דעה נוספת
בקשר לוקטורים, אני כמעט בטוח בעניין: ההכוונה ע"י וקטורים לגישת ILS לא קשורה בכלל בכלל לשום הליך נחיתה רשום או דפיות כלשהן. הם מנסים לדאוג שאכן תגיע בזוית נוחה ל-Localizer בסביבות ה- 10-20 מייל ממפתן המסלול. אם אתה רוצה לבצע נוהל גישה מדפיות, אני מציע לך לבטל IFR (ככה לפחות אני עושה) עוד לפני שהבקר מנמיך אותך, חשב את ההנמכה לבד כדי להגיע בגובה הנכון להתחלת הגישה עפ"י הדפיות ועצמאית צור קשר עם המגדל כ-20 מייל מהמסלול (כדי להקשיב לדיבורים ולוודא שאף אחד לא נדחף לפניך ותצטרך ללכת סביב בגלל שהוא לא פינה את המסלול בזמן). ההגיון במתן וקטורים לגישה ויזואלית הוא עוד יותר דפוק, והדוגמה הכי נפוצה לזה (שקורה לי כל הזמן): הפקח מאשר גובה אחרון 5000 רגל (אני עם בואינג) ומצפה שאני אגיד לו מתי אני רואה ת'מסלול. לעיתים עננים מסתירים לך את הנתיב גישה ואז אתה רואה את המסלול רק 5 מייל מהמפתן, ורק אחרי שראית אותו הוא מאשר לך המשך הנמכה. כדי להנמיך מ-5000 רגל בבואינג עם 5 מייל שנשארו לך אתה צריך ממש לצלול למטה! לסיכום: הרבה פעמים צריך למצוא את המינוסים של ה-ATC במשחק ולדעת לפעול עפ"י שיקול דעת אישי. ובמקרה הספציפי האחרון: לא להקשיב לבקר!!!