שאלה ברשותכם:

שאלה ברשותכם:

האם שיח הפטל מושך יתושים ומיני מעופפים? ברצוני לשתול ליד חלון ביתי שיח פטל אך היום הסבו את תשומת ליבי כי הנ''ל מגנט יתושים, הייתכן?

ועוד אחת ../images/Emo9.gif

חברי הנגר הציע לבנות לי מספר אדניות מעץ(לגידול תבלינים במרפסת) שאלתי היא האם כדאי? ואם כן איך ומה עושים שהאדנית תיהיה שימושית לגידול ארוך טווח? איזה סוג עץ אם בכלל מתאים לבניית האדנית? תודה אסף

טסונמי1

New member
../images/Emo9.gifחה חה - קשים חיי גנן חובב.......

בקשר לעדניות- כמובן ככל שהעץ עבה יותר יותר טוב ואולי כדי לימנוע התפרקות מהירה כדאי לצבוע מבפנים-הכי פשוט להכניס לתוך עדנית העץ עדנית מפלסטיק ככה חיי "המדף" של העץ יהיו ארוכים יותר לגבי הפטל כל פרי מושך אליו זבובונים - אולי אמרו לך יתושים מפני שפטל בר גדל ליד מקורות מים ושם יש יתושים -אין שום סיבה ליתושים

היי, אמרת פורח כל הקיץ והצלחת

להעיר אותי !!! אני אוהבת לצבוע את הגינה שלי בצבעי פריחה !
האם תוכלי לומר לי מה גודל השיח,וכמה שעות שמש בערך דרושות לו לפריחה ?

טסונמי1

New member
אורנה1-השיח מתרחב כל שנה

העלים ירוקים כל השנה גובה 60 עד שמונים סמ - הפרח על גבעול גבוהה מאוד פורח בקיץ-לפחות חצי יום שמש ככל שיש פחות שמש הפריחה דלילה יותר-הכוונה לאגפנתוס {הפרח הכחול] אים את מתכונת בשאלת לשיח הבוהיניה- הוא יכול להגיע לגובה של 2 מטר ורוחב כמעט בלי סוף-רק בשמש מלאה הפריחה מרשימה

reuven4u

New member
איזו תמונה יפה

מומלץ לכולם לפתוח בגדול להבות בה כמה שניות לפחות...

../images/Emo12.gifמה ככה סתם? להניח אדמה ולשתול?

העץ לא יירקב? לא אמורים למרוח משהו על העץ לפני השתילה? איזה סוג עץ מומלץ.

sheda0ktana

New member
אדנית מעץ עם לכה מבלסטיק

בקיץ שעבר הפכתי כוננית מעץ שנדביץ' לאדניות עץ לגינה. צבעתי מבחוץ בצבעים יפים וציפיתי בלכה יאכט וורניש, שמתי חצץ בתחתית שלא יסתמו החורים ומעל זה ככה סתם הנחתי אדמה ושתלתי. יצא יופי יופי. עמדו בחוץ כל החורף המטורף, החזיקו מעמד יפה. עכשיו שמתו האמנון ותמר הוצאתי את האדמה לאיורור והחלפת שתילים - העץ בתחתית מצופה בלכה כאילו נמרחה אתמול ונראה יותר יפה מאשר בחנות. מה שכן, מסיבות של ניקוז (אני תמיד פוחדת שירקבו לי) אני שמה את האדניות האלה על ארבע פחיות שימורים ריקות ולא ישירות על הדשא, זה בטח עוזר להן לא להרקב גם. קרן
ואם נרקבו, תעשה טובה לאדמה, תקבור טוב טוב שיתפרק עד הסוף, וד"ש לקומפוסט

לארי

New member
בניית מיכלים מעץ ../images/Emo26.gif

היי אסף\ אני בניתי את המיכלים הללו שבתמונות מעץ אורן מחוטא ובודדתי עם לכה מסוג "יכט ורניש". המיכלים בקוטר של 0.5 מטר ובעומק של מטר.

למעלה