שאלה בתורת הגרפים.

gil levi

New member
שאלה בתורת הגרפים.

הראה שלגרף פשוט עם n>=7 קודקודים ולפחות 5n - 14 קשתות יש תת גרף עם דרגה מינימלית 6. הצבתי מספרים קטנים ורואים שזה יוצא, אבל אני לא מצליח לנמק מדוע. נניח עבור n=10, אז יש לפחות 36 קשתות ולכן סכום כל הדרגות הוא לפחות 72. כעת צריך לחלק את הדרגות בין עשרת הקודקודים. אם משחקים קצת עם המספרים רואים שכאשר מקטינים את דרגתם של חלק מהקודקודים שתהיה קטנה מ6 מקבלים שיש מספיק קודקדים עם דרגה מספיק גבוהה כך שזה "לא משנה" שדרגתם של שאר הקודקודים קטנה מ6, אבל אלו רק נפנופי ידים... מישהו יכול לתת לי כיוון לנימוק שבאמת מסביר מדוע זה הטענה מתקיימת עבור n=10 (אני מקווה שאח"כ אני אוכל להתמודד לבד עם המקרה הכללי)? תודה מראש.

kand100

New member
תפתור באינדוקציה.

הבסיס יהיה n=7 . שים לב שבגרף פשוט עם 7 קודקודים , סכום הדרגות המקסימלי הוא 42 (6*7). ומכיוון שסכום הדרגות שווה לפעמיים מספר הצלעות, תקבל שמספר הצלעות המקסימלי הוא 21. שזה בדיוק מה שאתה צריך... ההמשך אמור להיות די פשוט....

gil levi

New member
תודה, אבל זה לא הולך...

אני לא מצליח לפתור את האינדוקציה עצמה. עבור n+1 חשבתי להוריד את הצומת בעלת הדרגה המינימלית ואז לקבל שתנאי המשפט מתקיימים עבור n, אבל זה לא מצליח כי אני לא יכול לחסום את הדרגה המינימלית...

עדין ר

New member
לא צריך לחסום את הדרגה המינימלית

אם הדרגה המינימלית היא 6 או יותר, אז תת הגרף יהיה פשוט כל הגרף. ואם הדרגה המינימלית קטנה מ-6, אז מכיוון בגרף המקורי יש לפחות
5(n+1)-14 = 5n-9​
אז אם נסיר את הקודקוד בעל הדרגה המינימלית (שדרגתו קטנה או שווה ל-5), נשאר עם גרף בעל n קודקודים שמספר הקשתות בו הוא לפחות
5n-9 - 5 = 5n-14​
שלפי הנחת האינדוקציה קיים בו תת גרף בעל דרגה מינימלית של 6.

למעלה