שאלה בקשר ל- free hand8

s.p.y

New member
שאלה בקשר ל- free hand8

שלום, אני עובדת על מק ומקבלת ממקומות אחרים קבצי פרי-הנד שהטקסט במצב קונוורט. לפעמים אני צריכה לצבוע חלק מהטקסט בצבע אחר, אם לא שמים לב ולא מורידים את ה"וי" מה- overprint ב- inspector ההדפסה לא יוצאת כמו שצריך. כיוון שאני לא תמיד יכולה לשלוט בזה (לפעמים גרפיקאים אחרים מקבלים את הקבצים) רציתי לשאול איך אני יכולה להימנע מזה. לפעמים יש טקסט שחור בקונוורט על רקע אפור, האם גם הוא לא יודפס אם אני לא אבטל את ה- overprint? אני יודעת שבפרי-הנד 5 היתה בעיה כזו בקשר לכל הצבעים בהפיכת קונוורט. אבל אני מקבלת קבצים שבוצעו בפרי-הנד 8 בצבע, שה- overprint מסומן, ואם אני לא שמה לב לכך אז כמו שנאמר - "הלך עלי"! יש למישהו טיפ בקשר לנושא? כי לעבור אות אות ולבטל את האוברפרינט זה עינוי! תודה

yossi_maoz

New member
האם אי אפשר

לבחור את כל הטקסט המקונוורט "במכה" ולבטל את הגדרת ה-OVERPRINT? בכל מקרה אם את חמושה באקרובט 5 יש טיפ שיוכל לעזור לך- הוא נקרא "OVERPRINT PREVIEW", ומאפשר לך לראות הדמיה של עצמים ב-OVERPRINT כפי שיצאו בהדפסה. פעם קיבלתי ממישהו קובץ שנוצר מפריהנד והיה בו טקסט צהוב על רקע ציאן 100%. בהעתק השמש חלק מהאותיות יצאו ירוקות-הלקוח האשים את המכונה... לאחר שיצרנו PDF מהקובץ והפעלנו את מצב התצוגה הנ"ל ניתן לראות בברור את העיוות.

s.p.y

New member
לצערי לא תמיד אפשר

ולפעמים יש מצבים שצריך לעבור ממש אות אות. לפעמים אפשר לבטל במכה. הטיפ באקרובט יכול היה להיות טוב אם היה לי עודף זמן. כיוון שמדובר במערכת עיתון אז ממש אין זמן. בכל מקרה תודה. אם למישהו יש רעיון אז אני אשמח.

למעלה