קשור ועוד איך.
אחרי תקופה מסויימת - קיימת שחיקה/בלאי בטבעות הבוכנות ובשאר חלקי המנוע. בנוסף לכך, אטמים למינהם מאבדים את חוזקם ואתה עלול לראות "הזעות" מהמנוע במידה ותשתמש בשמן דליל יותר. במצב בו נמצא המנוע שלך (אין לי דרך להעריך את הבלאי האמיתי שלו) שמן דליל יותר (= איכותי יותר) עלול לחדור בקלות יתרה לבית השריפה ולגרום לעשן לבן מהאגזוז ותצרוכת שמן גבוה. שמן סמיך יותר ("דבש") נועד "לפתור" את התופעה (יותר נכון "להעלים" אותה מהרשויות) ע"י כך שהוא לא מצליח לחדור דרך טבעות הבוכנה ובכך מצמצם לחלוטין את תצרוכת השמן - שמן דבש גורם נזק חמור למנוע עם הזמן כתוצאה מסיכה באיכות נמוכה יותר מאשר שמן דליל יותר (לא מומלץ בעליל). ------------------------------------------------------------------------------------------------- למנוע באוטו שלך הייתי שם שמן חצי סינטטי מחברה ידועה. שמן סינטטי יהיה יקר מידי ו"מסוכן" מידי. רק שתדע, באוטו הקודם שלי השתמשתי בשמן חצי סינטטי 10W40- והאוטו היה מזיע כמו מטורף ממחזיר השמן הקידמי של הקרנקשאפט (הציר המרכזי במנוע) - א-ב-ל לא היתה תצרוכת שמן ולא היה עשן לבן (למרות 140K ק"מ שהיו עליו). באוטו הנוכחי שלי לא חזרתי על הטעות. אני ממשיך להשתמש בשמן 15W40 מינרלי רגיל חלוטין - ומחליף אותו אחת ל-6 חודשים כמו שעון שוויצרי - וכל זאת למרות שלפני 4 חודשים הוחלף מחזיר שמן קידמי בזמן הח´ רצועת תיזמון. האוטו הנוכחי שלי עד לפני חצי שנה טופל אך ורק במוסכים מורשים (סובארו יפו/המזרקה) וקיבל שמן מינרלי רגיל 15W40. לאחר 8 שנים על הכביש ו 88,000 ק"מ - לא קיימת תצרוכת שמן והמנוע שקט לחלוטין (מה שמעיד שאין בלאי גבוה על השסתומים ההידראולים והמערכת בכלל). ------------------------------------------------------------------------------------------------------- לסיכומו של עניין: ייתכן ובמעבר לשמן חצי-סינטטי או סינטטי תחוש בהזעות מוגברות יותר במנוע. אינני יודע אם זה בכלל ישפיע על תצרוכת השמן במנוע - אך ברכב כמו שלך אפשר לקחת את הצ´אנס ולהחליף לשמן חצי סינטטי למען בריאות המנוע. אין לחזור לשמן מינרלי או שמן באיכות ירודה יותר לאחר המעבר לשמן חצי סינטטי או סינטטי מלא. למען הסר ספק, למרות שכבר ציינתי זאת קודם לכן בהודעה, רכוש שמן חצי-סינטטי/סינטטי-מלא מחברה ידועה (LIQUY MOLY, ESSO, CASTROL, AC-DELCO) בהצלחה איציק