שאלה בקשר לתשלומים

שאלה בקשר לתשלומים

אז ככה: נניח שאני עכשיו ניגש לטסט ראשון. האם המחיר כלול באגרה (113 ש"ח) ואני לא צריך לשלם גרוש מעבר (כפי שהבנתי ממאמרים באינטרנט), או האם כמו שהמורה שלי אמר לי הטסט בכל מקרה עולה 250 ש"ח? והמורה שלי ממש התעקש על זה שגם טסט ראשון עולה 250 ש"ח, והוא מורה 25 שנה. עכשיו, נניח שאני נכשל בטסט הראשון. במקרה הזה ברור לי שצריך לשלם כ-250 ש"ח על הטסט השני. האם אני גם משלם את האגרה מחדש (משום מה שמעתי את זה איפשהו)? עוד דבר. המורה שלי אמר לי שהעלו את מס' שיעורי החובה ל40, וממש התעקש על זה והכריח אותי להאמין לו שזה נכון. כשאמרתי לו שלא שמעתי כלום על זה ולדעתי הוא טועה, הוא התחיל לצעוק עלי כמה אני חצוף שאני חושב שהוא שקרן ושהוא עובד עלי. האם זה נכון?

ואם אני כבר מוציא קיטור על המורה...

אז עד הסוף. בלתי אפשרי לדבר איתו, הוא אדם מניאק שלא מסוגל לסבול דיעה שונה משלו ומפרש כל דבר בו חולקים עליו כערעור סמכותו. תיכף הוא גירש אותי מהאוטו כי אמרתי לו שלדעתי אני נהג סביר. שאלתי אותו אם לדעתו אני יכול לעשות טסט בקרוב (לדעתי זה טבעי שבשיעור 30 אני אשאל כזאת שאלה), והוא ענה לי שלא ואני בכלל לא יודע לנהוג ויש לי עוד טונות של עבודה. הוא שאל אותי אם לדעתי אני יודע לנהוג. עניתי לו שאני בהחלט מכבד את דעתו, אך לדעתי אני נוהג לא רע. הוא שאל אם לדעתי יש לי סיכוי לעבור טסט, ועניתי לו שבסיטואציה מסוימת יש לי סיכוי. הוא התחיל להתעצבן וניהלנו שם דיון של רבע שעה, או יותר נכון הוא ניהל שם דיון של רבע שעה, כי הוא פשוט לא צרח עלי ולא איפשר לי לדבר, ורק העביר עלי ביקורת מבלי שאני יכול להגיב. כאמור, כמעט העיף אותי מהאוטו. מה שמוזר עוד יותר זה שלפני שבוע הוא אמר לי שאני נוהג מצוין, שאני מוכן לטסט ושהוא מתכוון להגיש אותי בקרוב, ופתאם עכשיו כשאני אחרי שיעור 28 ואחרי תיאוריה ובמצב לטסט אז אני כבר נהג אפס שיש לו עוד הרבה עבודה. אני רוצה לדעת האם מישהו חושב שזה דבר נורמלי. אבל הרי בשיעור 30 אני לא יכול כבר להחליף מורה.

Matan G

New member
נשמע כמו חרא של מורה..

בכל אופן, אתה באמת צריך לשלם את ה250 ש"ח האלה שהולכים ישירות למורה (על העמדת הרכב לטסט) וזה בנוסף לאגרה - ככה זה אצל כולם.. או לפחות הרוב. דבר שני - כמה נמשך כל שיעור נהיגה אצל אותו מורה? לא נראה לי שהחוק השתנה למינימום של 40 שיעורים בני 40 דקות כ"א, אם אתה עושה שיעורים של חצי שעה תצטרך לעשות מעל 28 שיעורים. ועוד משהו חשוב... תזכור שאתה זה שמשלם את הכסף, אתה הלקוח. ולמורה אין שום זכות לצרוח, להעליב אותך או למשוך אותך למרות שאתה מוכן לטסט. בשיעור הבא שלך איתו כדאי שתבהיר לו את הנקודה הזאת כמו שצריך ואם זה לא מסתדר, אז פשוט צא מהאוטו באמצע ותגיד לו שאתה מחליף מורה.

שיעור לכאורה 40 דקות, בפועל בערך 50

ואין סיכוי שאני אבהיר לו כלום, הוא משוגע :) חוץ מזה שילמתי לו מראש על שיעור אקסטרה (ככה יצא) אז אני כבר חייב לעשות את השיעור הבא, כך שאני לא יכול ללכת על אקט הפגנתי... חוץ מזה, שיעור 30 להחליף מורה, מאוחר מדי לצערי. תודה בכל אופן.

driver2b

New member
תשלומים

יש להפריד בין תשלום אגרה למשרד התחבורה לבין תשלום למורה הנהיגה. תשלום האגרה למשרד התחבורה (113 שקלים) כולל תיאוריה אחת וטסט אחד. טסט נוסף מחייב תשלום אגרה נוספת. התשלום למורה הנהיגה הוא בעיקר עבור השימוש ברכבו בזמן הטסט, ורוב המורים אכן גובים סכום של 200-300 שקלים עבור כל טסט. לשאלה השניה, את מספר שיעורי החובה לא העלו, והוא עדיין 28 (לרשיון דרגה 02). לגבי יחסך עם המורה, המורה צריך להבין כי הוא נותן שירות ואתה הוא לקוח המשלם לו ממיטב כספו. אני מניח שאם מלצר במסעדה היא צועק עליך, היית קם והולך. אם מוכר בחנות היה צועק עליך, היית קונה בחנות אחרת. אין סיבה שתסבול במהלך שיעורי הנהיגה שלך. בהצלחה, צוות Driver2b.

תתפלא עד כמה זה קל....../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif../images/Emo73.gif

היי! טוב אז קצת קומם אותי מה שהמורה שלך עשה לך! למורה שלך אין אף זכות להרים את קולו ול"נצל" אותך מבחינת השיעורים! ואם אתה הגעת למצב של סכסוך איתו,אז כדי לך מאוד לעבור מורה,גם כדי להיות בטוח שאם אתה תיכשל בטסט הראשון,זה לא כי המורה "שם לך רגל".ותתפלא,אני מכירה אישית,מישהי שעברה מורה לא בשיעור שלושים,אלא בסביבות השיעורים השבעים שלה!! כן,נכון זה לא הדבר הכי כייפי והכי נחמד,אבל זה בהחלט לגיטימי ואף רצויי לעבור למורה אחר,אם אתה לא מסתדר עם שלך! מקווה שתיישם המלצה זו ובהצלחה לך,לי ולכולם

למעלה