שאלה בתאורה

שאלה בתאורה

האם אפשר באמת לשחזר אור יום בערב? אפילו אם יש את הציוד המתאים (HMIים ובלנדות נגיד), האם אפשר ליצור תאורה שתהיה זהה לתאורת יום?

איך אפשר לעשות את השמיים ../images/Emo16.gif

כחולים?
או שעושים את זה בפוסט?
ניר

noa128

New member
מה הצבע המקורי? שחור?

אם זה ביום אפשר עם פילטרים של המצלמה "לשחק" עם הגוון ולהשלים בפוסט. וכמובן שאפשר בפוסט לעשות הרבה יותר... ויש כמובן day 4 night ו- night 4 day - השאלה מה הגורם לצילום יום בלילה, היכן (לוקיישן) ומה דרישות התסריט מעבר להפיכת היום ללילה.

ofer1973

New member
גם לי יש שאלה .

אם מדברים על תאורה שמדמה אור יום, אז רציתי לדעת איך אני מדמה אור יום בצילום דמות על מסך כחול בתוך חדר ? האם מספיק להרכיב מסנן ג'לטין CTB על התאורה ? בתודה מראש עופר.י

the M

New member
אפשרי בהחלט

חלק גדול בכל נושא התאורה הינו עניין זיוף הזמן המצטלם. בצילום וידאו, בניגוד לפילם יש "לעבוד" על המצלמה משום שהרגישות שלה שונה לגמרי והיא מגיבה אחרת לתאורה. אור יום הוא בעל סטייה לצבע כחול באופן כללי, כאשר צריך גם להגדיר איזו שעה בדיוק ומה מזג האוויר מבחינה תסריטאית. אני פחות מבין בסוגי הפנסים אבל בגדול צריך להאיר את מה שרוצים שיהיה מואר באור יום בפריים ואז לשים על הפנס/ים ז'לטין מתקן בצבע כחול (ישנם מספר סוגים ורמות).

האמת היא

שהכוונה היתה האם זה אפשרי לשחזר תאורת יום בתוך חדר. כלומר שהאור שיציף את החדר גם מהחלון וגם שהתאורה של החדר עצמו יראו כמו בשעות יום מוקדמות.

the M

New member
יש אפשרות

לראות שרטוט של החדר? איזה פלור פלן משהו...? זה יכול לעזור מאד.

noa128

New member
כן. יש אפשרות כזו.

אם שמת לב, לפעמים באולפנים יש תאורה של אור בוקר (בחלק מתכניות הבוקר שמצולמות בתוך אולפן למשל). המומחה לצילום של הפורום יוכל בטח גם לומר לך בדיוק אילו פנסים נדרש כדי לייצר אור כזה, אבל זה תלוי מאד בלוקיישן שלך ובתקציב שעומד לרשותך.

למעלה