שאלה בשביל אחותי

שאלה בשביל אחותי

ראשית, אחותי מתנצלת שהיא לא נכנסה לפורום בזמן האחרון ולא הגיבה לכל מה שכתבתם לה - ליה פשוט חולה וכנראה גם היא. היא לא מסוגלת לצאת מהמיטה ולגשת למחשב אפילו. אחותי חושבת שיש לה דלקת בשד - היא כבר יומיים עם חום שלא יורד (למרות אקמולים). הציצי מאוד כואב לה אבל לא בהנקה עצמה, והוא כאילו נפוח. מה עושים ? חיפשתי במאמרים וקישורים חומר על זה אבל לא מצאתי.

zimes

New member
אם זו דלקת בגלל גודש וסתימה

מה שיעזור זה - חימום האיזור (בקומפרסים ובמקלחת) עיסוי - מרגישים בשד מין גושים, ומטרת העיסוי הוא "לפצפץ" אותם. זה כואב מאוד, אבל ממש ממש חייבים לעבוד על זה קשה. שאיבה/הנקה - צריך להוציא מהשד את החלב התקוע ואת הסתימה. עוד נקודה: לא להניק רק מהשד הכואב, אלא גם מהשני, כדי שהשני לא יתמלא ויסתם. קורה ששוכחים. מותר לקחת אקמול או נורופן (= אדויל, אדקס). אני במצבים אלה לקחתי כדורים מורידי חום כדי שאוכל לתפקד. טיפול כזה (אינטנסיבי! אצלי - בעלי עיסה כשהייתי גמורה) אמור לעזור תוך 12-24 שעות. אחרת - לגשת לרופא בשביל אנטיביוטיקה. ד"א - עוד סימן לדלקת בשד - אודם וחום מקומי. האיזור המודלק בשד יעזור לאתר את הגושים שצריך למוסס (אם כי ניתן לזהותם בקלות גם לפי הכאב
) רק בריאות! תספרי לנו איך אמא של ליה מרגישה.

צאובר

New member
נורופן אסור למניקות

זה כתוב באותיות מודגשות בדף שנלווה לתרופה. (לצערי הרב, כי לפני ההריון זה היה הכדור היחיד שעזר לי נגד כאבי ראש...)

zimes

New member
תתקשרי למרכז טרטולוגי לשאול

מספר טלפון מופיע במאמרים - מידע שימושי, ותחזרי אלינו עם תשובה? על המון דברים כתוב לא להרות/מיניקות, אבל לפעמים זה כסת"ח.

דיאנה1

New member
אני בדקתי לגבי אדוויל ואין בעיה,

ועד כמה שידוע לי החומר הפעיל בנורופן ובאדוויל הוא זהה, ולכן גם נורופן מותר. כבר נתקלתי בתרופות שהיה כתוב עליהן "להתייעץ" והן אסורות בהחלט ותרופות אחרות שהיה כתוב עליהן שאסור ולפי המכונים הטרטולוגים שהתייעצתי איתם אין בעיה, אז לא לסמוך על מה שכתוב בדף של התרופה אלא תמיד לבדוק. אבל כמובן אני לא מציעה לאף אחת לסמוך עד דברי באופן עוור אלא לבדוק, בסך הכל להרים טלפון ולחסוך כאבים ודאגות.

דניעל

New member
אפילו על הברזל שלקחתי בהריון

שמיועד לנשים הרות ("פוריק") ועל הקופסא יש תמונה של אישה הרה, היה כתוב שנשים בהריון צריכות להתייעץ עם רופא לפני נטילת התרופה. בקשר לנורופן - רופא המשפחה שלי טוען שנורופן מותר אם התינוק מעל חצי שנה, מכיוון שלתינוקות מעל גיל חצי שנה אפשר לתת נורופן, אז אין בעיה אם שאריות עוברות לתינוק. הוא לא מומחה לזה, ואם הייתי צריכה הייתי מתייעצת אם מישהו מוסמך, אבל סיפרתי את זה רק כנקודה למחשבה - כפי הנראה יש תרופות שמותרות בזמן הנקה, אם התינוק מעל גיל מסויים.

צאובר

New member
אני אתקשר ואשאל

אני צריכה ממילא לברר גם לגבי תרופה נוספת - משחה בשם איזוקורט - מישהי מכירה? בטפשות השתמשתי בה בלי לברר ורק אח"כ עלה בדעתי שגם חומרים שהם לשימוש חיצוני עלולים להגיע לחלב ועכשיו אני מודאגת.

היא חייבת ללכת לרופא ולקבל

אנטיביוטיקה! שלא תחכה עוד יום - כל מה שצימס כתבה נכון במקביל לאנטיביוטיקה.

zimes

New member
לרופא משפחה, אבל...

יש קאצ´: עלולים ליפול על רופא שלא מבין בהנקה (אני מתנצלת בפני רופאים שכן מבינים בהנקה, פשוט יש כאלה שלא), ויגיד לא להניק מהשד הכואב, או יציע לשים כרוב, או אני לא יודעת מה. רופא יודע לאבחן דלקת, ואם יש חשש סביר שהיא זיהומית (ע"י חידקים), ירשום אנטיביוטיקה. (אם הוא יגיד משהו שנשמע מפוקפק בקשר להנקה - לרוץ הנה, או לאסתר עם שאלות וידוא).

אני מציעה לגשת לד"ר ליבוביץ´ באודים

נראה לי שזה פתרון טוב כי היא גם מומחית בהנקה, אבל גם רופאת משפחה ולכן אין כל בעיה עבורה לרשום אנטיביוטיקה. מספר הטלפון באודים הוא 09-8858256 יכול להיות שהיא תוכל אפילו לתת "עזרה ראשונה" בטלפון או תדע לאן להפנות את אמא של ליה. תעדכני אותנו מה קורה איתה. ובהצלחה. מיכל

בנות, תודה רבה ועדכונים

קודם כל, אני לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיכן. אז כפי שהצעתן, ניגשתי לרופאת המשפחה שלי שאמרה לי להמשיך להניק ונתנה לי אנטיביוטיקה לשבוע. החום שלי ירד מ 40 ל- 38.5 (וזהו לא יורד יותר) ואני מצליחה כבר לצאת מהמיטה בכוחות עצמי שזה שיפור עצום. אני לא מבינה איך זה קרה לי וההשערה שלי שזה בגלל השיניים העליונות של ליה - היא נוהגת לנעוץ אותן בעדינות בכל הנקה ואני פשוט לא רואה שום דרך אחרת בה היא יכולה לינוק מבלי שיהיה מגע עם השיניים שלה. (אלא אם יש משהו שאני לא יודעת עליו). עשיתי קודם קומפרסים חמים ועיסוי בציצי - האם זה הגיוני שייצא מן מוגלה מהציצי (סליחה שאני מגעילה אני פשוט לא יודעת אם זה מה שצריך לצאת)? חוץ מזה, כל הסיפור הזה רק גרם לי עוד יותר לרצות לגמול את ליה - אני כבר לא עומדת בזה יותר (עוד לא עברתי את המשבר). קודם נגמור עם הסיפור הזה ועם השפעת של ליה ואז אני אראה איך אני עושה את זה. זהו לבינתיים - אני אחזור למיטה. אלפי תודות - אתן ממש מקסימות ואני לא יודעת איך הייתי מסתדרת בלעדיכן.

לאה_מ

New member
תרגישי טוב, החלמה מהירה

אין לי נסיון עם דלקות בשד, אבל יש לי נסיון עם שיניים - אני בכלל לא מרגישה את השיניים של אורי במהלך ההנקה (הרי יניקה זו טכניקה שונה לחלוטין מאכילה). רק אם הוא נושך במתכוון. וזה קורה, לצערי, לא כל כך מעט
. אבל גם עם נשיכות מכוונות לא קיבלתי מזה אף פעם דלקת. לכל היותר פצע, שעובר עם אוורור ומריחה של חלב. ולגבי מה שיוצא מהציצי - אולי זה שחרור של הסתימה, של חלב ש"התמצק" בצינורית? שוב, תנוחי ותחלימי מהר.

המשך החלמה מהירה יקירה! ../images/Emo142.gif

מה שאת מתארת אינו מוגלה, אלא חלב שנשאר בצינוריות החלב והתקשה, וכעת יוצא החוצה בעקבות ה"סחיטה" שלך. מאוד חשוב להוציא את זה. אין שום בעיה אם ליה תאכל את זה יחד עם החלב שהיא יונקת. אם החום ממשיך להיתקע - תגשי שוב לרופאה שלך! אל תזניחי. כשתחלימי נדבר על הגמילה, בינתיים
לעידוד.

יש משהו טבעי

ישנה משחה טיבעית שיכולה לעזור לדלקת בשד והיא מצמח הממליס מורחים פעמיים ביום על הפטמה המרשם שלה הוא : UNGT.HAMAMELIS 60.0 זה מומלץ על ידי ספר של ריפוי טבעי לילדים . הכותבים של הספר בעלי ניסיון של יותר מ15 שנים בתחום וכל העיצות שלהם ניסיתי עד היום עזרו לי אז אני מקווה שגם העיצה הזו תעזור

למעלה