שאלה ברשותכם

• פותח הנושא FR12
  • פורסם בתאריך

FR12

New member
שאלה ברשותכם

אני קוראת סמויה. הולכת לא מעט למסעדות אך מתקשה להעביר את הביקורת (לטובה או לרעה) שיש לי. אבל מודה לכם מאד כי אני לומדת המון.

רציתי לשאול כמה ביקורת של מבקר מסעדות מוכר (נגיד כמו ניב גלבוע - ערוץ 10, אבי אפרתי - וואלה, שגיא כהן - הארץ לדוגמה) משפיעה עליכם? וכמה השפעה יש לטוקבקים אם נגיד הדעה של רובם שונה מזו של המבקר?

וחג שמח לכולם

ביקורת חיובית/מחמיאה לא ממש משפיעה עליי

אבל אם יש תאורי מנות או תמונות של מנות שמסקרנות אותי ומוצאות חן בעיני, אז זה יכול לחרוט לי בזכרון שאני רוצה לנסות את המסעדה, אפילו אם המבקר לא עף.

אם הביקורת קטלנית, יכול להיות שאזהר עד שאקרא ביקורות נוספות ממקורות אמינים (הפורום הזה
)

FR12

New member
תודה

מבקרי מסעדות הם בעצם לא אמינים? או שזה באמת עניין סובייקטיבי של טעם וריח?

pix37

New member
השפעת התגוביות אפסית - הן לרוב מוזמנות ע"י

המסעדה או משרד היח"צ שלה שמנסים לצמצם נזקים של ביקורת גרועה.

לביקורת עצמה לרוב אתייחס יותר ברצינות אך זה מאוד תלוי במי המבקר.

לביקורות של שגיא כהן אתייחס ברצינות רבה, לניב גלבוע לעומת זאת אתייחס כמו לחבר שמספר לי על מקום ומצלם את המנות, אבי אפרתי כמעט ולא רלוונטי עבורי - תמיד נקרא לי שהוא מחפש פגמים בכוח.

FR12

New member
תודה

אני מנסה לנתח את ההרגשה שלי אחרי ביקורת ספציפית שקראתי. הביקורת הייתה איומה, הטוקבקים היללו, המבקר אחד יחיד, הטוקבקים היו 82 במספר. אחרי שסיימתי לקרוא את הביקורת
הרגשתי סלידה ודחייה מהמקום, אחרי שסיימתי לקרוא את הטוקבקים התהפכה ההרגשה והשתכנעתי כמה המקום באמת שווה.

FR12

New member
מעדיפה לא להגיד

באמת ביקורת קטלנית. ביקורות כאלו יכולות להפיל מקום. השאלה עלתה לי כי התחושות שלי השתנו בקיצוניות לאחר הקריאה של הביקורת והטוקבקים, ותהיתי איך זה משפיע על אחרים. אני גם יודעת שלכל מטבי יש שני צדדים.

ליר141

New member
יהיה מענין אם תשתפי

וכן תגידי באיזו מסעדה מדובר כדי לקבל תגובות מחברי הפורום
שהם אמינים וממשיים יותר מהמטקבקים וכך תוכלי לבחון ואולי לאמת
את התיאוריה.

אחת הסיבות לקיום (המוצדק פלוס
) של הפורום

הוא חוסר אמון במערכת. למרות שזו אמירה קצת מוגזמת. יש ויש.
כשעוקבים קבוע יותר קל לזהות או לקרוא את האמת בין השורות וההתרכזות היא בלהבין איך נראה האוכל ומה היו המרכיבים ולבד להחליט.
הבעיה היא שגם טוקבקים לא אמינים. גם כאן הקורא המתורגל בדרך כלל יצליח לזהות.
אני אישית קוראת ביקורת מסעדות מאז שזוכרת את עצמי ונהנית גם במקרים שמרגישה שיש לכותב אג׳נדה
אני לא מתכוונת לכתבות פרסומת, כזו אני אפסיק אחרי שורה, במקרה הזה הם דווקא יותר הוגנים כי ישר אומרים שזו כתבת פרסום ( או הכותב היה אורח של...)
באמת ביקורת יכולה להפיל מקום? אני לא בטוחה. אם היא מוצדקת אז ברור שיכולה (פשוט עוד מסמר בארון הקבורה)
אבל אם היא לא נכונה מן הסתם ימשיכו לבוא אליה.
יש גם מסעדות שלא משנה כמה יקטלו אותן ימשיכו לבוא אליהן בגלל מיקום מנצח. נבצר מבינתי אבל זו עובדה בשטח.

Gרר

New member
עכשיו תהיי חייבת לבדוק בעצמך

הסקרנות היתה הורגת אותי במקרה כזה

FR12

New member
בטח תחשוב שאני

משוגעת (ואני לא, אני רק שרוטה עמוק), אבל הייתי פעם אחת במסעדה לפני שקראתי את הביקורת. וממש לא אהבתי, אבל כולם מסביבי היללו אז היה ברור שמשהו בי לא בסדר.
כמה שבועות יותר מאוחר נתקלתי בביקורת.

FR12

New member
ובגלל זה שאלתי את השאלה

כי גם אחרי שחוויתי בעצמי, עדיין הביקורת השאירה בי תחושה מסויימת שהתהפכה אחרי קריאת הטוקבקים. (אחרי הביקורת אמרתי לעצמי שאני לא הוזה ולא היחידה שחושבת שממש לא טוב שם, ואחרי קריאת הטוקבקים אמרתי לעצמי, שוב, שמשהו בי כנראה לא בסדר אם אני היחידה (+מבקר) שמרגישה שלא טוב שם, וכנראה זה מקום מדהים)

pix37

New member
אם זו אכן הכתבה על רג'ינה אז מרבית התגוביות

האוהדות שם היו של בעלי המקום ומשרד היח"צ הכושל שלהם (לפחות להערכתי)
היו שם גם תגוביות אוהדות אוטנטיות אבל הן היו מיעוט והוסתרו על ידי התגוביות המוזמנות.

ובכל מקרה אם את יודעת מה טעים לך ומה לא מה מעניין אותך מה אחרים חושבים, זה לא שמישהו יצליח לשכנע אותך שמדובר במסעדה מוצלחת אם לך באופן אישי לא היה טעים שם.

ההוגה

New member
*ניחוש*

רג'ינה בתחנה של שגיא כהן. הביקורת הקוטלת ביותר שקראתי אי פעם, וכזו שידוע לי בפועל שמנעה מאנשים להגיע למסעדה (אנשים שאני שלחתי להם את הלינק לביקורת אחרי ששמעתי שתכננו להגיע לשם...)

pix37

New member
הכי פשוט תעשי שימוש "במטעמים"

ותמצאי שורה ארוכה של ביקורות מנומקות של כותבים מוכרים מכל רחבי הרשת כולל דרוג מאוד בסיסי לאמינותם ותוכלי להחליט למי להאמין למבקר או למטקבקים. בכל מקרה שימי לב כאשר יש 82 תגובות לביקורת אחת וכולן אוהדות סביר להניח שהם יזומות על ידי בעל המסעדה או חברת היח"צ שלו.

FR12

New member
דווקא במטעמים

ניתקלתי בצורה לא חיובית. אבל בסופו של דבר, הכל עניין של טעם אישי.

ו שתי

New member
דווקא לשגיא כהן הפסקתי להתיחס ברצינות

הוא לא מספיק עניני, וקוטל את כולם, או לפחות את הרוב, ולא על רקע ממשי.

Gרר

New member
תלוי איזה מבקר בכל מקרה משקלל עם יתר הדיווחים

פעם כשכל המידע שהיה לך על מסעדה היה פרי עטם של המבקרים ופה ושם ממישהו ששמעת שהיה, לא היתה ברירה אלא ללמוד לאט לאט את ההתאמה שלך לטעמו של כל מבקר ולנסות לראות מי מהם מסתדר יותר עם טעמך ולקחת את הביקורת שלו למשהו כמו 70%-80% מההתרשמות הראשונית.

היום למזלנו יש לכל מסעדה לא מעט דיווחים ואצלי הם מקבלים משקל רב, במיוחד כאלה שלמדתי להכיר אותם ולדעת שהם פחות או יותר באותו כיוון כמו הטעם שלי.

אני ממשיך לקרוא את הביקורות של המבקרים ולוקח אותם בחשבון אבל בשיקלול עם יתר הדיווחים על המקום.

FR12

New member
מעניין

מה שאתה אומר. עם המבקרים רבים מצאתי שאני מסכימה עם חלק מהדיווחים ועם חלק ממש לא. אז באמת מעניין אם יכולה להיות התאמה בטעם.

למעלה