שאלה בקשר לתשלומים

קמוש1

New member
שאלה בקשר לתשלומים

היי
אני משכירה דירה פעם ראשונה כבר כמעט חמישה חודשים
כולל הכל חוץ מחשמל. כבר שאלתי את הבעל בית 3 פעמים מה קורה עם התשלום של החשמל כי עדיין לא דרש אותו
וכל פעם אמר כן כן את צודקת אני אכנס אלייך בהזדמנות ולא בא..
יש לי ממה לחשוש?
האם הוא יכול לדרוש תשלום רטרואקטיבי?

naty3

New member
חשבון חשמל מגיע אליו? על שמו?

תהיה ריבית פיגורים של כמה שקלים.
בעקרון הוא יכול לדרוש תשלום רטרואקטיבי, כי החשבון עוד לא שולם, אבל זה כבר שני חשבונות לפחות וזה מוזר.
(למה שתצטרכי לשלם סכום גדול בפעם אחת ולא כל חודשיים?)
הכי הרבה שיש לחשוש ממנו זה התראה מחברת חשמל על ניתוק או משהו אחר, אבל אני לא יודעת מתי הם נוקטים צעדים.
&nbsp
הכי טוב שתתקשרי לחברת חשמל ותשאלי אותם. ותנדנדי לו שיגיע או שתציעי להיפגש במקום שנוח לכם.
אפשר גם לשלם חשבון חשמל בטלפון או באינטרנט, או שהסיכום שלך איתו זה להעביר לו במזומן?

קמוש1

New member
תגובה

כן החשבון חשמל על שמו ויש לי מונה בנפרד
מדובר ביחידת דיור מאחורי הבית שלו .. אבל זה לא כולל חשמל.

naty3

New member
עדיף שתשלמי עכשיו לפני שהסכום יתפח עוד יותר.

לפי מה שאת מתארת הוא לא לחוץ על זה, אז את צריכה להיות המבוגרת האחראית כאן.
אם הוא חסר אחריות (בקצב הזה הוא לא ישלם את החשבון חשמל גם בחצי שנה הקרובה) אז תשקלי לבקש ממנו להעביר את חשבון החשמל על שמך. כשתצאי מהדירה תעבירי שוב על השם שלו.

alondr

New member
אם כך תבצעי את מעקב משל עצמך

אני מניח שבארון החשמל של היחידה שלך מותקן מונה פנימי
והמונה הגדול של כל הבית הוא על שם בעל הבית....
את החשבון של כל הבית הוא מן הסתם משלם כך שלנתק לא ינתקו ולהעביר את החשבון על שמך אי אפשר כי זה מונה פנימי
לא מונה מסודר של חח"י
תבדקי את הקריאה של המונה שלך(מניח שזה נרשם איפהשהו שנכנסת ליחידה)
ומקסימום תשימי בצד כל חודש 150-200 ש"ח לטובת חשמל כך שכשהוא יזכר זה לא יפול עלייך בבום...
בכל מקרה תוודאי גם שאם את מכבה את כל המוצרי חשמל ביחידה שלך שהמונה לא ממשיך לרוץ - שמעתי כבר על כל מיני קומבינות ביחידות דיור
שהבעלים חיבר למונה של היחידה את התאורת חצר והג'קוזי וכו' והפיל את הצריכה הזו על הדייר...

ל א ק י

New member
גם אצלנו זה ככה

יש לנו מונה נפרד ליחידה
כשנכנסנו כתבנו על דף את הצריכה שהייתה במונה, ופעם בכמה חודשים הוא בודק ואומר לנו כמה צריך לשלם (ואז כותבים את הקריאה החדשה)
אם את חושבת שלא יהיה לך כסף בעוד כמה חודשים, תשאירי סכום כלשהו (100-200 שקל) בצד לטובת חשבון החשמל בכל חודש.
&nbsp
הוא כן משלם את החשבון לבית שלו וליחידה שלך, אז זה לא שיגיעו לנתק לך את החשמל..

למעלה