שאלה בקשר ל JRI KOLOMEA ויתכן

בתיה4

New member
שאלה בקשר ל JRI KOLOMEA ויתכן

גם במקומות אחרים. ב- 3 מקרים, שאני זוכרת כרגע, ברישומי פטירה ישנים יותר (לפני 1870) יש לי הרגשה ששם הבעל נכתב בטעות בטור שבו צריך להיות שם האב . האם מישהו נתקל במקרים דומים?

eleli1

New member
JRI-PL KOLOMEA

לא נתקלתי במקרה כזה בתעודות אצלי מקולומיאה. האם בתעודות אצלך זה מקרה בודד או שיטתי? מציע לך לשאול בגשר גליציה ו\או את אלן וייסר המרכז את "חוקרי קולומיאה" בג"ג. בהצלחה, אלי

bilen

New member
לי יש הרבה "טעויות" וחוסר סדר

בתעודות הקולומאיות שלי. לא זוכרת משהו כזה בפטירות, אבל בלידות יש הרבה טעויות. יש 12 ילדים שמעטים מהם זכו לקבל את שמות 2 ההורים במלואם. חלקם נולדו רק לאמא. אחרים - נולדו לשני ההורים, אבל שם האב חלקי ומכיל רק שם אחד ולא שניים. אלה שנפטרו כעבור כמה ימים - נרשמו פתאום עם 2 ההורים. מצב לא אחיד. אחזור שוב: כשהיינו בהרצאה בנושא בכנס בירושלים, אמרו לנו שהסיבות ל"טעויות" הן בעיקר: - העובדה שחלק מהרישומים נעשו אחרי שנים מתאריך הארוע המקורי.בגלל בעיות של נגישות, חוקים, בריאות וכו'. - מצב שבו שלחו לעיר הגדולה אדם זר (שכן או קרוב) שביצע את הרישומים עבור שכניו או בני משפחה רחוקים. אצלי מצאתי עדות לזה בדפים שהזמנתי. מצאתי לפעמים באותו דף רישומים נוספים שלא ידעתי עליהם קודם. הם פשוט הופיעו לפני או אחרי הרישום המבוקש. אבל... אם זה באמת אחיד אצלך, שווה לבדוק שוב. בתעודות פטירה מופיעים הרבה פרטים. מנסיון שלי עם 2 כאלה, מצאתי שם את "אושרי". תמיד עדיפות תעודות פטירה או נישואין על לידה.

בתיה4

New member
ישנם כמה מקרים שנתקלתי בהם

לפחות 3 או 4 שאני זוכרת כרגע, שאני חושדת ששם הבעל נרשם בטור של שם האב. כמובן, שאני לא יכולה להוכיח. כל ההסברים הרגילים לא מסבירים טעות מסוג זה. גם אדם זר שנסע לעיר הגדולה ורשם את הפטירה אפשר להניח שידע את שם הבעל יותר מאשר את שם האב, לא? חשבתי, לנסות לבנות עץ מהרישומים של EISNER בקולומיאה ואולי לפענח את הקירבה בין האנשים. ומיד כשהתחלתי לעשות את זה נתקלתי במקרים כאלו שמעוררים סימן שאלה לגבי נכונות ההקלדה.

למעלה