שאלה בקשר ל-WILD

Nokia Fan

New member
שאלה בקשר ל-WILD

בלילה שבין שישי לשבת ניסיתי פעם ראשונה לעשות WILD (מה דעתכם על חצב"ע - חלום צלול באמצעות עירנות?) ויש לי שאלה: בשלב כלשהו ראיתי מין תמונה (זה היה באייס קנה ובנה) והרגשתי שאני נשאב אליה, וגם הייתה לי תחושה מוזרה בכל הגוף, אבל אז התחלתי לעשות תרגילים בראש (פחדתי להירדם לא-מודע) וזה נעלם. חשוב לציין שלא שמעתי קולות מוזרים או שום דבר כזה. יכול להיות שהייתי קרוב לח"צ, או שאני סתם מדמיין?

מתי ניסית, באיזו שעה?

האם ישנת 5, 6 שעות לפני שניסית או שניסית ישר איך שהלכת לישון? אם לא ישנת לפני זה, חבל, כנראה שלא ממש בא לך להצליח עם השיטה הזאת כי אתה בכוונה לא לפי ההוראות, אז אל תצפה ליותר מדיי ( לא יודע סתם יש לי הרגשה שלא ישנת לפני זה וניסית בערב ). התמונה שראית אומרת שהתקדמת יחסית יפה, כי לפני הכניסה לחלום הצלול באמת מתחילים לראות מול העיניים כל מיני חזיונות מאד מוחשיים וזו בעצם התחלת יצירת החלום מול העיניים שלך, ככה חלום נולד רק שהפעם אתה רואה את זה בצורה מודעת, צפית בתחילת לידתו של חלום צלול! מזל טוב! שיטה שמאד תעזור לך היא זו, אחרי שישנת 5, 6 שעות והתעוררת ל 5 או 10 דקות בערך ושטפת פנים - חזור לישון והתחל להקשיב לנשימות שלך תוך כדי ספירה, אפשר אפילו בצורת דיקלום או מנגינה שתמציא לעצמך, ספור ( או שיר לעצמך ) 1, 2, 3, ... 100 וכשתגיע ל - 100 התחל לספור כלפי מטה 100, 99, 98, ... עד 1. וחוזר חלילה שוב עד 100 .... וכך הלאה, ושהספירה תהיה בערך בקצב הנשימות שלך כלומר לא מהר מדיי ולא לאט מדיי, ניסיתי את השיטה הזאת כמה פעמים והיא ממש טובה למרות שאני מגוון ומנסה כל מיניי דברים. המומחה.

דנה^^

New member
אדון מומחה, להירגע ומהר!

חלומות צלולים זה לא נושא לימודי\משהו חובה לעשות, ומי שרוצה להגיע לזה עושה את זה מרצון, ויכול לנסות להגיע לחלום צלול באחת מהמון שיטות שיש. כן, נכון, מומלץ לישון 5-6 שעות לפני שמנסים ווילד, אבל זה לא חובה, והעולם לא ייחרב אם הוא ינסה גם בלי השעות האלה, היו גם כאלה שהצליחו. אולי אני לא קראתי את ההודעה שלך בצורה הנכונה (ואני מבקשת סליחה אם לא) אבל זה נשמע כאילו שאתה ממש מבקר אותו, ויותר מזה- אתה נשמע כמו מורה שגילה משהו חדש ומאוכזב שהתלמידים שלו מעוותים את מה שהוא אמר ("כנראה שלא ממש בא לך להצליח עם השיטה הזאת כי אתה בכוונה לא לפי ההוראות, אז אל תצפה ליותר מדיי") אז אל תיקח את זה אישית כי בסה"כ אף אחד פה לא המציא את זה ויש הרבה שיטות (שכל אחד גם יכול לשנות\להתאים את השיטה לעצמו) כדי להגיע לחלום צלול.

wee man

New member
גם לי יש תגובה

אוקיי, כמו שדנה אמרה זה נשמע כאילו הוא עושה משהו לא טוב. שלא תבין אותי לא נכון, אני גם חושב שעדיף לו לנסות לי ההוראות בהתחלה אבל אני זוכר שמישהו (אני חושב וראיטי) אמר שיותר נוח לו לעשות ווילד לפני שהוא ישן 5-6 שעות ומתעורר (אולי לא וראיטי..) כמו שלחלק מהאנשים השיטות ה*** וה*** מתאימות לאנשים אחרים מתאימות שיטות אחרות בכל זאת אני גם ממליץ שתנסה 5-6 שעות שינה, להתעורר ואז לנסות אבל אם אתה לא רוצה אז לא... ינון

דנה

העניין הוא שאני מאד רוצה שאנשים כאן יצליחו עם השיטה הזאת כי זו שיטה פשוט מגניבה ורואים בא ממש איך חלום צלול נוצר מהתחלה מול העיניים, רק שהסיכוי להצליח בשיטה הזאת אם לא ישנים קודם 5, 6 שעות הוא הרבה הרבה יותר קטן, פשוט חבל לי שאנשים ינסו אותה בצורה לא נכונה ואז יתאכזבו ויגידו לעצמם "שמע, השיטה הזאת מחורבנת", אני רק רוצה שאנשים יבינו שאם הם לא עושים את השיטה הזאת כמו שבאמת צריך ( ומתעצלים לקום אחרי 5, 6 שעות ולחזור לישון אחרי 5-10 דקות שהם היו ערים ) אז הם האשמים העיקריים שזה לא הצליח להם ולא בגלל שהשיטה לא טובה. לי הולך ממש מצויין עם השיטה הזאת ואני רוצה שעוד הרבה אנשים יצליחו איתה זה הכל, לכן הנימה הביקורתית, מתוך רצון טוב, לא מתוך רוע לב. בהצלחה! המומחה.

דנה^^

New member
:)

שבוע הבא אני מבטיחה לנסות וויילד (זאת אומרת אם אני אצליח להשלים את שעות השינה שלי עד אז), לקום אחרי 6 שעות ואז לנסות, יודע מה אולי זה יעבוד לי, אני חושבת שפעם אחת שכיוונתי את השעון להעיר אותי אחרי 6 שעות קרה אעיזה משהו מוזר, האמת אני כבר לא זוכרת מה.. אבל לא חשוב.. דרך אגב- שמתי לב באותה תקופה שהייתי מכוונת את השעון ל6 בבוקר (שהפכה להיות השעה שבה אני חייבת לקום 4 פעמים בשבוע :(() אז כשהשעון היה ממש ליד המיטה שלי הוא לא העיר אותי ובכלל לא שמעתי אותו, והפעמים היחידות שהוא כן העיר אותי היה כששמתי אותו במרחק קצר מהמיטה. קצת מוזר, לא? דרך אגב- אם יש המלצות כלשהן איך להשאר את המודעות בזמן וויילד, אז אני צריכה עצות.. לפני כמה ימים (או שבוע?) אני כבר השתגעתי והלכתי לישון ב 17:30 ואני התחלתי לראות תמונות מול העיניים לכמה זמן אבל אחרי זה נרדמתי.. עוד דבר- היום הייתי בשיעור תגבור ואחרי השיעור זה ממש הזכיר לי חלום אחד שהיה לי השנה (רק עם מורה אחר)!!

wee man

New member
האמת יש עצות...

אני יכול להמליץ על משהו.... לי אישית אין סבלנות להתאמן ואז לנסות ממש ווילד אז לא השתמשתי בזה... השיטה היא כשאת מנסה ווילד את שוכבת, אז תשעיני רק חצי יד על המיטה והחלק מהמרפק לכף היד יהיה באוויר, ככה אם תאבדי מודעות ותתחילי לצנוח לתוך השינה היד שלך תיפול והמודעות תחזור... ככה את מתאמנת בהחזקת המודעות שלך למשך יותר זמן ואחרי שתתאמני בזה במשך כמה זמן תתחילי להתאמן בלי היד ואז תצליחי להחזיק את המודעות ליותר זמן ויהיה לך יותר קל :) אגב, מאז שתיקנת אותי אותי בקשר לאות א´ במקום י´ בתחילת מילה אני כל הזמן משתמש בזה... (לדוגמא אגיד במקום יגיד...) שלך, ינון

דנה^^

New member
איזו יופי :)

נחמד לשמוע שאני מועילה למשו ;) דרך אגב, כשתלמד על הגיזרות השונות ותלמד תיקוני הגייה אתה תלמד על עוד טעויות שאנחנו עושים.. בינתיים אני אל יכולה לתקן כל טעות אבל כשני אשים לב- זו תהיה גם חזרה טובה למבחן :) טוב תודה על עהעצה, אני אתחיל להתאמן ממחר! :) צ´או, דנה.

Nokia Fan

New member
דווקא כן ישנתי...

מ-00:30 עד 6:30... תודה על העיצה. בכל אופן, זה סביר שלא אשמע או אראה שום דבר מוזר עד החלום?

כן, משהו כזה

אצלי זה בא בבת אחת, קודם לא קורה כלום ואז תוך כמה שניות מתחילים הנופים והדמויות מול העיניים והקולות והוויברציות ושיתוק השינה והמנגינות באוזניים... נראה לי לגמרי נורמלי. המומחה.

Variety

New member
לי זה דווקא איטי, וכל שלב מלווה ב

הרגשה משלו, חוויה אחרת, ממש לאט. חלומות פז, Variety-

Dazed&Confused

New member
אני הייתי מציע

שתזרום עם זה יותר, אל תתנגד לתהליכים. שתראה בפעם הבאה תמונה כלשהי, תמשיך להישאב אליה ולהיכנס לחלום, אל תתחיל לעשות תרגילים בראש או משהו כזה, זאת התנגדות. אבל חשוב שתשמור על המודעות, בדרך כלשהי. פשוט תהיה עירני למה שקורה ותזרום לתוך זה.

כדאי בשלב הזה לנסות לדמיין תנועה

אם בשלב שבו אתה מתחיל לראות דברים ברורים וחזיונות מול העיניים אתה נשאר פאסיבי אז עלול לקחת הרבה זמן, אם בכלל, עד שתצליח להיכנס לחלום הצלול, בשלב הזה של החזיונות מומלץ מאד לנסות להשתלב בחלום ע"י יצירת תנועה בתוך הנוף שאתה רואה, הוכח שזה עובד בדיוק כמו שגילו שתחושה של תנועה יכולה להחזיק אותך בחלום הצלול ולמנוע התעוררות, וגם לי זה עובד יופי, כשמתחילים לראות דמויות ונופים ברורים מול עפעפי עיניך הסגורים נסה לדמיין כי אתה הולך או רץ בתוך הנוף הזה, או דמיין כי אתה טס בתוכו ( דמיין כי הנוף מתקרב לכיוונך ) או דמיין שאתה מסתחרר סביב עצמך במהירות, זה דבר שממש בצ´יק צ´אק יכול להכניס אותך לתוכו פנימה, כי אם תישאר פאסיבי לא בתוך שתצליח כל כך בקלות. המומחה.

Dazed&Confused

New member
זה נכון,

ויחד עם התנועה שתדמיין כדאי לזרום עם התהליך, לתת לעצמך להשאב לתוכו תוך שמירת המודעות. זה לא ממש פאסיביות. אני לא יודע אם זה רלוונטי לך, אבל בשלב מסוים תוכל גם לנסות להגביר את התהליך.

למעלה