שאלה בקשר לשרשרת.

ThePig

New member
שאלה בקשר לשרשרת.

שלום .. רציתי לדעת אם כדאי לי לפרק חוליה או שתיים .. תלוי כמה צריך. אני מרגיש שהשרשת שלי מאוד מאוד רפוייה .. אני לרוב רוכב על הגלג"ש השני (מקדימה) ועל 4-5 באחורה... ואני מרגיש בכל מצב ובכל קפיצה נגיע יחסית רצינית במעביר הקדמי. רציתי לדעת באיזה צורה אני יכול לדעת כמה אפשר להוריד .. כמה חוליות. שמעתי משהו .. לשים את השרשרת על הגלג"ש הגדול (מקדימה) וכנ"ל באחורה .. הצלבה רעה אבל לשם ההבחנה .. ככה לעשות ? אם אני רואה שבמצב הזה השרשרת עדיין רפויה להוריד איזה חוליה או כמה שאני יראה לנכון.. תודה מראש. ידין.

אם השרשרת מקורית

לא כדאי לגעת באורך שלה - כך הוא אמור להיות, אלא אם כן היא מאוד ישנה ושינתה את אורכה בד"כ אופניים בעלי 27 הילוכים באים עם שרשרת בת 54 חוליות חיצוניות - בדוק מה המצב אצלך... נגיעה במעביר הקדמי (התחככות של השרשרת) יכולה לנבוע ממספר סיבות: ברגי הגבלה (LOW ו HIGH) אינם מכוונים מיקום גובה של המעביר הקדמי השתנה עקב תזוזה לוחויות המעביר הקדמי התעקמו/נסדקו/התרחבו מותחן המעביר האחורי נחלש - לפי תיאורך, יתכן וזאת הבעיה .. בכל אופן כדאי לדעתי להביא את האופניים לחנות אופניים, מדובר ככל הנראה על תקלה פשוטה לתיקון ולכן עלותה תהיה אפסית...

nintense

New member
אם השרשרת על הגלגלים הגדולים...

ויש למעביר עוד מספיק מקום להמתח, אין בעיה ואף מומלץ לקצר. תוודא שיש לך פין \ לינק חיבור.

ThePig

New member
אוקי ..

האופניים באחריות .. ככה שאין בעיה ללכת לחברה. אבל יש למעביר עוד מקום להמתח כשהוא על הגלג"שים הגדולים .. אבל האופניים צריכות לבקר אצל מצמן בגלל סיבה אחרת ..אז אני יגיד להם שיבדקו את העניין הזה גם. תודה רבה ! !

למה לקצר שרשרת? היא תוכננה לאורך מסויים

יש אפילו "מחשבונים" ברשת לחישוב מדוייק של אורך השרשרת הפרמטר העיקרי הינו המרחק בין גלג"ש קדמי לאחורי בלינק המצורף מוסבר גם כיצד לבדוק אם השרשרת לא התארכה\

למעלה