שאלה בקשר לPeace Watcher

מיכלצי

New member
שאלה בקשר לPeace Watcher

לפני כמה חודשים, פרסם פה מישהו בשם יותם, תכנית כלשהי שהוא מתכוון להרים ושאל אם יש פה חבר'ה שמתעניינים. אני מצרפת בקובץ את מה שהוא העלה בזמנו. אם יש מישהו פה שמעוניין בפרטים, בבקשה שיצור אתו קשר, אני מתכוונת להגיע למפגש בת"א (כרגע יש תאריכים מיועדים, דברו אתו...) ורוצה לדעת אם זה מעניין עוד מישהו פה.

spraizler

New member
יוזמה מבורכת..

אבל אני חושב שאם כבר להשקיע מאמצים אז קודם כל צריכים להשקיע מאמצים כלפי פנים. שיפור החברה וכדומה, ורק אחר כך כלפי חוץ. אם החברה שלנו תהיה חזקה וצודקת השלום יבוא, אם יבוא שלום והחברה מתפוררת הוא לא יהיה שווה כלום.

מיכלצי

New member
אבל יש לך הזדמנות

להשפיע כאן, אז למה לא? אנחנו משקיעים מאמצים כלפי פנים, למה אתה מדריך? לא בשביל לחנך (מה ההבדל בין לחנך לללמד? ><) לחברה טובה יותר?

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif../images/Emo12.gif מה ההבדל?

(איפה היית בקורס מד"מים?
) הכי הכי בקצרה - ללמד - כשאת מלמדת מישהו משהו הוא יודע את זה/עושה את זה ב"שטחיות" כביכול כי "ככה זה" כי "ככה צריך" או כי "ככה למדתי" לחנך - כשאת מחנכת מישהו, את משפיעה על העמוק שלו, גורמת למסקנות לבוא מבפנים, מעמוק. לא להיות שטחיות. להיות כמו שהן כי ככה וככה וככה וככה.. כשאת מחנכת מישהו את משפיעה על האופי שלו מבפנים, מעמוק. זו דעתי לפחות.. לקח לי זמן להבין איך לנסח את זה.. מקווה שהצלחתי.. בכל מקרה, אני חושבת שזה נושא שאפשר לחפור עליו המון. כי זה הרבה יותר ממה שרשמתי פה..

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifפתאום חשבתי על דוגמא טובה.

כשאת מלמדת מישהו מהי סולבנות, הוא יודע מהי סובלנות. כשאת מחנכת מישהו לסובלנות, הוא גודל להיות אדם סובלני. כי חונך כך.

spraizler

New member
המאמצים כלפי פנים לא מספיקים

מחנך לדורות. צר לי אבל אין לי דור שלם לחכות עד שהחניכים שלי בכתה ד' יהפכו לפוליטיקאים, לסטודנטים, למורים של הדור הבא. אנחנו נתפרק הרבה לפני.

למעלה