שאלה בקשר ל msconfig

Sandro

New member
שאלה בקשר ל msconfig

יש ב msconfig שלי תוכניות שכבר לא בשימוש, ז"א, לא קיימות על המחשב, הוסרו מהמחשב כליל דרך "הוספה/הסרה" או "uninstall". השאלה שלי היא, האם ניתן למחוק מרשימת ה msconfig את התוכניות הלא קיימות? אני רוצה לעשות את זה משום שאני רוצה שברשימה יהיו רק תוכניות עדכניות, פועלות ובשימוש..

Sandro

New member
לא בדיוק..

אני מדבר על שורות שלא בשימוש אך לא נמחקו עד היסוד.. מדובר בתוכניות שפעלו פעם, כגון; וירוסים שנמחקו; תוכניות פירסום כמו Gatot או Date Manager; ועוד.. אם המידע נחוץ, אני משתמש ב windows 98 גירסה שנייה.

uzi2

Active member
לא הבנתי משהו אחד

אתה מדבר על msconfig, אז על איזו לשונית שם אתה מדבר? לא על לשונית ה- startup ועל שורות ללא סימון V שמתייחסות לתוכנות שהוסרו?

uzi2

Active member
הבעיה היא, שההפניות הללו מפוזרות...

בהרבה מקומות. בעיקרון יש הרבה מקומות שמהם יכול קוד להנחות את חלונות להעלות אותו עם הפעלת המחשב. עבור כל מקום, יש שינוי מסויים שה- msconfig עושה במיקום או באופן אחר, כדי לגרום לקובץ לא לעלות בזמן הפעלת המחשב. לדוגמא, אם הקובץ עלה דרך ערך במפתח הרישום:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run​
אז הסרת ה- V תעביר את הערך משם למפתח:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run-​
(כלומר תוספת של מקף בסוף). כנ"ל גם לגבי מפתחות אחרים ברג'יסטרי. למשל עם קוד עולה דרך קיצור דרך בתיקיית ה- startup, אז הסרת ה- V ב- msconfig תעביר את קיצור הדרך משם לתיקיית ה- disabled startup items (או שם דומה). מכיוון תוכנת הסרה מסירה את מה שתוכנת ההתקנה מתקינה, ולכן היא אינה יודעת להסיר הפניות ששונו ע"י תוכנות אחרות (msconfig, במקרה שלנו). בקיצור, זה אפשרי אבל זה לא משהו פשוט.

למעלה