשר הביטוי המכליל בא אחרי החלק הכולל, יבוא קו מפריד בין החלק הכולל לבין הביטוי המכליל. דוג': שוקולד, גלידה וסוכריות - ממתקים אלה אהובים עליי. בשתי הדוגמות המילה ממתקים היא ביטוי מכליל. וכמובן, 'ממתקים אלה' הם תמורה לנושא כולל (שוקולד, מסטיקים וכו') ולשאלתך: הילדים: רונן ואודי, הלכו לביה"ס.זאת הצורה הנכונה. בהצלחה בבגרות

אסופית02

New member
לפי הכללים היבשים,

קרי כללי האקדמיה, אתה טועה. במשפט המדובר התמורה קצרה, וניתן היה לוותר לענ"ד על הפיסוק המסורבל, אך האקדמיה אינה מתייחסת למקרה של תמורה קצרה הבאה אחרי ביטוי מכליל, בניגוד להבחנה שהיא עושה בפיסוק תמורה (רגילה) קצרה במיוחד. מבחינת זרימת הקריאה הצעתך נראית בעיניי, אך לגבי פיסוק רשמי במבחנים וכדו' כדאי להקפיד על כללי האקדמיה, ובחיים האמתיים: איש- הישר בעיניו יעשה.

למעלה