שאלה בקשר לתאונה

ertert15

New member
שאלה בקשר לתאונה

שלום לצערי עשיתי היום תאונה מאד קלה:\ נסעתי לי בעיר ערבית כלשהי.... שבה הבמפרים לא היו בכלל מסומנים..... עכשיו לא שמרתי מספיק מרחק ונסעתי המבירות המותרת בעיר +- והשד יודע מה.... עכשיו לפני היה רכב שנהגו דבר בטלפון בזמן נהיגה(בלי דיבורית) הוא נהג בצורה מוזרה ואף חסם שני נתיבים..משום מה חששתי לעקוף אותו.... ובמקרה הוא בלם על במפר ואני באתי במהירות די גבוהה ודפקתי ברקס חזק ..עכשיו שפשפםתי לו ת'תחת ממש אבל ממש בקטנה..רק הוא טוען שיש סימני שיפשוף ואין בכלל.... כמבון שאבא שלי צעק עלי ובצדק רב.... ואז הלך לדבר איתו.... הוא כנראה קיווה שנסיים ת'סיפור על ידי כך שנשלם לו 200 ש"ח או משהו כזה. עכשעיו החלפנו רק מספרי ביטוח והכל,לא ערבנו משטרה ולא נתנו ת.ז שלי וכו'.... עכשיו השאלה שלי האם אני יכל לקבל עונש כלשהו מהמשטרה או משהו? או שזה רק עניין של ביטוחים? תודה מראש ותלמדו ממני תהיו אולטרא זהירים בעיר שאתם נוסעים בה פעם ראשונה..ותנסו בכוח לזהות במפרים....גם אם הם לא מסומנים ואין שילוט לגביהם אפילו.

Itamarro

New member
גם אני אתמול שפשפתי קצת תאוטו

פעם ראשונה גם. היה כביש ממש צר, נצמדתי לימין הכי הרבה שאני מסוגל, ואז מישהו מהכיוון הנגדי מצד שמאל הביא גז ושרט לי את המראה... בכל מקרה המשטרה לא תתערב אלא אם יש נפגעים.

NewUser4

New member
תשובה.

אין צורך לערב משטרה. יותר מזאת, גם אם תרצו לערב משטרה, היא לא תתערב. משטרה לא מתערבת בתאונות נזק, אלא רק בתאונות עם נפגעים. מעכשיו הכל עניין של הביטוח. אם עלות התיקון היא נמוכה (לדוגמה 200 ש"ח) אין צורך לערב את הביטוח בכלל, אתם יכולים לשלם מכיסכם שכן ההשתתפות העצמית של הביטוח תצא יותר מהסכום הנ"ל.

ertert15

New member
תודה רבה לשניכם:)

אכן אבא שלי אמר שיש לו השתתפות עצמית בביטוח..ולא כדי לו להפעיל ביטוח .... מה גם שלא שפשפתי לו כמעט ת'רכב... הוא רק אמר שעל החלק שמתחת לפנס של הרכב שלנו יש שריטות קטנות (שאין כמעט לא משהו רציני...)ומכאן הואקבל אינדקציה... לפגיעה. החשש שלי שהוא יבפלף לגמרי וימציא שטויות וידרוש פיצוים כבדים..הוא יכל לשחק אותה עם כאבי ראש ואוהים יודע מה.. בכל מקרה בנינו רק אם אתם כאלה קטנונים תלכו לביטוח..כי ככל הנראה לי יצא לו כלום כי בקושי יש נזק לרכב שלו אין שום סימן ושום כלום. עוד טיפ כדי תמיד לנסוע עם מצלמה דיגטלית בתא כפפות שבמקרה של תאונה והכל תצלמו ותכלו להראות לחברות יטוח מה שקרה והכל. שוב תודה רבה

Superdror

New member
השאלה היא אם באמת גרמת לו נזק

או לא גרמת לו נזק בכלל. כאבי ראש או לא, ידרוש פיצויים או לא - זה כבר לא נוגע אליך, שחברות הביטוח ישברו את הראש. ואין שום קשר לקטנוניות, פגעת לבן אדם ברכב, גרמת לו נזק - תדעי לקחת אחריות. זה לא משנה אם מדובר בקילוף צבע או כל דבר אחר. לצורך העניין, עלות צביעה של טמבון בצבע מטאלי יכולה להגיע גם ל-1000 שקל. אם הטמבון שלי היה מושלם מבחינת צבעו ואני שומר על הרכב שלי ומחנה אותו בחנייה פרטית תמיד - סביר מאוד להניח שיציק לי ויפריע לי מאוד ששרטת אותו ואני אדרוש פיצוי. נכון שזה מבאס להוסיף למישהו שריטה קלילה על טמבון שנראה כאילו עברה עליו מלחמת העולם ה-4 ואז לשלם על צביעה מלאה של הטמבון (בד"כ לא ניתן לצבוע רק חלק ממנו), אבל זה מה יש. אם אין לו נזק כלל, הוא יביא שמאי, השמאי יגיד לו ללכת לחפש מי ינדנד אותו ובזה יגמר הסיפור. הלקח מהמקרה הזה הוא לא לחפש את הבאמפרים - אלא לשמור מרחק.

ertert15

New member
אתה צודק אין לי מה להגיד

אבל לצערך ולצערו אין אפילו סימן שיפשוף או סימן שריטה אחד שנגרם בגללי! לא שהוא היה נהגתמים וצדיק... אבל זה לא הענין שאני מחפש אמים,אני לוקח את האשמה עלי.... למדתי לקח לשמור יותר מרחק במקום שלא מכירים ולהזהר מנהגים מוזרים... זה הכל :)

jazzistco

New member
צירוף מקרים...

גם לי קרה אתמול מקרה דומה: היה לי ירוק מהבהב ונתתי בלימה ברמה בינונית (לא בלימת חירום) בגלל שהייתי רחוק מדי לטעמי מהצומת וכשעצרתי מישהו נכנס בי מאחור. במזל לא נגרם נזק לרכב שאני נסעתי בו, כי הבחור שנכנס בי פגע רק בברזל שמשמש לגרירת גרור. (רק לאוטו שלו נגרם נזק מהברזל שלי..
אבל זאת בעיה שלו - הוא לא שמר מרחק... שילמד לקח.. חחחח...)

Superdror

New member
נכון שהוא לא שמר מרחק....

אבל תעשה טובה לי ולך, לפני שאתה בולם "ברמה בינונית" תרים ראש אל המראה המרכזית ותראה שאין רכב אחריך, גם בשביל להמנע מריצות אל מוסכים וגם בשביל לשמור על עצמך, גם בתאונות כאלו אנשים נפצעים. הכל ממכה ביד, צוואר תפוס, כאבי גב וכו'. חבל. אם יש רכב אחריך ואתה רואה שהוא לא מבין את כוונתך לעצור - תחצה את הצומת, גם באור צהוב. נכון, עדיף להמנע מלהכנס לצומת באור צהוב והחוק אוסר זאת, אבל אם זה למטרת מניעת תאונה - החוק מתיר זאת. אם היית כל כך רחוק מהרמזור, כנראה שהיית יכול להסתפק בבלימה עדינה, אם היית צריך בלימה "ברמה בינונית", כנראה שהיית מספיק קרוב לרמזור ויכלת לעבור את הצומת בביטחה, אבל לא נתווכח על זה עכשיו, לא הייתי במקום ומדדתי עם מטר את המרחק שלך מהצומת
לצערי מישהו פגע בי מאחור לפני כניסה למעגל תנועה, אני לא בלמתי בצורה חריגה, בלימה עדינה לחלוטין, הוא פשוט "ריחף" טיפה - ולי לא הייתה האופציה להמשיך בנסיעה בגלל שהיה רכב בכיכר, הוא פגע בי מאחור, שבר לי טמבון שעלותו כמה מאות שקלים בודדות. תאמין לי , שרפתי יום וחצי במוסכים והסתובבתי עם כאב גב במשך שבוע - ושלא נדבר על ההתרוצצות הדבילית אל הרופא להיבדק. לסיכום: ירוק מהבהב דינו כאור ירוק, להמנע מלעצור במצב כזה. אם בשביל למנוע תאונה אתה נדרש גם לעבור לעבור בצהוב - החוק מתיר זאת, תעבור בצהוב. ואגב, אנשים נוטים לחשוב שאם יש וו גרירה לא נגרם שום נזק לרכב, צר לי להגיד לך, אבל הרבה אנשים כמוך מגיעים עם הרכב למכון בדיקה לפני שהם מוכרים את הרכב ואז הם מגלים שיש כיפוף קל בשלדה - ואז הם נזכרים בתאונה הדבילית שמישהו התנגש בהם ב30 קמ"ש ופירק חצי מהטמבון שלו לתוך הוו גרירה, שהגן על הטמבון / פנסים / תא מטען / אגזוז. שבוע טוב לכולנו.

lsd600

New member
הוא לא הגיב מהר וזו בעיה שלו.

נהג מיומן יותר (אני לא אומר שהוא לא היה מיומן, אולי הוא היה עייף או סתם מעופף) או עירני יותר, היה צריך להגיב לבלימה שלך מהר כמו שצריך ולשמור מרחק, ואולי אפילו להוריד מהירות מלכתחילה בגלל ההתקרבות לרמזור. אתה אשם בזה שעצרת בירוק מהבהב, אבל הוא היה יכול למנוע את התאונה אם הוא היה בולם כמו שצריך. משהו בקשר לירוק מהבהב, אל תפחד לעבור את הצומת. האור הצהוב מאיר 2-3 שניות. אם אתה מפספס במקרה את הירוק אז לא בטוח שתעבור באדום. שתבין, בתוך העיר אנשים עוברים בשנייה הראשונה של האדום באופן קבוע ויוצאים חיים. אני לא אומר שזה טוב, אבל ירוק מהבהב זה באמת ירוק לכל דבר, ותמיד תשאף לעבור את הצומת ולא לבלום. השאיפה היא להזרים את התנועה כמה שיותר מהר ולא לעכב אותה. וסתם משהו בקשר לתאונות, תמיד זה שנכנס מאחורה, הנזק שלו יהיה יותר גדול משלך. סתם לדוגמא, שלשום ראיתי תאונה של איזו אחת שנכנסה במישהו וכל המכסה שלה התעקם והפגוש נשבר וחצי ממנו היה על הכביש, סה"כ נזק לא קל. לאוטו של הבחור לא קרה כלום חוץ מזה שהפגוש האחורי שלו קצת התעקם פנימה. אז... תמיד תשתדל להיות זה שנכנסים בו ולא זה שנכנס בהם...

למעלה