שאלה בקשר לתזונה

bilbolim

New member
שאלה בקשר לתזונה

קניתי אתמול קוואקרית בשם שאנטי בת 3 חודשים. הביאו לי איתה דוחן וגרעינים ואמרו לי להביא לה פעם ביום כפית ירקות של סאנפרוס כפרי. אז אני היום שמתי לה גרעינים ודוחן נגישים כל היום וזה המזון העיקרי שהיא צורכת. היא אכלה גם תפוח, קרונפלקס וקצת גזר וגירדה עם המקור קצת מהאבן סידן. מה אני עוד צריכה להוסיף לה לתזונה? קראתי את המאמר של התזונה אבל זה לא ענה לי בדיוק על כמויות ואיזה אוכל אני צריכה שיהיה נגיש לה כל היום?

תערובת השריה / הנבטה

תערובת הקטניות שמשרים במים בד"כ 24 שעות אמורה לתת מענה במיוחד לתוכים צעירים/גוזלים בוגרים. התערובת מספקת חלק גדול מהוויטמינים ונחשבת לבריאה יותר מתערובת הגרעינים והדוחן במיוחד בשלל שהיא "דלת שומן מיותר". לתערובת ההשריה אפשר להוסיף תערובת ביצים שמורכבת בין היתר מתולעים כדי לחזק משמעותית את התוכי מבחינת כמות החלבונים. התזונה הבריאה ביותר, בגיל מאוחר יותר כמובן היא כופתיות, שאמורות במקרה הטוב לספק עד 80% מהתצרוכת התזונתית ואת ההשלמה אפשר להוסיף ע"י תערובת השריה ועוד פירות וירקות. אם תוכלי, תנסי להשיג אבקה לדייסת האכלת יד. אם בתקופה הקרובה תאכילי אותה מכפית באותה דייסה, תחזקי את הקשר שלך עם התוכי והתוצאות לא יאחרו לבוא. תתחדשי.

bilbolim

New member
תודה על התשובות

אבל אתה יכול קצת לפרט, איך מכינים או איפה קונים את אבקת הביצים, ממה מכינים את תערובת הקטניות והאם תערובת הקטניות אמורה להיות המזון העיקרי שלה או שהדוחן והגרעינים? ואני גם אנסה להשיג את האבקה להאכלת יד... אולי אפשר לעשות את זה עם הגרבר, כי זה יוצא 100 ש"ח לקנות אבקה וגם ככה היא כבר גמולה וזה רק בשביל לחזק את הקשר וממש יהיה לי קשה להשיג את זה... והיא כזה תוכי מדהים, קצת ביישנית עדיין אבל היא גם השתחררה מאתמול, אתמול היא כל היום ישבה על מקל בכלוב ולא זזה אלא רק שהוצאתי אותה וכל פעם שהכנסתי יד לכלוב היא נבהלה, היום היא כבר לא נבהלת אבל עדיין לא עולה לי על היד מהרצון, אבל מאוד אוהבת לשחק בסולמות עם הידיים והיום היא גם יצאה לבד מהכלוב בפעם הראשונה
איך אני גאה בבת הקטנה שלי!!

bilbolim

New member
מקפיצה ../images/Emo13.gif

ואני אספר על היום של שאנטי היום. היום היא צרחה כל הבוקר שהייתי בבית ספר אמא שלי אמרה, ושחזרתי היא הייתה כזו עצבנית, מסכנה בטוח שיעמם לה בכלוב כל היום, אבל בכל מקרה היא כבר 6 שעות היום משוחררת ונימצאת איתי כל היום כפיצוי, וגם הוצאתי אותה קצת לגינה והיא הוציאה את העצבים שלה על הדשא שתלשה
וטיפסה קצת על עץ הזית בגינה ואחרי שהוציאה את האנרגיות חזרה רגועה וחמודה כמו תמיד, עשתה לי על הידיים תרגילים אקרובטים עם ראש למטה ורגליים למעלה והתפנקה עם מלא גירודים בצוואר כמו שהיא אוהבת וקשרתי לה נייר טואלט לכלוב והיא שיחקה איתו בזמן שהכנתי שיעורים, איך שאני חולה על הנסיכה הקטנה שלי

רשימת הקניות

את תערובת הקטניות תוכלי לקנות בחנויות לבעלי חיים, או חוות תוכים, בעקרון התערובת של 'ורסה-לגה' נחשבת לממש טובה. ק"ג שיספיק לך ללא מעט זמן עולה בסביבות ה 5 ש"ח. גם את תערובת הביצים תוכלי להשיג באותם המקומות. בקשר לאבקה, באמת חבל לקנות, תנסי לראות אם יש מגדל בסביבה שלך שיוכל לתת לך כמה כפות, האכלה של 20CC פעם ביום יומיים תהיה מספיקה בהחלט. עושה רושם שאת ממש נהנית, בהצלחה.

למעלה