שאלה בשביל חברה...

שאלה בשביל חברה...

בעזר"ה יש לי חברה שעושה שירות לאומי היכן שהוא, ויש לה כמובן דירת שירות והיא נמצאת עם עוד 2 בדירה... עכשיו כמו שרובן יודעות יש כללים מסוימים שאסור לעבור אליהם... ואחד מהם זה בנים בדירה. לאחת מבנות השירות יש יותר מידי ידידים וכו' והיא מכניסה אותם חופשי, שאלה שחברה שלי שואלת זה או להעיר לה על כול הקטע הזה, או לדווח עליה למי שצריך... מה אתם הייתם עושים?

המממ

New member
אם זה מפריע לשאר הבנות בדירה...

דבר ראשון עליהן לדבר איתה. אם הן ביחסים טובים איתה ולא רוצות להרוס אותם, פשוט צריך לשבת כולן ביחד באיזה ערב, באווירה טובה, להגיד לה שמפריע להן שהיא מכניסה בנים לדירה והן מבקשות שהיא לא תעשה זאת יותר. אם היא לא שמה על הבקשה... זאת כבר סיבה לפנות לרכזת, לדעתי. אבל קודם כל לדבר איתה.

לאאאאא לדווח!

מה פתאום לדווח? זה לא כיתה א' שרצים להלשין למורה. להעיר - כן. אם זה מפריע לחברתך אז אין סיבה שהיא תרגיש לא נוח בתוך הדירה שלה, אבל כמו שזאתי מעלי אמרה (סורי, לא רואה כרגע את השם) זה צריך להיות באווירה טובה, ולא בדיוק אחרי שגומרים להתכסח תור מי להוריד את הפח.

הזאתי מעלי היתה המממ!

המממ מה שלומך? את בדיוק באמצע לשטוף רצפה?
סתם סתם בצחוק. בסופו של דבר דווקא הסכמתי עם הרבה דברים שאמרת.

ודרך אגב,

רק כדי לוודא שחברתך באמת לא תדווח - יש 2 דברים שהם יהרג ובל יעבור. מי שעוברת עליהם מועפת מהשר"ל כמעט תמיד אוטומטית. ו-2 הדברים זה א. טרמפים. ב. נכון.. להכניס בנים לדירה. ומכירה אישית מישהי שהועפה מהשירות בגלל זה. אז לא מאמינה שחברתך תרצה להיות הגורמת לסילוקה של חברתה מהשירות לאומי. שלאאאאאא תעיז לדווח! תזהירי אותה!

basket case

New member
מה?!?!?

אסור בכלל להכניס בנים לדירה? או להביא בנים לישון? ואת מדברת על שירות לאומי דתי, או גם חילוני? מה זה השטויות האלה - לא ברור לי? אסור לבנאדם בעל איבר מין זכרי לעבור את מפתן הדלת..? נשמע לי קצת מוגזם.. ובאשר לטרמפים - לא שמעתי על האיסור הזה.. אבל לא ברור לי איך בדיוק אפשר להיתפס על זה.. הרי אנחנו לא הולכות עם מדים או משהו כזה.. אני צריכה שוב לעבור על התקנון..

לדווח רק עם היא לא מקשיבה שזה מפריע

אצלנו למשל בישוב שלי אנחנו שורצים אצל הבנות שרות... כאילו הבנים בשבט שלנו אני שבט עז... אבל אני לא חושב שאנחנו מפרעים... לכן זה לא דוגמה...

amiak

New member
בישובים זה בדרך כלל לא מפריע,

גם לא לרכזות... אבל שזה בעיר זה משהו אחר. אגב, ביומולדת שלי שנה שעברה עשו לי מסיבת הפתעה והיו 2-3 בנים בדירה. אמרנו אח"כ לרכזת והיא פשוט ביקשה שזה לא יחזור על עצמו.

את צודקת...

זה דיי התעשוקה שלנו אנחנו ביחס מדהים עם הבנות שלנו... הם גם באות אחרי השרות... לשבתות שומרים איתם על קשר זה ניראה לי הרבה יותר כיף בישובים...

amiak

New member
שתבהיר לה יפה מאוד ש...

לא! לחצי מהבנות בדירה שלי יש ידידים אבל מכיוון שזה לא נעים לכל הבנות - ברור שלא מכניסים אותם! אמנם אסור, אבל בחלק מהמקומות לא מקפידים על זה כל כך... אם מפריע לחברה שלך, שתגיד לאותה אחת שזה לא מתאים לה ושאם היא רוצה לפגוש את ידידים שלה - שתמצא מקום אחר. הדירה אמורה להיות המקום שבו אפשר להרגע... ברגע שמישהי חשה אי נוחות - צריך לטפל בזה.

iftach

New member
כללי התנהגות בדירת בנות שרות.

ב'ה הכללים ניקבעו על ידי הגורמים המוסמכים ועל הדיירות לעמוד בהן (ישנה סיבות רבות וטובות למה אין לארח בנים בדירת בנות דתיות). על הרכזת להכיר ולבדוק את הבנות והדירות ובאם היא לא "מנחשת" מה קורה, יתכן והבעיה של כולם, שלה, שלכן, של הבת המביאה חברים ושל הארגון כולו. אינני רוצה להרחיב את הנושא אולם אני בטוח שאם תעלו את הנושא לדיון חברי ביניכן תפטרו את הבעיה. באם לא תנסו לדון עם הבנים, עם חברות אחרות.... ועוף השמים יוליך את הקול. בהצלחה

אז...

ככתוב "ולמלשינים לא תהיה תקווה" ועודנאמר "לא תחסום שור בדישו" קל וחומר פרה ביחומה.....

אצא לי

New member
תשובה..

היי, אני לא יודע מה טיב היחסים בינכן.. אבל אין ספק שהיא עוברת על החוקים.. ועוד חוק ברזל שכזה.. עליכן לתפוס אותה לשיחה, להבהיר לה את המצבולבקש ממנה לכבד אתכן ולהיפגש עם הידידים שלה מחוץ לדירה מכיוון שהיא לא גרה שם לבד.. אם היא ממשיכה להביא, עליכן לנהוג בדרך הפחות נעימה ולדווח עליה. בהצלחה :)

SupermanZW

Well-known member
תשובה

לא כתבת שהעובדה שאחת מהבנות מכניסה בנים לדירה מפריעה לשאר הדיירות, ולכן אני מניח שאת שואלת רק על העניין של הפרת הכלל, אז אם הן חברות טובות שלה עליהן לא לדווח עליה ואף לתמוך בה, בסה"כ היא לא פושעת אלא בחורה עם צרכים נורמלים שאפשר וצריך להתחשב בהם כל עוד אינה מפריעה לשותפותיה. במידה והעובדה שהיא מכניסה בנים לדירה מפריעה לשותפותיה עליהן לדבר איתה ולבקש ממנה להוריד את תדירות הגעת הבנים לדירתם ולבקש ממנה להשתדל להיפגש איתם בעיקר מחוץ לדירה, אך בשום אופן לא לדווח עליה ולא לגרום לה לעוול ונזק.

למעלה