שאלה בקשר לתקנה

kookinet

New member
שאלה בקשר לתקנה

שלום,
עיינתי בתקנה המגדירה מי זכאי לקבל הגדר לילה.
באחד מהסעיפים הנקרא "פטורים" מופיע התת סעיף הבא:

"(3) טייס בעל רשיון טיס תקף אם הגדר מכשירים לאוירון, זכאי לקבל הגדר טיסות לאחר ביצוע טיסת אימון ועמידה במבחן בטיסת מרחב לילה."

א. האם יש כאן שגיאת כתיב במילה "...אם הגדר מכשירים..." זה לא אמור להיות עם "ע"?
ב. האם הפטור אומר שלמי שיש רישיון טיס פרטי עם הגדר מכשירים יכול לבצע טיסת אימון אחת + מבחן ויקבל את הגדר הלילה?
ג. האם מישהו יודע אם הגדר הלילה תופס באירופה תחת חוקי ה - EASA?

תודה לכל המשיבים.

Naftali Segev

New member
ממה שאני יודע

א. כן מדובר בטעות כתיב
&nbsp
ב. כן והמבחן נעשה ע"י מדריך טיס
&nbsp
ג. לא בשביל EASA אתה צריך שיהיה הגדר לילה כתוב ברשיון וזה תקבל רק ע"י מבחן CVFR לילה עם בוחן רת"א

kookinet

New member
נפתלי תוכל להרחיב בבקשה? (בקשר לסעיף ג')

יש לי רישיון פרטי + הגדר מכשירים
מה עליי לבצע בכדי שיהיה לי הגדר לילה ושגם יהיה תקף EASA...
&nbsp
דוד תודה על התשובה גם :)

Naftali Segev

New member
בקצרה

ע"מ שהגדר הלילה שלך יהיה תקף גם לEASA יש צורך שהוא יהיה כתוב בגב הרשיון ( לא חתימה בלוגבוק כמו שמקבלים ממדריך בצורת הפטור )
&nbsp
ע"מ שיהיה לך בגב הרשיון הגדר CVFR לילה יש לך צורך במעבר בחינת תיאוריה אחת, 10 שעות מודרכות בטיסת לילה ומעבר מבחן לילה עם בוחן רת"א ( בעצם בדיוק כמו מישהו שאין לו הגדר מכשירים כלל )
&nbsp
אתה יכול לנסות ליצור קשר עם חבר פורום הכותב תחת השם Donatelo הוא עבר את התהליך הנ"ל בדיוק לפני כמה חודשים
&nbsp
שיהיה בהצלחה

גד יצחק

New member
טיסות לילה בחול

אומנם חלפו מאז יותר מ10 שנים אך ניסיתי גם ביוון וגם בקפריסין לצאת חזרה לארץ כאשר זמן חליפת הפייר המקומי אחרי דימדומי ערב ונאמר לי כי זה רק בטיסת מעשירים למרות שהגדר לילה הופיע ברשיון טייס.

סבאסולו

New member
טחסות לילה בחו"ל

אכן, ביוון וכמה מדינות אחרות, לא מאשרים טיסת VFR בלילה בכלל.
מצד שני, בארה"ב לא דרוש הגדר לילה (אבל רצוי כצת נסיון ולפחות ידע בהפעלת תאורה בקשר וכו')

akora

New member
אם בארץ הייתה הפעלה של תאורה עם קליקים

בטח היה צריך בשביל זה הסמכה, עם חתימה של מדריך ראשי

למעלה