שאלה ברוח הימים

משאלה2

New member
שאלה ברוח הימים

הרבה זמן חשבתי על הדבר הזה ועקב מאורעות הימים האחרונים זו גם שאלה אקטואלית: נטיה מינית היא משהו שנולדים איתה. נכון? הומו או לסבית זה לא משהו שפתאום קמים באמצע החיים ומחליטים לשנות, זה משהו שקיים בנפש, באופי (ואני לא מתכוונת לסטצם מזדמנים בשביל הכיף) זו דרך חיים שבן אדם לא יכול להתנגד לה. השאלה מופנית לאלה בינינו שמאמינים באלוהים: איך הוא בורא כזו סתירה? בן אדם עם משיכה לגבר אבל אוסר ומקלל מי שיתנהג כך. נכון, צריך להתגבר על יצרים, על תאוות, אבל זו לא תאווה, זו תכונה כמו להיות גבוה, בלונדיני או מתולתל. מה אמור לעשות הומו עם הנטיות שלו כדי לא לצאת ארור? זה פרדוקס. לא? מה הוא רוצה מאיתנו?

uty76

New member
נשף תסביך הלסינקי

נטיה מינית היא לא רק תורשתית יש בה מרכיב תורשתי וקיימת גם נטיה נרכשת בקיצור. שוב א-לוהים נגלה אלינו גדול משחשבנו...

justchip

New member
טוב שפתרת את השאלה הזו

ועוד בכזו קלות, ולחשוב שמדענים עוד עובדים ומוצאים מחקרים שונים על העניין למה שלא ישאלו פשוט אותך? אתה תסביר להם הכל.

uty76

New member
גם אני שמח שפתרתי אותה

שיחקתי אותה מדען, אבל עלית עלי... איזה פאדיחות... כבר חשבתי שיש לי קלף ביד...

אוהו איזו שאלה.

נכנסת בדיוק לנישה של " תורשה מול סביבה", מה משפיע יותר? שאלת מליון הדולר. הדתיים טוענים שזה נרכש, החוקרים לא סגורים על זה עדיין. ניסו לבודד גנים ואם אנ'לא טועה מצאו משהו תורשתי.

uty76

New member
קרימינולוגיה בגרוש

מנסים כבר שנים לנסח מאפיינים תורשתיים של עבריינים. והפתעה! לא מצאו כלום! כמובן שעל הומו סקסואלים לא עשו אפילו רבע מהמחקרים, שעשו בעבריינים... אז אין הקשר תורשתי, אין הקשר נרכש. אין הוכחה להקשר נפשי דווקא. גם לא הקשר פיזי. אין כלום חוץ מדעות קדומות.

לפחות טון הדבור

לפי סיפורים שאני שומע, הוא דבר נרכש. הווא אומר האוחציות התגלתה בקרב יחיד שהצטרף למיעוט, לאחר שהצטרף, קודם לכן דבר כאחד האדם. פסיכולגים לא יודעים בדיוק ממה זה נובע, אם זה בשלב מוקדם של התגרות מין במינו, הם טוענים שזה בגלל ההתפתחות המינית, אז הביטוי לכך הוא מכות אצל בנים ואולי שריטות או מריבות מילוליות אצל בנות. כשהצורך במגע פיזי עם אותו המין הוא כבר אחרי גיל ההתבגרות, אז זה מראה סימני שאלה, יש גם פסיכולוגים שאומרים שזו בעיה. על כל פנים זה שלא כדרך הטבע במיוחד לא לפי התנך. אין צלע שלישית.

בתצ1

New member
לדעת אלו שמאמינים

זו נטיה נרכשת..שהמערב המודרני הכניס..כך שאין סתירה ..

בעינהם זו עוד תאווה שצריך להתגבר ..

עליה. כמו עוד הרבה תאוות. כמו שתשאלי איך הקב"ה ברא אנשים עם רצון ל.... (כל העברות שעולות לך לראש) אלא לדעתי זו התאווה ועל זה צריך להתגבר לשיטתם.

סלסרו

New member
למה לך להרחיק לכת.

מה עם "זרע לבטלה"? אין מצב, פיזית, שגבר לא יוציא שז"ל לפחות כמה פעמים בחייו.. (גם אם הוא מתחתן בגיל 17). אז איך אלוהים אומר שזה אסור, ותוך כדי בורא את הבנאדם כך שאין לו מנוס מלעבור על דבר האלוהים? מצחיקול האלוהים הזה.

מה מצחיק בזה?

אם לא יהיה פיתוי. איך יהיה ניסיון? ושכר? וספרים? והמון מדרשים? ושיחות מוסר? וקלטות אימה? ואמנון יצחק? וקול האמת? וקולה נשמה?

נראה לי שלא רק

כלומר זה לא רק רק נטיה מולדת, אלא נטיה מולדת שמתעצמת או מתעמעמת במהלך החיים כתוצאה מחוויות שונות שהאדם עובר וכתוצאה מבחירות שהוא עושה. לכן גם ניתן לבקש מבנאדם "לשנות את עצמו" נכון שאי אפשר לבקש ממני להיות גבוה, אבל אפשר לבקש ממני להיות רזה, גם אם הייתה לי נטיה מולדת להשמנה, כלומר יש תכונות מולדות שניתן לשנות ויש שלא. אם בני אדם לא היו יכולים לשנות את עצמם הרי שלמערכת המשפט הפלילי אין כל בסיס לפעולה כי יש אנשים שנולדים עם נטיה מולדת לאהבת רצח, אף בית משפט לא יקבל את הנטיה הזו כעילה לזיכוי מרצח. עכשיו תתנפלו עלי ותגידו שאני משווה נטיה מינית לנטיה לרצח, לא, אני לא עושה זאת מאחר ובעיני כל נטיה מינית באשר היא לגיטימית. אז מה שנשאר עכשיו הוא לקבוע 2 דברים: 1) האם נטיה מינית היא תכונה שניתן לשנות כמו נטיה להשמנה, או שהיא תכונה שלא ניתן לשנות כמו גובה. 2) בהנחה שאכן ניתן לשנות אותה האם זה לגיטימי לדרוש מאנשים לשנות אותה. ואני אומר , תעזבו את ההומואים לנפשם זה עניינם הפרטי.

בית משפט מעניש על רצח

כדי להגן על האנושות, וגם אם ימצא גן שגורם לאדם לרצוח לא ימלט מעונש, אין ברירה חייבים להגן על עצמינו.

נכון אבל

יש שני סוגים של עונש, אחד בשביל הרטעה, שני בשביל להגן על החברה מפני הפושע. אני דיברתי על עונש של הרטעה, היפוטטית אם יש גן שגורם לאדם לרצוח בצורה שהוא לא יכול לשלוט בזה אין צידוק לעונש, וזה גם לא ירטיע אחרים שיש להם את אותו גן כי הרי הם לא יכולים לשלוט בזה.

אבזץ

New member
לחפש הגיון בדת זהו

חיפוש לא הגיוני בעליל. עדיך לך להשקיע בחיפוש דת בגוייבה - הסיכוי גבוה הרבה יותר. אמונה אינה קשורה להגיון, כמו שבמצוות אין הגיון. ואל תגידו לי שבמחקר A נמצא כי עירוב בשר בחלב גורם לאיבוד כח גברא, משום שבמחקר B נמצא ההפך. שנה טובה

למעלה